top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Serum (SRM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Serum (SRM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Serum Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 Serumun Özellikleri

  4. 1.2.1 SRM Çözümleri

  5. 1.3 SRM Nedir?

  6. 1.3.1 SRM Jeton

  7. 1.3.2 Yönetim

  8. 1.3.3 Stake Ödülleri

  9. 1.3.4 İşlem ücreti

  10. 1.3.5 Takım

  11. 1.4 Serum (SRM) Coin Ne İçin Kullanılır?

  12. 1.4.1 Yönetim

  13. 1.4.2 Stake Ödülü

  14. 1.4.3 Ücret

  15. 1.5 Serum (SRM) Coin Geleceği

  16. 1.5.1 Potansiyel Pazar

  17. 1.5.2 Yarışmacılar

  18. 1.6 SRM Coin Yatırım Yapmalı Mısınız?

  19. 1.6.1 Yol Haritası

  20. 1.6.2 Ortaklar

  21. 1.6.3 Ekip ve Danışman

  22. 1.6.4 SRM Token Fiyat Tahmini

Serum (SRM) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Serum (SRM), çeşitli Defi uzmanları ve kripto para borsaları ile işbirliği içinde Project Serum tarafından size sunulan güvenilir ticarete sahip, dünyanın ilk tam zincirli kripto para ekosistemidir. Solana blok zinciri üzerine inşa edilen Serum, hızlı ve verimlidir.


Serum Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 263,244,669.00 SRM 3% Maks Arz 10,161,000,000 Toplam Arz 1,092,844,982


Serumun Özellikleri


Merkezileştirme: Veri teslim etmek isteyen DeFi projeleri, merkezi bir kehanete dayanmalıdır. Serum yapmaz.


Çapraz Zincir desteği: Farklı blok zincirlerinin etkileşime girmesine izin veren bir platform sağlayarak, çapraz zincir, Serumun bu engelleri aşmasını sağlar.

Stablecoin: Bir stabilcoin her zaman 1 $ değerindedir. Ancak şu anda USD, bankanın herhangi bir zamanda kapanabileceği korkusundan dolayı USD’yi veren bankaya bağlı değildir.

Emir Defterleri: Otomatik Piyasa Yapıcılığı, mevcut DeFi piyasa sistemidir. Limit komutları olmayan bir sistem. Bu pazarın pek çok dezavantajı var, örneğin mevcut piyasa fiyatından başka bir fiyat seçemezsiniz.


Hız ve Kullanılabilirlik: Şu anda DeFi üzerindeki işlemler yavaş ve çok pahalıdır. Kullanıcılar, merkezi borsaların hızlı ve ucuz uygulamasını tercih ediyor.


SRM Çözümleri


Serum, aynı hız ve ücretlerde zincirler arası işlemlere sahip, tamamen işlevsel, merkezi olmayan bir borsadır. Solana üzerinde geliştirilmiş olmasına rağmen, Ethereum blok zinciri ile etkileşime girebilecek. Serum, DeFi mirasıyla başa çıkmasına yardımcı olan yedi temel bileşenden oluşur:


SRM Token: bir yardımcı program token olarak Serum’a tam olarak entegre edilecektir. SRM jetonlarına sahip olduğunuzda işlem ücretlerinde indirim alırsınız. Bununla birlikte, SRM periyodik olarak satın alınacak ve imha edilecektir.

Çapraz Zincir Takasları: Bu fonksiyon, aracılara ihtiyaç duymadan zincirler arasında güvenli mal alışverişi sağlar.


Orderbook: Merkezi olmayan otomatik tam limitli emir defteri. Böylece tüccarlar emirleri üzerinde tam kontrole sahip olurlar. Zincir üzerinde sipariş defteri ve tam otomatik sipariş eşleştirme.


Tam Ethereum ve Solana entegrasyonu: Ethereum ekosistemi, ERC-20 jetonları ve Solana on Serum ile etkileşimin hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur.

