top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

SKALE Network (SKL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 SKALE Network (SKL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 SKALE Network Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.1.1 SKALE Token’ın Kısa Tarihi

  4. 1.1.2 SKALE (SKL) Hangi Sorunları Düzeltmeye Çalışıyor?

  5. 1.1.2.1 Yavaş İşlemler

  6. 1.1.2.2 Bölümlendirme

  7. 1.1.3 SKALE’nin (SKL) Faydaları

  8. 1.1.3.1 EVM Uyumlu

  9. 1.1.3.2 Yetkilendirilmiş Staking

  10. 1.1.3.3 Ağ Güvenliği

  11. 1.1.3.4 Esnek

  12. 1.1.4 SKALE (SKL) Nasıl Çalışır?

  13. 1.1.5 SKALE (SKL) Düğümleri

  14. 1.1.5.1 Doğrulayıcı Düğümü

  15. 1.1.5.2 SKALE (SKL) Yönetici

  16. 1.1.5.3 SKALE Zinciri

  17. 1.1.5.4 Elastik Yan Zincir

  18. 1.1.5.5 Uzlaşma

  19. 1.1.6 SKALE Token (SKL)

  20. 1.1.7 SKALE İyi Bir Yatırım Mı?

  21. 1.1.8 SKALE (SKL) – Ethereum Ekosistemini Benzersiz Şekillerde Genişletme

SKALE Network (SKL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


SKALE (SKL), yeni Ethereum yan zincirlerinin oluşturulmasını ve bakımını basitleştirmek için tasarlanmış programlanabilir çok bloklu bir ekosistemdir. Protokol, Ethereum Gas Fee yapısını ilk ortadan kaldıranlardan biri. Bunun yerine geliştiriciler, blok zinciri hesaplamalarını yürütme maliyetini kapsayan bir abonelik ücreti aracılığıyla ağ kaynaklarını kiralar. Bu şekilde SKALE, Ethereum uyumlu elastik yan zincirlerin oluşturulmasını ve piyasaya sürülmesini kolaylaştırır.


SKALE Network (SKL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
SKALE Network (SKL) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

SKALE Network Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 3.50B SKL 50% Maks Arz 7,000,000,000 Toplam Arz 4,276,664,349


SKALE Token’ın Kısa Tarihi


SKALE belirteci, tüm niyet ve amaçlar için bir ERC-20 belirteci ile aynı olan bir ERC-777 belirtecidir. Jeton, Eylül 2020’de ilk jeton teklifine sahiptir ve her bir jetonu 0,03 $ karşılığında satmaktadır. Şirket, ICO’dan 5,25 milyon dolar topladı, ancak aynı zamanda Winklevoss Capital gibi birkaç yerleşik VC firmasından da fon topladı. Bugüne kadar hızlı ilerleyin ve SKALE belirteçleri belirteç başına 0,57 ABD doları satıyor. Belirteç, yalnızca 375 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip ve onu en büyük 100 kripto para biriminin altında sıralıyor. Daha küçük piyasa değeri kripto para birimleri daha yüksek risk olsa da, boğa koşuları sırasında çok daha yüksek getiri sağlayabilirler.


SKALE (SKL) Hangi Sorunları Düzeltmeye Çalışıyor?


SKALE, şu anda kripto piyasasının karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri olan yüksek ücretleri çözüyor. Dünyanın en yüksek performanslı DeFi başlatma platformu olan Ethereum, her işlem için bir gaz ücreti talep ediyor. Bu yapıyla ilgili sorun, programlanabilirlik açısından geliştiricinin yeteneklerini sınırlamasıdır. Temel olarak, bazı EVM örnekleri o kadar pahalı hale geldi ki artık kullanılamaz hale geldi.


Yavaş İşlemler


SKALE’nin hafiflettiği bir diğer sorun da gecikmeli işlem süreleridir. Bir kripto para biriminin günlük değer değişimi biçimi olarak işlev görmesi için hızlı bir şekilde aktarılması gerekir. SKALE, düşük gecikme süresiyle birleştirilmiş ultra yüksek verime sahiptir.


