top of page

Tether

Tether Nedir? Nasıl Alınır?
Tether Al

Tether

Tether, Tether Limited tarafından verilen jetonlarla tartışmalı bir kripto para birimidir. Daha önce her bir token'ın bir ABD doları tarafından desteklendiğini iddia ediyordu.

Tether Nedir? Nasıl Alınır?


Kripto para birimlerinin arkasındaki fikir, yan yana kullanılacakları ya da daha iyisi, her şeyde itibari para birimini geride bırakacaklarıydı. Kripto para birimleri daha hızlı, daha güvenli, daha verimli vb. Ancak popüler hale geldikçe, kripto para birimlerinin aşırı derecede değişken olduğu kısa sürede ortaya çıktı. Bu dalgalanma, onları günlük işlemlerde kullanım için savunulamaz hale getiriyor - bu da stablecoin'lerin ortaya çıkmasını gerektiriyor. Bugün Tether, stabilcoinlerin popülerliği arasındadır.


Bu yazıda, Tether hakkında bilmeniz gereken her şeyde, bu stabilcoin denen şeyde ve Tether'in kendisini içinde bulduğu görünüşte bitmeyen tartışmada size yol gösterir.


Tether Nedir?


Tether, tokenleri ABD doları, Çin Yuanı, Euro vb. Gibi eşdeğer miktarda fiat para birimine sabitlenmiş bir kripto para birimidir. Tether ağının yerel jetonları Tether olarak adlandırılır ve USDT adıyla ticaret yaparlar.


Temmuz 2014'te piyasaya sürülen ve Şubat 2015'te ticarete açılan Tether, önce RealCoin olarak adlandırıldı, daha sonra projenin arkasındaki şirket olan Tether LTD tarafından Tether olarak yeniden markalandı. Tether, 'stabilcoins' adı verilen, gelişmekte olan bir kripto para birimine aittir. Stablecoins, kripto para birimi değerlemelerinin geleneksel kripto para birimi kadar öngörülemez olmak zorunda olmadığı varsayımı altında çalışır. Bu nedenle, istikrarlı paralar, sabit paralar oluşturmak için dış piyasa ekonomisine (ör.Makerdao) dayanan itibari para birimleri veya diğer kripto para birimleri rezerviyle desteklenir.


Stablecoins Hakkında Daha Fazla Bilgi


Günümüzün kripto sahnesinde, kripto para birimlerinin büyük çoğunluğu, "gerçek dünyada" pek kullanılmadan tamamen spekülatif ticaret araçları olarak kullanılmaktadır. Ancak bu, kripto para biriminin icat edildiği şey değil. Stabilcoinlerin arkasındaki fikir, kripto para birimleri için istikrar sağlamaktır, bu da onları değişim araçları ve değer depoları olarak kullanıma uygun hale getirecektir.


Kripto para birimleri vahşi fiyat dalgalanmaları ile karakterize edildiğinden, stabilcoinler fiyat istikrarı sağlamaya ve hızlı işlem gücü ve aynı zamanda kripto para birimlerinin gizliliği ve güvenliğini sağlamaya çalışır. Ayrıca, yatırımcılar, kripto para birimleriyle ilişkili aynı dalgalanmayı deneyimlemeyecekleri için stabilcoinlere bahis yapabilirler. Kısacası, orijinal kripto para birimi vizyonu, satın alma gücünde fiat para birimleriyle rekabet etmek, deflasyonist olmak ve ödemelere uygun olmaktı. Stablecoins bu ideal davranışı modellemeye çalışıyor.


Tether Nasıl Çalışır?


Tether, farklı blok zinciri platformlarına dayanmaktadır. Bir sürüm Bitcoin blok zinciri tabanlı Omni platformunu kullanırken, diğeri Ethereum'un blok zincirini kullanıyor. Bitcoin blok zincirinin sürümü, dünyanın ilk blok zincirinin kararlılığını ve güvenliğini devralır.


