top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Tesla hisse senedi jetonları Binance kripto borsasında işlem görmeye başladı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Tesla hisse senedi jetonları Binance kripto borsasında işlem görmeye başladı


Tesla hisse senedi tokenleri, Nasdaq Pazartesi günü açıldığında kripto para borsası Binance'de satışa sunulacak - ancak herkes için değil. Tesla ( TSLA ) tokenleri, ABD dolarına sabitlenmiş ve New York merkezli Paxos Trust Company tarafından verilen bir stabilcoin olan Binance USD (BUSD) olarak fiyatlandırılacak ve ödenecek. Binance CEO'su Changpeng Zhao bir basın açıklamasında , " Hisse senedi tokenleri, değer transferini daha problemsiz bir şekilde uyumluluk, demokratikleştirebileceğimizi veya güvenliklerden ödün vermeden erişilebilirliğe yönelik maliyetleri nasıl azaltabileceğimizi göstermekte" dedi. "Geleneksel ve kripto pazarını birbirine bağlayarak, daha kapsamlı bir finansal geleceği için başka bir teknolojik köprü inşaat etmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.


Malta merkezli şirket, jetonları sunmak için Alman yatırım şirketi CM-Equity AG ve İsviçre merkezli Digital Assets AG ile ortaklık kurdu. Binance hisse senedi tokenleri tamamen desteklenir ve temsil ettikleri hisselerle aynı şekilde davranır. Token sahipleri iadelere hak kazanır ve Binance otomatik olarak bölünmenin veya temettülerin aktarımının ardından yeni hisseleri temsil eden tokenlar çıkaracaktır.

Kripto topluluğu sık sık pazarlarının her zaman açık olduğunu söylese de, Tesla hisse senedi tokenleri yalnızca Nasdaq açıkken kullanılabilir olacak. Bir başka dezavantaj var. Token sahiplerine oy verme, kurumsal belgeleri inceleme veya haksız fiiller için dava açma gibi hissedarlar ile aynı haklar verilmez.


Hisse senedi jetonları, orijinal hissenin 1 / 100'ü kadar küçük kesirler halinde satılabilir. Bu, yatırımı sadece 70 $ olan yatırımcıların portföylerine tek bir hissenin 1 / 10'u değerinde bir token ile Tesla (TSLA) ekleyebilecekleri anlamına geliyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page