top of page

Tron

TRON Nedir? Nasıl Alınır?
TRON Al

Tron

TRON, TRX olarak bilinen sisteme özgü bir kripto para birimine dayalı, Blockchain tabanlı, merkezi olmayan bir işletim sistemidir.

TRON Nedir? Nasıl Alınır?


TRON, blok zinciri tabanlı bir işletim sistemi ve merkezi olmayan uygulama (dapp) platformudur. Kar amacı gütmeyen Singapur merkezli bir vakıf olan Tron Vakfı tarafından kurulan proje ekibi, başlangıçta şu anda 1 trilyon dolar değerinde olan küresel eğlence endüstrisinin üstesinden gelmeye çalıştı. Ancak, tüm dapps pazarını ele alarak vizyonlarını büyük ölçüde genişletmişlerdir.
İlk teknik incelemesine göre, “TRON'un ekip üyeleri, protokolün icat edildiği andan itibaren küçük gruplar için bir kâr aracı olmaktan çok insanlar için bir varlık olduğuna ikna olan Sir Tim Berners-Lee'nin takipçileridir. " Tim Berners-Lee, World Wide Web'in kurucusudur.


TRON’un açık, merkezi olmayan platformu ve dağıtılmış depolama teknolojisi, dijital içerik oluşturucuların Apple Store ve Google Play Store gibi aracıları ortadan kaldırmasına olanak tanır. İçerik üreticileri böylece doğrudan tüketicilerden fon alabilirler. Şu anda, çok sayıda kullanıcı verisi ve trafik Google, Facebook ve Amazon gibi birkaç şirket tarafından kontrol edilmektedir. TRON, verilerin sahipliğini yeniden oluşturucunun eline vererek bu kontrolü azaltmaya çalışır.


TRON Neyi Başarmaya Çalışıyor?


TRON, tümü ondan çeşitli faydalar elde edebilmesi gereken geniş bir katılımcı yelpazesine sahip bir ekosistem olma konusunda büyüktür. Bu ekosistemin geliştirilmesi için en azından biraz çaba sarf eden her katılımcı, içindeki rolüne bakılmaksızın bunun için ödüllendirilmelidir. Bunu akılda tutarak, TRON, hem Bitcoin hem de Ethereum'un bazı temel özellikleriyle paralarının karşılığını alması için geliştirildi;


TRON, akıllı sözleşme dağıtımı için daha esnek ve hafif bir seçenek olarak kendini göstermek istiyor. TRON Sanal Makinesi (TVM), gelecekte diğer birkaç VM için planlanan destekle Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumludur. Bu, uygulamaların ve özel cüzdanların TRON platformunda konuşlandırılmasının daha esnek bir şekilde yapılmasını sağlamalıdır. TRON’un akıllı sözleşme motoru etkinliği artırır, daha hafif bir mimari etrafında inşa edilmiştir ve daha çok sayıda kullanıcıyla çalışmayı destekler. TRX transferleri ve akıllı sözleşmelerin yürütülmesi aslında tokenler yerine bant genişliği puanlarına mal oluyor. Bu nedenle, TRON ağına bir DApp dağıtmak, geliştiricilerin TRON TVM'nin bant genişliği ayarlarına dayalı olarak daha düşük geliştirme maliyetlerinden yararlanmasına izin vermelidir. Aynı zamanda, etkileyiciler, yatırım yolları ve yeni iş fikirleri arayan çeşitli kullanıcılara doğrudan erişimleri olmalıdır.


TRON, platform geliştirmede genel hedefleri olarak üç "yüksek" noktayı tercih ediyor: yüksek verim, yüksek kullanılabilirlik ve yüksek performans. TRON ekibi, ölçeklenebilirlik sorunlarını çözme vaadini, kullanıcılarının günlük kullanımda rakiplerinden daha fazla saniye başına işlem sayısından (TPS) yararlanma olasılığıyla birleştiriyor. Şu anda TRON, günün herhangi bir saatinde saniyede 2000 işlem yapabilecek şekilde faturalandırılıyor. Performansın platformun kullanılabilirliği pahasına gelmemesi gerektiğini düşünen TRON ekibi, daha yüksek düzeyde ademi merkeziyet ve teşvik edici bir ödül dağıtım mekanizmasını destekleyebilen ağ altyapısı sunmayı vaat ediyor.


TRON, içerik dağıtımı ve eğlence endüstrilerindeki baskın uygulamaları yeniden tanımlamayı amaçlamaktadır. Belirtilen amacı, aracıları içerik oluşturma sürecinden çıkarmak ve büyük şirketler tarafından kontrol edilen ağ kaynaklarına bağımlılığını azaltmaktır. TRON ile içerik oluşturuculara, içerik dağıtım platformları gibi çeşitli aracıların hizmetlerine başvurmadan doğrudan hizmet verdikleri kitle tarafından ödeme yapılmalıdır. Aynı zamanda Facebook, Google ve Amazon gibi devler, en azından trafikten ve kullanıcı verilerinden para kazanma alanında tekelci güçlerinin bir kısmını ellerinden almış olacaktı.
TRON, blok zincirini gelecekteki küresel içerik paylaşım sisteminin temeli olarak kullanmak istiyor. Ekosistemine katılan içerik yaratıcıları için ödül vaat eden TRON, erişimini genişletmeyi ve verilerin sınırsız olarak depolanması ve yüklenmesi için küresel bir işletim sistemi olma amacıyla eşler arası (P2P) ağ teknolojisini kullanmayı umuyor. Bu, ses ve video içeriği gibi popüler formatları ve oyun içi para birimlerini içerir ve bunların tümü kısıtlama olmaksızın dağıtıma sunulmalıdır.