Bölümlendirme


SKALE, birden fazla blok zinciri ortamının veri iletmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. Platform, zincirler arası mesajlaşma sektöründe bir öncüdür. Protokol, alt düğüm gruplarının birden fazla blok zincirindeki işlemleri doğrulamasını sağlar. Özellikle, geliştiriciler önce Ethereum’un ekosistemine odaklandı. Önümüzdeki aylarda ağ, diğer popüler blok zincirlerini içerecek şekilde genişleyecek.


SKALE’nin (SKL) Faydaları


SKALE (SKL) kullanıcılarının yararlandığı pek çok avantaj vardır. Ağ, akıllı sözleşmelerin geliştirilmesini ve yürütülmesini kolaylaştırır. Ayrıca, kullanıcılara Elastik Yan Zincirler arasında kripto varlıklarını aktarmak için verimli bir araç sağlar.


EVM Uyumlu


SKALE geliştiricilerinin karşılamak istediği temel gereksinimlerden biri, tam Ethereum uyumluluğuydu. Geliştiriciler, yeni programlama dilleri öğrenmeye gerek kalmadan mevcut Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeleri doğrudan SKALE üzerinde dağıtabilir. Bu karar, ağa daha yumuşak bir geçiş sağlar.


Yetkilendirilmiş Staking


SKALE blok zincirini güvence altına almak için üzerine düşeni yaparak herkes ödül kazanabilir. Kullanıcılar, belirteçlerini Doğrulayıcılara devredebilir ve SKL belirteç ödülleri alabilir. Bu ödüller, yatırdığınız miktara ve jetonlarınızı kilitlediğiniz süreye bağlıdır.


Ağ Güvenliği


SKALE (SKL), kripto para biriminizi güvende tutmak için kurumsal düzeyde güvenlik önlemlerinin bir kombinasyonunu entegre eder. Ağ, güvenli küresel işlemlere olanak tanıyan bir Bizans hataya dayanıklı protokolü kullanır. Ek olarak, platform velayet dışı temsilci esnetmeyi destekler. Bu, kullanıcının belirteçlerini bir ağ akıllı sözleşmesine göndermesini gerektiren diğer DPoS ağlarına göre büyük bir yükseltmedir. SKALE delegeleri bunu doğrudan cüzdanlarından yapabilir.


Esnek


Esneklik açısından SKALE, geliştiricilere yüksek düzeyde yapılandırılabilir bir ağ sağlar. Geliştiriciler ağlarının hayati ayrıntılarını seçebilirler. Özellikle zincir boyutu, fikir birliği protokolü, sanal makine, ana blok zinciri, depolama ve ek güvenlik önlemleri.


SKALE (SKL) Nasıl Çalışır?


SKALE ağı, geliştiricilerin ağ ile etkileşim kurmak için SKL’yi tutmasını gerektirir. Düğümler, kazanmak için SKALE arka plan programını çalıştırmalı ve Ethereum ana ağında önceden belirlenmiş miktarda SKALE belirteci stake etmelidir. Geliştiriciler, SKL belirteçlerini kullanarak Ethereum uyumlu yan zincirler (S-Chains) oluşturabilir ve başlatabilir. Ağlarının karmaşıklığına göre bir ücret öderler. Bu ücretler, bahis ödülleri aracılığıyla ağa geri döner.


SKALE (SKL) Düğümleri


Herkes SKALE’lerini ödül kazanmak için seçtikleri Doğrulayıcıya devredebilir. Ağ gözetim altında olmadığı için kripto paranız cüzdanınızda güvende kalır. Bunun yerine, katılmak için güvenli bir yetkilendirme anahtarı paylaşırsınız. Özellikle, ödülleriniz aylık olarak ödenir.


Doğrulayıcı Düğümü


Doğrulayıcı düğümler, ağın temel işlemlerini yönetir. Blokları doğrulamaktan, akıllı sözleşmeleri yürütmekten ve ağın güvenliğini sağlamaktan sorumludurlar. İlginç bir şekilde, SKALE, yalnızca en yüksek kalitedeki doğrulayıcıların etkin kalmasını sağlamak için özerk bir izleme protokolü kullanır. Bu sistem, bir düğümün çalışma süresini ve gecikmesini denetlemek için rastgele seçilen 24 eş düğümü yönlendirir. Eşiğin altına düşerse ağdan kaldırılır.


