top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Visa, Ödemelerde USDC Kullanımına İzin Verildiğini Açıkladı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Visa, Ödemelerde USDC Kullanımına İzin Verildiğini Açıkladı


Artık Visa ağında bir stablecoin ile ödeme yapabilirsiniz. Kitlesel kripto adaptasyonuna doğru bir adım attı. Visa ödeme ağı, kripto işlemlerine açılıyor. Bir Reuters raporuna göre, Visa müşterileri yakında ağ üzerinden USD Coin (USDC) gönderebilecek. USDC, ABD dolarına sabitlenmiş bir stabilcoin. Bu nedenle, bir USDC birimi bir ABD dolarına (USD) karşılık gelir. Raporlara göre, işbirliği şu anda sadece bir ortakla sınırlı: Crypto.com. Kısa bir süre sonra ek ortaklıklar da gelebilir. Hareket şüphesiz kripto dostu bir zeitgeist'e düşüyor. Geçen hafta ABD'li otomobil üreticisi Tesla'nın BTC'yi bir ödeme aracı olarak kabul ettiği ve hatta ABD dolarına dönüştürülmesinden bile feragat ettiği haberleri yer aldı. Rakip MasterCard, kripto sektöründe de ilk adımlarını attı.


Visa, Kripto Ödemelerinin Kullanıldığını Duyurdu


Visa'nın kripto bölümü başkanı Cuy Sheffield, "Dünyanın dört bir yanındaki dijital para birimlerini kullanmak isteyen tüketicilerden artan talep görüyoruz" dedi.


Crypto.com, bir süredir kripto para basmak için kullanılabilecek Visa kredi kartları veriyor. Bununla birlikte, hizmet önce ilgili miktarı itibari paraya çevirdi ve tüccar da kripto yerine fiat para alıyor. Bugünkü vize duyurusuna göre bunun yakında değişmesi gerekiyor. Çünkü tutarları ABD doları cinsinden dengelemek yerine, işlem kripto muadili USDC'de gerçekleştirilir ve eter blok zinciri üzerinde sonuçlandırılır.


Zincirleme işlemlerin ETH ile günlük ödeme işlemleri için uygulanabilir olup olmadığı henüz belli değil. Son zamanlarda ortalama işlem ücretleri 13 dolardı.


Bu Gelişmeden Sonra Bitcoin Yükseldi


Visa, ödeme araçlarında kripto para birimlerinin giderek artan entegrasyonuna doğru hareket eden yeni bir projeyi duyurduktan sonra, CoinMarketCap verilerine göre Bitcoin sıçraması % 4'ün üzerinde artışla 58.144 $ 'a yükseldi . En ünlü kripto para birimi, bir haftanın en yüksek seviyesinde ve Mart ortasında ulaşılan tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 61.000 $ 'a yakın.


Visa bugün , en popüler blockchain platformlarından biri olan Ethereum üzerinden işlem yapmak için ABD dolarının fiyatına bağlı bir stabilcoin olan USD ( USDC ) dijital para birimini kullanmayı planladığını duyurdu.

Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.



6 görüntüleme0 yorum
bottom of page