Zincirler arası sözleşmeler: Zincirler arası sözleşmeler, DeFi simetrik varlığında kolayca pozisyon açmak için çözülür.

SerumBTC: Tokenizasyon modeli ERC-20 veya BTC’nin Solana’sı.

SerumUSD: Kararlı bir merkezi olmayan para birimi olan stablecoin yaratan model.

SRM Nedir?

Serum (SRM) aşağıdaki prensiplerle tasarlanmıştır;

  1. Hiperenflasyon değil, uygulama aracılığıyla biriken değer

  2. Tohum satışlarındaki tüm jetonlar uzun vadeli kilitlenir; anlık karlar için değil, Serum ekosisteminin uzun vadeli destekçileri oldukları anlaşılmaktadır.

  3. Tüm belirteçlerin %91,25’inin uzun vadeli bir kilit açma süresi vardır ve bu da projenin Serum’a olan bağlılığını yeniden teyit eder.

  4. Platformun net gelirinin %100’ünü satın alın/yakın

  5. SRM, Serum üzerinde yönetim yetenekleri sağlar

SRM Jeton

Serum’da elde edilen SRM jetonlarının tüm net ücretleri periyodik olarak imha edilecektir. Bununla birlikte, SRM token esas olarak Serum’un ekosisteminde aşağıdaki amaçlar için kullanılır:

Yönetim

SRM jetonlarına sahip kullanıcılar, Serum projesinin geliştirilmesi ve yönlendirilmesi için oy kullanma hakkına sahip olacaklar.

Stake Ödülleri

Staking’e katılmak için bir gereklilik, en az 11.000.000 SRM jetonuna sahip olmaktır. Serum, düğümleri ödüllendirmek için bir fon ayıracak.

İşlem ücreti

Yönetim gibi işlevlere ek olarak, işlem ücretlerini ödemek için kullanılan stake ödülleri, SRM tokeninin temel bir işlevidir. Toplanan Serum üzerindeki işlem ücretleri periyodik olarak imha edilecektir. Bununla birlikte, SRM jetonunu elinizde bulundurduğunuzda işlem ücretlerinde indirimden yararlanacaksınız:

  1. Sadece SRM’yi tutmak, Serumdaki ücretlerden %1-50 arası indirim sağlayacaktır.

  2. SRM tutun Serumdaki ücretlerde %60 indirim alacak

Takım

Serum projesi, kripto para birimi, merkezi olmayan ticaret ve finans konularında uzman bir grup olan Serum Foundation tarafından geliştirilmekte ve yönetilmektedir. Ek olarak, DEX Serum, bir türev borsası – kripto para birimi ticareti olan FTX tarafından piyasaya sürülen bir ürün olarak da görülebilir. Bununla birlikte, hepsi blockchain teknolojisi geliştirmede deneyimli proje danışmanlarının bir listesi. Danışma listesinde yer alan önemli isimler şunlardır:

  1. Robert Leshner – Kurucu, Compound

  2. Calvin Liu – Baş Strateji Sorumlusu, Bileşik

  3. Sam Bankman-Fried – CEO, FTX ve Alameda Research

Serum, FTX borsasını yeniden yaratan ekip tarafından kurulan DeFi ekosisteminde yepyeni bir merkezi olmayan borsadır. Serum, Ethereum’un blok zincirini kullanmadan merkezi olmayan borsaların sınırlarını kanıtlama misyonuyla piyasaya sürüldü. Solana için blok zinciri üzerine inşa edilen Serum, halka açık, güvenilir bir çözüm sunarak merkezi borsalardaki sorunların çözülmesine yardımcı olur.


Serum (SRM) Coin Ne İçin Kullanılır?


Projenin ekosisteminde, SRM coin aşağıdaki ana amaçlar için kullanılır;


Yönetim


SRM tokenine sahip olan kullanıcı, projenin geliştirme kararları için oy kullanma hakkına sahiptir.