Tether madeni paraları bir ABD doları ile teminatlandırılır, yani bir Tether madeni parası tarafından desteklenir ve herhangi bir zamanda bir ABD doları karşılığında kullanılabilir. Önceden, Tether, paraya çevrilebilir bir para birimi olarak yalnızca ABD dolarını destekliyordu, ancak o zamandan beri repertuarına Euro ve Çin Yuanını ekledi.


Tether'in Amacı Nedir?


Daha önce belirttiğimiz gibi, kripto para birimleri inanılmaz derecede vahşi dalgalanmalarıyla tanınır. Yine de kısmen bu kadar popüler olmalarının nedeni budur. Çünkü tüccarlar ve yatırımcılar bir kripto para birimi satın alıp fiyatlar yükseldiğinde satabilirler.


Öyleyse Tether'in Amacı Nedir?


Sonuçta, Tether'in neden yararlı olduğunu inceleyelim;
İşlem süreleri. Yabancı borsalarda para yatırma ve çekme işlemleri, tamamlanması bir haftayı bile bulabilen, herkesin bildiği gibi zaman alan süreçlerdir. Ayrıca hafta sonları ve tatil günlerinde bankalar saat 17.00'den sonra kapalıdır. Bu nedenle, geleneksel yöntem hızlı, hızlı ve güvenilir işlemlerin garantisi değildir. Öte yandan, Tether işlemleri yalnızca birkaç dakika sürer. Yatırımcılar, kripto piyasasında fonları hızla kaydırmak ve arbitraj fırsatlarını yakalamak için bundan yararlanabilir.


İşlem ücretleri. Geleneksel para transfer sistemi, pahalı maliyetlerle karakterizedir. Üstelik, belirli bir borsa tarafından desteklenmeyen başka bir para birimi kullanıyorsanız, ekstra bir dönüştürme ücreti ödersiniz. Buna karşılık, Tether cüzdanlarındaki işlemler için çok az ila sıfır ücret alır.


Fiyat İstikrarı. Kripto para birimlerinin oynaklığı ticaret için iyi bir şey olsa da, para kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunuzda gerçek o kadar pembe değildir. Sayısız insan kripto para birimine yatırım yapıp yükselmesini bekledi - boşuna. Kripto ticareti, canlandırıcı ve potansiyel olarak kazançlı olsa da, büyük bir risk taşır. Tether gibi bir stabilcoinin işe yaradığı yer burasıdır.
Örneğin, Litecoin için Bitcoin ticareti yaptığınızı hayal edin. BTC'yi LTC satın almak için dönüştürürsünüz. Litecoin % 20 yükseldi. Kar elde etmek ve LTC'nizi BTC için satmak istiyorsunuz. Ticaretiniz devam ederken, Bitcoin aniden% 30 düşüyor. LTC'nin yönü konusunda haklıyken, BTC'nin düşüşe geçmesinin bir sonucu olarak bir kayıp yaşarsınız.


Tether Nereden Satın Alınır ve Saklanır?


Tether'i edinmenin en yaygın yolu, bunun için başka bir kripto para birimini takas etmektir. Kripto ile eşleştirilmiş yüzlerce kripto para birimi vardır. Tether'i Binance, Bitfinex, Kraken, Bittrex, Coinut, Poloniex, Exmo gibi en popüler borsaların bazılarında bulacaksınız.


Tether'in ERC20 sürümü, MyEtherWallet, Trust Wallet, MetaMask, Atomic Wallet, Mist vb. Dahil herhangi bir Ethereum uyumlu cüzdanda saklanabilir. Ayrıca, madeni paralarınızı bilgisayar korsanlığı, kimlik avı gibi çevrimiçi güvenlik açıklarından etkilenmeyen donanım cüzdanlarında saklamanız da şiddetle tavsiye edilir. Bazı saygın seçenekler arasında Ledger Nano, Trezor, Coinomi, Exodus vb. yer alır.


Kriptolarınızı özel Tether cüzdanı web arayüzünde saklama seçeneği de mevcuttur. Ancak, bu seçeneği yalnızca Tether'i desteklediği için değil, aynı zamanda güvenlik geçmişi tatmin edici olandan daha az olduğu için yeniden düşünebilirsiniz.