SKALE (SKL) Yönetici


SKALE Yöneticisi, ağın eylemlerini düzenlemede kritik bir rol oynar. Bu akıllı sözleşme, Validator düğümlerini izlemek ve protokolün sorunsuz çalışmasını sağlamak gibi ağın farklı bileşenlerini koordine eder.


SKALE Zinciri


SKALE blok zinciri, SKALE ekosisteminin birincil ağıdır. Bu ağ, geçerliliğini korumak için Yetkilendirilmiş Eskimiş Kanıt (DPoS) mekanizmasına dayanır. Bu sistem, Ethereum ve Bitcoin gibi PoW ağlarından çok daha verimli çünkü ağa katılmak için madencilik teçhizatı satın alma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Geliştiriciler, SKL belirteçlerini kullanarak SKALE zincirinden hesaplama gücü ve kaynakları kiralar.


Elastik Yan Zincir


Geliştiriciler, SKALE kullanarak Elastik Yan Zincirler adı verilen blok zincirleri oluşturabilir. Elastik bir yan zincir başlatmak için önce zincirin konfigürasyonunu ayarlamanız gerekir. Ağ size ağınızın toplamını verir ve siz de ağ kaynaklarını kiralamak istedikleri süre boyunca SKALE Yöneticisine ödeme yaparsınız. Abonelik ücretini ödemeyi bıraktığınızda yan zincirinizin süresi dolacak ve imha edilecektir.


Uzlaşma


SKALE ekosistemi, birden fazla fikir birliği mekanizmasından yararlanır. SKALE blok zinciri, Moustefaoi et. al konsensüs mekanizması. DPoS’un bu sürümü, gözetimsiz yetkilendirme biçiminde daha fazla güvenlik sağlar. Ağ ayrıca, elastik yan zincir işlemlerini doğrulamak için alt düğümlerden yararlanır. Düğümlerin bozuk olmadığından emin olmak için protokol, sanallaştırılmış bir alt düğüm karıştırma mekanizması kullanır. Bu sistem, tüm düğümlerin rastgele atanan sanallaştırılmış alt düğümlerden oluşan bir kolektiften oluşmasını sağlar. Bu düğümlerin her biri, SKALE arka plan programı ve SKALE fikir birliği protokollerini birlikte çalıştırır.

Binance indirim ile hesap aç


SKALE Token (SKL)


SKALE (SKL) belirteçleri, geliştiricilere ağ üzerinde çalışma ve kullanım izinleri sağlar. Madeni para, ağın birçok özelliğiyle etkileşimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Özellikle, SKL, yeni ERC-777 belirteç standardı kullanılarak oluşturulmuştur. Bu belirteç standardı, staking yetenekleri sağladığı için ERC-20’yi geliştirir. Hepsinden iyisi, ERC-20 belirteç standardı ile geriye dönük uyumludur.


SKALE İyi Bir Yatırım Mı?


SKALE’nin iyi bir yatırım olup olmadığına karar vermeden önce, kripto para endüstrisindeki diğer gelişmeleri göz önünde bulundurmalısınız. Ethereum’un Eth 2.0 yükseltmesi eninde sonunda ortaya çıkacak, ancak tamamlanması bir yıldan fazla sürebilir. Bu yükseltme, SKALE için büyük bir risk faktörünü temsil eden başka bir blok zinciri kullanmadan Ethereum ağını ölçeklendirecek. Bununla birlikte, SKALE Network’ün iddialı planları var ve Eth 2.0 yükseltmesi yayınlandığında SKALE için hala güçlü kullanım durumları olacak gibi görünüyor.


SKALE (SKL) – Ethereum Ekosistemini Benzersiz Şekillerde Genişletme

SKALE geliştiricileri, protokollerinden ek depolama ve gaz ücretlerinin kaldırılmasını takdir edeceklerdir. Bu şekilde SKAL, bu yaratıcıları piyasaya hizmet etmek için daha güçlü ve etkili Dapp’ler üretmeleri için güçlendirir. Buna karşılık, bu yeni Dapp’ler, yeni kullanıcıları merkezi olmayan ekonomiye yönlendirmeye yardımcı oluyor. Bu nedenlerle, SKALE’nin artan benimsemeyi ileriye doğru ilerlemeye devam ettiğini görmeyi bekleyebilirsiniz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

28 görüntüleme0 yorum
bottom of page