top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Ripple, Mısır ve BAE arasında ödeme koridoru oluşturulmasına yardımcı oluyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Ripple, Mısır ve BAE arasında ödeme koridoru oluşturulmasına yardımcı oluyor


Mısır Ulusal Bankası (NBE) Salı günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Birleşik Arap Emirlikleri ile RippleNet aracılığıyla bir sınır ötesi ödeme koridoru oluşturmak için Ripple (XRP) ile ortaklık kurdu. NBE'de finans kurumları ve uluslararası finans hizmetleri grup başkanı Hesham Elsafty açıklamasında, “Mısır, yurtdışındaki gurbetçi topluluklarından aldığı para transferleri açısından dünya çapında ilk beş ülke arasında yer alıyor” dedi.


Uluslararası para transferlerinin Mısır ekonomisinde çok önemli bir rol oynadığını, bu nedenle bankanın "sürekli olarak bu iş koluyla ilgili altyapıyı geliştirmeyi ve iyileştirmeyi hedeflediğini" sözlerine ekledi. Daha geçen yıl, ülke 24 milyar dolar para havalesi aldı.


Dalgalanma Hüneri


Duyuruya göre, ortaklık, NBE'nin kurumsal ödeme sağlayıcılarının blockchain tabanlı bir ağı olan RippleNet aracılığıyla BAE merkezli finansal hizmetler sağlayıcısı LuLu International Exchange ile bağlantı kurmasına olanak tanıyacak.


Merkezi olmayan teknolojiye dönerek, NBE ve LuLu, geleneksel ödeme altyapısındaki "içsel sürtüşmenin" bir kısmını gidermeyi ve sınır ötesi ödemeleri "daha ucuz, daha hızlı ve daha güvenilir" hale getirmeyi hedefliyor.

Elsafty, "NBE'nin Ripple ile ortaklığı, NBE'nin daha geniş pazarlarda daha düşük maliyet ve daha hızlı entegrasyon süresiyle yeni ittifaklar kurmasını sağlayarak genel verimliliği artırmaya yardımcı olacak" dedi.


As CryptoSlate önce bildirilen, dünya çapında çeşitli kurumsal ortakları giderek son birkaç yıl boyunca RippleNet katılmadan edilmiştir. 2019'da PNC, ABD'de ödeme ağını kullanmaya başlayan ilk banka oldu Bundan önce, şu anda dünyanın en büyük sekizinci para transferi sağlayıcısı olan Ria Money Transfer de RippleNet'e katıldı.


LuLu Financial Group'un genel müdürü Adeeb Ahamed, "BAE-Mısır koridorunun tüm potansiyelini ortaya çıkararak, ortaklık, Mısır topluluğu ve BAE'deki işletmeler için güvenilir, sorunsuz ve erişilebilir bir sınır ötesi ödeme çözümü sunmaya yardımcı olacak" dedi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

#Ripple #LuLuInternationalExchange #RippleNet

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page