top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Riot Blockchain, Kuzey Amerika'daki en büyük Bitcoin madencilik tesisini satın aldı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Riot Blockchain, Kuzey Amerika'daki en büyük Bitcoin madencilik tesisini satın aldı


Whinstone, Riot Blockchain tarafından toplam 651 milyon $ karşılığında satın alındı. 2022 yılına kadar Riot Blockchain, 7,7 EH / s madencilik kapasitesine sahip olmayı bekliyor.

Bugün, 8 Nisan 2021, Nasdaq'da listelenen madencilik şirketi Riot Blockchain, Kuzey Amerika'nın en büyük Bitcoin madencilik barındırma şirketi Whinstone US, Inc.'i satın aldığını duyurdu. Riot Blockchain'in satın alınması tüm varlıkları kapsıyor.


Satın alma işleminin kamuya açıklandığı basın açıklamasına göre, Whinstone, Riot Blockchain tarafından 80 milyon dolar nakit değerine satın alındı ve kapanışının son fiyatına göre madencilik şirketinin 11,8 milyon adi hisse senedine sahip oldu. her biri 48,37 ABD Doları değerindedir. Böylece Whinstone'un nihai fiyatı toplam 651 milyon USD olarak kaldı.


Riot Blockchain tarafından elde edilen varlıklar ve operasyonlar arasında, Rockdale, Texas'ta bulunan ve 100 dönümlük (yaklaşık 50 hektar) bir uzantı ve şirketin faaliyetlerini yürüttüğü üç binadan oluşan Whinstone tesisleri bulunmaktadır. Toplamda, binaların toplamı 190.000 fit kare (17.651 metrekare) ve şu anda yapım aşamasında olan 60.000 fit kare (5.574 metrekare) olacak dördüncü bir bina var.

Rockdale, Teksas sitesi, gelişmiş madencilik kapasitesinde 300 megawatt'a sahip, ancak Riot, bitcoin madencilik kapasitesinde toplam 750 megawatt için 450 megawatt'a kadar ölçeklendirebileceğine inanıyor.


Whinstone satın alımında Riot Blockchain CEO'su Chad Harris şunları söyledi; ‘’Whinstone devralımı, Riot'un bugüne kadarki büyümesindeki en önemli başarıdır ve Riot'u Bitcoin madenciliğinde bir endüstri lideri olarak konumlandırmaktadır. Bu işlemin tamamlanmasından sonra, Şirketin gelecekteki büyümesi için çok net bir yol oluşturmuş olacağız. Riot, çok düşük enerji maliyetleri ile Kuzey Amerika'daki en büyük Bitcoin madencilik tesisine ve sektördeki en yetenekli geliştirme ekiplerinden birine sahip olacak. Whinstone, Riot'un Bitcoin madencilik operasyonlarının temelini oluşturacak ve bunun üzerine küresel Bitcoin madenciliği ortamında Amerikan ayak izini artırma hedefimizi sürdüreceğiz.’’


Riot Blockchain, diğer satın almaların yanı sıra, Whinstone'un operasyonlarını on iki aydan daha kısa bir sürede yeni alandan ticarileştirmeye kadar inşa etmeyi başaran 100 kişilik bir ekibe de sahip olacak.


Satın alma işleminin, gerekli yasal izinlerin alınması da dahil olmak üzere, alışılmış kapanış koşullarının karşılanması veya uzatılmasına bağlı olarak, 2021'in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.


Riot Blockchain, 2022'de 7,7 EH / S'lik Bir Hash Oranına Ulaşmayı Bekliyor


7 Nisan Çarşamba günü yayınlanan bir başka açıklamada, Riot Blockchain 42.000 Bitmain S19J Antminers madencisini 138,5 milyon ABD Doları değerinde satın aldığını duyurdu. Bununla birlikte, şirket 2022'nin sonunda 7,7 EH / s madencilik kapasitesi elde etmeyi umuyor. Yani, şu anda sahip olduklarınızın 6 katı hash oranı (1.3 EH / s) .


Riot Blockchain, toplam 7,7 EH / s, yani bitcoin'in toplam hash rate kapasitesinin% 4,8'i olan toplam hash rate kapasitesine sahip 81,150 antminer madencisine sahip olmayı bekliyor.

Madencilerin Riot Blockchain tarafından satın alınması, şirketin hash oranını artırmaya yönelik stratejik girişiminden kaynaklanıyor. Bu şekilde, 26.100 madenci S19 Pro ve S19j Antminers'ın sipariş edildiği önceki bir siparişten, şirketin hash oranının Ekim 2021'de 4 EH / s'ye ulaşması bekleniyor. Daha sonra, daha önce belirtildiği gibi, mevcut siparişin tam kurulumuyla Ekim 2022'de toplam 7,7 EH / S oranı. Yani, şu anda 160 EH / s'de olan Bitcoin'in toplam madencilik kapasitesinin % 4,8'i.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

10 görüntüleme0 yorum
bottom of page