Tüm Bunda TRON Token'ın Rolü Nedir?


Platformun yerel varlığı olan TRON belirteci (TRX), ağdaki içeriği paylaşmak için veya ağa katkıda bulunan içerik oluşturucuları için bir tazminat olarak kullanılabilir. Ek olarak, token kilitlenebilir ve kullanıcılarının ağdaki sahibinin oylama haklarının kaynağı olarak işlev gören Tron Power (TP) almasına izin verir.
Buna ek olarak TRON, oyun veya video gibi dijital içeriğin daha kolay dağıtımı için, sanatçılar ve tasarımcıların kreasyonlarının tam mülkiyetini elinde tutması için altyapı sunmayı amaçlamaktadır. Bunu, kişisel ICO'ların organizasyonu için destek izleyecektir. CryptoPuppies, TRON coin ile sanal köpeklerin satın alınmasını içeren bir koleksiyon oyunu olarak TRON platformunun yardımıyla geliştirilen ilk projelerden biriydi.


Nisan 2019'da dolaşımdaki TRX madeni para arzı, toplam 99 milyar TRX arzından 66 milyar madeni paraya ulaştı. Aynı zamanda piyasa değeri 1,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. TRX koinleri, Bitstamp veya bitFlyer gibi listelendiği büyük kripto borsalarında satın alınabilir veya takas edilebilir. TRON, web sitesinde iOS, Android, Windows ve diğer platformlar için kullanılabilen özel cüzdanlar için destek sunar.


TRON’un DPoS Sistemi Nasıl Çalışır?


TRX tokenleri madencilikle elde edilemez. Platform, işlem boyutları, blok aralıkları ve ücret programlarının seçilen delegeler tarafından ele alındığı, değiştirilmiş bir Temsilci Teminat Kanıtı (DPoS) konsensüs mekanizması olarak inşa edilen TPOS mekanizmasını kullanır.


Bu sistemde 27 sözde Süper Temsilci (SR'ler) blokların üretilmesinden sorumludur. TRON ağına giriş için planlanan tüm değişikliklerin, TRX tokenleri olan kullanıcılar tarafından oylanması gerekir. Aynı durum, ağla ilgilenmekle görevli delegeler için oylama için de geçerli ve en iyi 27 aday SR'lere terfi ediyor. Tüm süreçler süreklidir ve her delegenin performansına göre gerçekleşir. TRON platformunda üç tür düğüm vardır:

 

  • Tanık düğümleri. Bu düğümler Süper Temsilciler tarafından oluşturulur ve blokların oluşturulması, oylama süreci ve oylanacak tekliflerin sunulmasından esas olarak sorumludur.

  • Tam düğümler. Bu düğümler, API'lerden ve yayın işlemlerinden ve bloklardan sorumludur.

  • Sağlamlık düğümleri. Bu düğümler, tam düğümlerden gelen blokları senkronize eder ve ayrıca indekslenebilir API'leri yönetir.

TRON'da Bulunan Modüller Nelerdir?


Katman tabanlı olmakla birlikte, TRON mimarisinin bazı bölümleri, çeşitli görevleri yerine getiren birkaç modüle daha da bölünmüştür. Yeni başlayanlar için, TRON'daki Çekirdek Katman birkaç modülü barındırır;


Konsensüs Modülü. Bu modül, TPS performansında hiçbir maliyet olmaksızın elektrik güç tüketimini azaltmasına izin vermesi gerekenler dahil, TRON’un DPOS fikir birliği mekanizmasının çalışmasıyla ilgili tüm görevleri yerine getirir.
KhaosDB Modülü. Bu modül, tam düğüm belleğinde bulunur ve çeşitli yeni çatallı zincirleri belirli bir süre boyunca depolayabilir. Bunun, tanıklar için aktif ve yeni ana zincirler arasında geçişi kolaylaştırması gerekiyordu. Modül ayrıca, blok zinciri tabanlı depolama sistemini ara bir durumda planlanmamış sonlandırmadan korumada ve süreç içinde daha kararlı hale getirmede rol oynar.
Dijital Jeton Modülü.

 

Bu modül iki bölüme ayrılmıştır: yapılandırma modülü ve yayınlama ve dağıtım modülü. İlki, kullanıcıların dijital belirteçlerini yapılandırma ayarları aracılığıyla özelleştirmelerine olanak tanır. Aynı zamanda, sorun / dağıtım modeli, kullanıcının varsayılan veya özel ayarlar olarak tanımlanabilen bir belirteç vermeden önce uygun parametreleri ayarlamasına izin verir.


Akıllı Sözleşme Modülü. Son olarak, bu modül, kullanıcıların sanal makinelerde çalışan akıllı sözleşmeler oluşturmasına olanak tanır.

Tron Ticareti İçin Güncel Binance Referans( Komisyon İndirimi) Kodları ( Ömür Boyu Geçerlidir )

Binance 5%: QY9SI8G1


Binance 10%: YAVZY1FZ


Binance 15% : IB3V6EOK


Binance 20%: E68Q3TPC

bottom of page