Artılar ve Eksiler


Ether Artıları


Ether kilit noktalardan bazıları şu şekildedir;


İşlem Süreleri


USDT işlemleri dakikalar içinde gerçekleşir. Bu, birkaç dakika içinde ve günler içinde değil, anında işlem yapmak isteyen tüccarlar dahil herkes için faydalıdır. Öte yandan, USD para yatırma / çekme işlemlerinin geleneksel bankacılık sistemleri kullanılarak tamamlanması günler sürebilir.


Değer İstikrarı


Diğer kripto para birimleri, satın almaya veya satmaya karar verdiğinizde oynaklıklarıyla bilinir. Tether ile durum böyle değil. Ayrıca, birçok borsa fiat para birimlerine değil USDT almaya açıktır.


İşlem Ücretleri


SWIFT transferleri oldukça pahalı olabilir. Desteklenmeyen fiat para birimleri söz konusu olduğunda ücret çok yüksek olabilir. Tether cüzdanları arasındaki transferler sıfır ücret içerir.


Alım satım yaparken veya nakit çıkışı yaparken pozisyon alamaz ve doğru fırsatı bekleyemezsiniz. Doğru zamanı beklerken borsalarda paranızı riske atmanıza gerek yoktur.


Ether Eksileri


Ether karşı çalışan birkaç nokta var. Bunlar aşağıdakileri içerir;


Anonimlik Eksikliği


Anonimlik, kripto para birimlerinin merkezinde yer alır. USDT satın almak istiyorsanız, bir hesap açmak için kimliğinizi kanıtlayan belgeleri sağlamanız gerekecektir. Yine de kimliğinizi onaylamadan bir hesap açmanıza izin veren birkaç borsa var.


Fiyat İstikrarı


USD'ye karşı USDT değeri kavramı, fiyat istikrarını sağlamak için ideal gibi görünüyor. Ancak, itibari para biriminin değeri asla sabit kalmaz. Dolayısıyla, Tether'ın arkasındaki konsept her zaman doğru kalmaz. Volatilite seviyesi her zaman % 2 ve % 3 aralığında olmuştur, ancak asla sıfıra inmez.


Madencilik Yok


Tether madenciliği yapmak istiyorsan, başka seçenek yok. Bunu yalnızca USDT'nin arkasındaki şirket yapabilir. Bu, büyük olasılıkla ABD doları karşısında değer tekdüzeliğini koruyacaktır. Merkezi kontrol olmadan bu istikrarı korumak mümkün olmayacaktır.


Tether İçin Gelecek Nedir?


Bugüne kadar, Tether, dolaşımdaki tüm Tether madeni paralarının gerçek rezervlerle desteklendiğine dair herhangi bir kanıt yayınlamadı, ancak bu konuda ısrar ediyor. Haziran 2019'da hukuk firması Freeh, Sporkin ve Sullivan, Tether'in jetonu destekleyen gerçek rezervlere sahip olduğunu belirten "The Tether Transparency" raporunu oluşturdu. Ancak, kripto uzmanları, denetim olmadığı, yalnızca Tether’in banka hesaplarından elde edilen veriler olduğu konusunda ısrar ettikleri rapordan memnun değildi.


Ayrıca, Tether'i çevreleyen tartışmaların çoğu, cryptoverse'te çok yaygın olan FUD (Korku, Belirsizlik ve Şüphe) olarak çürütüldü. Tether, tüm fırtınalara rağmen sabit gidiyor gibi görünüyor. Bu, kripto topluluğunun en popüler stabilcoin olarak ona verdiği desteğe ve kripto projesinin tüm iddialara karşı bazen kanıta dayalı olarak savaşmasına bağlanabilir. Özetle, Tether'i çökertecek herhangi bir dış tehdit, topluluk içinde favori olmaya devam ettiği için çoğunlukla boşa sonuçlanır.

Tether Ticareti İçin Güncel Binance Referans( Komisyon İndirimi) Kodları ( Ömür Boyu Geçerlidir )

Binance 5%: QY9SI8G1


Binance 10%: YAVZY1FZ


Binance 15% : IB3V6EOK


Binance 20%: E68Q3TPC

bottom of page