top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Tezos (XTZ), 'Tenderbake' adlı yeni bir fikir birliği algoritmasını test ediyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Tezos (XTZ), 'Tenderbake' adlı yeni bir fikir birliği algoritmasını test ediyor


Akıllı sözleşme platformu Tezos, CryptoSlate ile paylaşılan bir sürümde, 'Tenderbake' adlı yeni bir fikir birliği algoritması denediğini doğruladı. İlk olarak, geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan bir blog gönderisinde "bir blok zinciri eşzamanlayıcı ve tek seferlik fikir birliği algoritması" olarak lanse edilen Tenderbake, en son Tezos testnetinde kullanılıyor ve ekip üyeleri, olası uygulama hatalarını tespit etmek ve performansı optimize etmek istiyor.


Tenderbake'in piyasaya sürülmesi, her üç ayda bir uygulanan yaklaşık bir yükseltme gören Tezos için telaşlı bir dönemi takip ediyor. En son tek vuruşlu fikir birliği algoritması, Baking Bad kooperatifinden olanlar da dahil olmak üzere geçen yıl boyunca Tezos mühendisleri ve akademik araştırmacılar tarafından geliştirildi.

Tenderbake'in Gizemini Çözmek


Tezos'un mevcut Emmy + algoritmasından farklı olarak Tenderbake, klasik BFT tarzı konsensüs algoritmalarının ilk uyarlaması olan Tendermint'ten esinlenmiştir.

Tezos, Tenderbake'in 1 saniye veya daha az blok süreleriyle daha kısa blok süreleri ve neredeyse anında kesinlik sağlayabildiğini ortaya koydu. Bu, onu Emmy + üzerinde bir pazar iyileştirmesi haline getirecek ve Tezos'u, ademi merkeziyetten ödün vermeden Visa'nın saniye başına işlem seviyeleri (TPS) ile uyumlu hale getirecektir.


Tenderbake çok sayıda doğrulayıcıyı idare edebildiğinden, en son yükseltme ağ için önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor ve kullanıcıların bir blok taklit edildiğinde işlemlerinde geri çevrilemezlikten yararlanmasına yardımcı oluyor.


Tenderbake Haberi İle Tezos Yükselişe Geçti


Tenderbake testnet sürümünün haberi, platformun yerel jetonu XTZ ile son yedi günde neredeyse % 20 artışla piyasalara kaçınılmaz olarak ulaştı. Tezos şu anda, Bitcoin SV (# 30) ve Cosmos (# 32) arasına sıkıştırılmış, piyasa değerine göre 31. kripto para birimidir. XTZ'nin piyasa değeri 4,8 milyar dolardır.


Tenderbake'in uzun vadeli etkisi görülmeye devam ederken, Tezos topluluğunun şu anda yükselişe geçmek için iyi bir nedeni var. Testnet, ilk haftasında TVL'de 1 milyon doları aşan açık kaynaklı otomatik piyasa yapıcı QuipuSwap'in lansmanını takip ediyor. QuipuSwap, Tezos'un kendi Uniswap sürümüdür, kullanıcıların Temple cüzdanlarını bağlayıp ZTZ, KUSD, tzBTC ve USDtez gibi varlıkları takas etmeleri ücretsizdir.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page