Stake Ödülü

Katılımcı düğümler, zincirler arası işlemlerin işlenmesini destekler. Staking’e katılma şartı, en az 11.000.000 SRM jetonuna sahip olmaktır. Serum, düğümleri ödüllendirmek için bir fon ayıracak. Staking ödüllerinin detayları, proje henüz resmi olarak açıklanmadı.


Ücret

SRM, çapraz zincirde işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. İşlem ücretleri gelecekte yakılacaktır.


Serum (SRM) Coin Geleceği


Potansiyel Pazar


Defi sorunlarıyla mücadele eden Serum, bu 3,89 milyar dolarlık pazar payını kapma şansına sahip olacak. DEX ve Çapraz zincir bugün güçlü bir şekilde büyüyen iki teknolojidir ve gelecekte de devam edecektir. Serum, kullanıcıların yukarıdaki teknolojiler aracılığıyla daha fazla bilgi edinme şansına sahiptir. CEO’su ayrıca Serum’un merkezi olmayan ekosisteminin hızlı ve ucuz (Ethereum’dan 10.000 kat daha hızlı ve 1.000.000’den daha ucuz) güçlü ve kullanıcı dostu olduğunu söyledi.


Yarışmacılar


Defi pazarı: Serum, Chainlink, Compound, Maker gibi diğer Defi projeleriyle rekabet etmelidir. DEX & Cross-chain: Serum’un zirvede olmak istiyorsa dikkat etmesi gereken bazı rakipler şunlardır: Binance’in Binance DEX’i, ETH’nin iDex’i, Nash of Neo, TomoChain’in Tomodex’i.


SRM Coin Yatırım Yapmalı Mısınız?


Yol Haritası


Yol haritası, önümüzdeki dönemde proje web sitesinde güncellenmemektedir. Belki proje 2020’nin sonlarında halka açıldıktan sonra güncellenir.

Ortaklar

Serumun kripto topluluğunda FTX Exchange, Solana, Alameda Research, Kyber Network, TomoChain, CoinGecko, Aleph.im gibi birçok ünlü büyük ortağı var.

Ekip ve Danışman

Serum projesi, kripto topluluğunda aşağıdakiler gibi tanınmış danışmanlar tarafından desteklenmektedir:

  1. Robert Leshner: Kurucu, Bileşik

  2. Sam Bankman Fried: CEO, FTX ve Alameda Araştırması

  3. Gary Wang: CTO, FTX

  4. Long Vuong: TomoChain’in Kurucusu ve CEO’su

Binance indirim ile hesap aç




SRM Token Fiyat Tahmini


Serum 11 Ağustos’ta piyasaya sürüldü ve yerel SRM jetonu o zamandan beri % 1500 arttı. Serum projesi, merkezi türev ticaret platformu FTX ile düşük işlem ücretleri, yüksek hızlı, birlikte çalışabilir akıllı sözleşme blok zinciri Solana arasındaki bir işbirliğidir. Tradingview.com’a göre, piyasaya sürülmesinden bu yana, token 0.11 $ açılış fiyatından 1.80 $’ın üzerine fırladı. Binance gibi büyük ticaret platformlarında listelenmek, SRM tokeninin fiyatını artırmaya da katkıda bulundu. Coingecko’nun verilerine göre SRM’nin işlem hacmi ilk 12 saatte 350 milyon doları aştı. Defi wave’in en yeni sevgilisinin piyasa değeri şu anda 300 milyon dolar. Binance’e ek olarak, SRM şu anda Uniswap, BitMax, HBTC, Balancer, TomoDEX, 1Inch ve kurucu ortağı FTX dahil olmak üzere diğer birçok Defi borsasında ve protokolünde listeleniyor. Mevcut SRM fiyatı, lansmandan kısa bir süre sonra hala keskin bir şekilde yükseliyor; bu, tüccarların, yatırımcıların ve spekülatörlerin token ile hala çok ilgilendiğini kanıtlıyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç



14 görüntüleme0 yorum
bottom of page