top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Square artık Bitcoin almayacağını açıkladı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Square artık Bitcoin almayacağını açıkladı


Twitter CEO'su Jack Dorsey'in sahibi olduğu ödeme şirketi Square, şimdilik Bitcoin'e gelecekte herhangi bir yatırım yapmayı planlamadığını açıkladı. Özellikle, Financial News kuruluşuyla yapılan bir röportajda, bir yönetici, kararın arkasındaki nedenlerden biri olarak çevresel ayak izini gösterdi. Nitekim, yorumlar Tesla CEO'su Elon Musk'ın araçlarının satın alınması için Bitcoin ile ödemeleri askıya aldığını açıklamasından sadece günler sonra geldi. Şebekenin ürettiği yüksek karbon emisyonlarıyla ilgili endişeler nedeniyle. Square'in geçen yıl Bitcoin'in ana destekçilerinden biri haline geldiğini belirtmekte fayda var.


Square Daha Fazla Bitcoin Eklemeyecek


Kısacası, Square'in baş yatırım sorumlusu Amrita Ahuja Financial News ile yaptığı röportajda, şirketin hazinesine daha fazla Bitcoin eklemeyi planlamadığını açıkladı.


Bu arada, çıkış, şirketin BTC yatırımındaki 20 milyon dolarlık son kaybını ana nedenlerden biri olarak gösterdi. Bu konuda Amrita Ahuja şunları söyledi: ‘’Şu anda daha fazla satın alma planımız yok. Şirket hazine açısından nerede olduğumuzu değerlendirecek.’’ dedi.


Bununla birlikte, baş yatırım sorumlusu iyimserdi ve Square öğrenmeye devam etmesi için hala birçok başka fırsat olduğunu da sözlerine ekledi. Aynı şekilde Amrita Ahuja, Bitcoin'in şu anda hazinesindeki sermayenin yaklaşık% 5'ini temsil ettiğini açıkladı. Ancak, şirketin kayıplarına ek olarak Ahuja, çevre sorunlarının BTC'ye yapılacak yatırımlardan önce ele alınması gereken en önemli sorun olduğunu kaydetti.


Görüşme sırasında Ahuja, şirketin Bitcoin'in karbon ayak izini ele alması gerektiğini vurguladı. Yeşil enerji alternatifleri aramak ve Blockchain endüstrisi için bu tür enerji kaynaklarının daha fazla kullanılmasını teşvik etmek. Açıklamasında ‘’Bizim pozisyonumuz her zaman buranın yenilenebilir enerji ve temiz enerji açısından inovasyona ihtiyaç duyan bir alan olduğu yönünde olmuştur. Ve bunun bir parçası olmak istiyoruz.’’ dedi.

Şirket Yatırımları


Hatırlamak gerekirse, Square Ekim 2020'de Bitcoin'e 50 milyon dolar yatırım yapmaya karar verdi. Ardından, Şubat 2021'de firma, hazinesine 170 milyon dolarlık kripto para birimi ekledi. O zamanlar Square, Bitcoin'in şirketin amacına uygun bir ekonomik güçlendirme aracı olduğunu yazdı.


Benzer şekilde, Mayıs ayında Square, Bitcoin'in yanal ve aşağı yönlü bir fiyat hareketi kaydetti. Yine de, Bitcoin holdinglerinden bazı önemli kazançlar gördü. Square'in 6 Mayıs'ta yayınlanan en son üç aylık sonuçlarında, şirket Bitcoin yatırımından 20 milyon dolar kaybettiğini söyledi. Piyasa fiyatlarına göre gerçeğe uygun değeri 472 milyon dolara yükseldi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page