top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Türkiye kripto para ödemelerini yasakladıktan sonra Bitcoin fiyatı düştü

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Türkiye kripto para ödemelerini yasakladıktan sonra Bitcoin fiyatı düştü


Bitcoin ( BTC-USD ) fiyatı, Türkiye merkez bankasının ödemeler için kripto para birimlerini yasaklama kararından sonra düşüş yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kripto para birimlerinin ve dağıtılmış defter teknolojisine dayalı diğer kripto varlıkların dolaylı ve doğrudan olarak bir ödeme olarak kullanılmasını yasaklanacağını açıkladı.


Yasak, Bu Yıl 30 Nisan'da Yürürlüğe Girecek


TCMB yaptığı açıklamada "Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sağlanması ve elektronik para ihraçları sırasında kripto varlıklarının dolaylı veya doğrudan olarak kullanıldığı şekilde iş modelleri geliştiremeyecek ve bu tarz iş modelleri ile ilgili herhangi bir hizmet sunamayacaktır," açıklamasında bulundu.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yasakların kripto para birimleri ve diğer benzer dijital varlıklar için "denetim mekanizmalarının" ve "merkezi otorite düzenlemesi" eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Diğer risklerin yanı sıra kripto para birimlerinin düzenleme eksikliği nedeni ile "işlemlerin tarafları için geri kazanılamaz kayıplara neden olabileceği" belirtildi.

Bankadan yapılan bir açıklama, ödemelerin "şu anda ödemelerde kullanılan yöntemlere ve araçlara olan güveni zayıflatabilecek unsurlar içerebileceğini" ekledi. Londra'da sabah ticaretinde Bitcoin % 3'ün üzerinde düşüşle 61.379 $ 'a (44.670 £) düştü.


Türkiye'de kripto para birimlerine olan talep, son zamanlarda enflasyon baskıları ve zayıf Türk Lirası nedeniyle arttı. Ülkenin yıllık enflasyonu Mart ayında % 16'nın üzerine çıktı. Açıklamadan önce, Türk yetkililer geçen hafta ticaret platformlarından kullanıcı bilgilerini talep etmişti. Kripto para birimi fiyatları, talebin artması sayesinde son haftalarda rekor seviyelere ulaştı.


Bitcoin Son Durumu


Son birkaç haftadır yükseliş ve düşüş gösteren Bitcoin, Çarşamba günü 64.717,01 $ 'a ulaşarak başka bir rekor kırdı. Perşembe günü, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum ( ETH-USD ), çok aylık rallisine devam ederek 2.488.07 $ 'lık rekor seviyeye ulaştı. Cuma sabahı yaklaşık% 2 düştü. Çarşamba günü, kripto para borsası Coinbase, Nasdaq'da ( ^ IXIC ) listelenen ilk kripto şirketi oldu.


ABD'deki en büyük kripto para borsası olan Coinbase, Çarşamba günü Nasdaq'a giriş yaptığında kısa bir süre için 100 milyar doların üzerinde bir değere sahipti. Hisseler ilk işlem gününü 381 $ açılış fiyatının altında 328,28 $ 'dan kapattı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page