top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Reserve Rights (RSR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Reserve Rights (RSR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Reserve Rights Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 Reserve Rights Protokolü Nedir?

  4. 1.2.1 Hakların Saklı Olduğu Sorunların Çözdüğü Sorunlar

  5. 1.2.2 Reserve Rights Protokolünün Tarihçesi

  6. 1.3 RSR Nasıl Çalışır?

  7. 1.3.1 Yarı Merkezileştirilmiş Aşama

  8. 1.3.2 Yarı Merkezi Olmayan

  9. 1.3.3 Bağımsız

  10. 1.3.4 Reserve Rights Benzersiz Kılan Nedir?

  11. 1.4 Reserve Rights Token (RSR)

  12. 1.4.1 Reserved Rights Saklanması (RSR)

Reserve Rights (RSR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Bugün kripto dünyasında sayısız başarılı protokol varken, fiatlara sadece sınırlı sayıda erişim var. Bu, hem fiat para birimini hem de kripto para birimini uygulamada paralel hale getirir. Çok kötü olduğundan değil ama daha iyi olabilir. Federal para birimleri olarak da bilinen Fiat para birimleri, ülkelerin federal hükümetleri tarafından tutulur ve kontrol edilir. İtibari para birimiyle ortaya çıkan önemli bir sorun enflasyondur ve bu, bu para birimlerinin değer kaybetmesine, dolayısıyla değer istikrarsızlığına neden olur. İtibari paranın fiyatındaki istikrarsızlık, öncelikle para biriminin merkezi kontrolü nedeniyle yanlış ve gerçekten istikrarsız fiyat değerlerine maruz kalmasından kaynaklanmaktadır. Son on yılda kripto para biriminin yükselişi ve daha yakın zamanda, bu sorunu kurtarmak için merkezi olmayan sabit paralar ortaya çıktı. Stabil paralar, fiyatları fiat para birimi değerlerinden sabitlenen kripto paralardır.


v
Reserve Rights (RSR) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Reserve Rights Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 14.80B RSR 15% Maks Arz 100,000,000,000 Toplam Arz 100,000,000,000


Reserve Rights Protokolü Nedir?


Reserve Rights protokolü, kripto para birimlerinin yüksek istikrarsızlık ve oynaklığını dengelemek için kurulmuş merkezi olmayan bir kripto para platformudur. USD ile sabitlenmiş stabilcoini RSV’nin dengeli bir değerini yaratmayı amaçlıyor. Protokol, Ethereum blok zinciri üzerinde oluşturuldu ve barındırıldı. Protokol, merkezi itibari paralar için bir ikame sağlar ve istikrarlı paraya sahip olmanın güvenli bir yolunu sunar. İzinsizdir ve birden fazla itibari para ağının otonom olarak çalışmasını sağlar. Stabilcoin, birçok dijital varlıkla güçlendirilmiştir. Amacı, blok zinciri içindeki kullanıcılar için sorunsuz transfer sağlamaktır.

Reserve Rights, istikrarlı finansman sağlamanın ötesinde, hükümetten etkilenmeyen, güvenilir bir Defi bankacılık uygulaması sağlamayı amaçlar. Protokol, uzun vadede akıllı sözleşmeleri destekleyen blok zincirler arasında jetonunun blok zincirler arası kullanımını sağlamayı amaçlıyor. Bunun nedeni, kripto para birimlerinin yüksek oynaklık zincirinin kripto piyasası için tutarlı bir sıkıntı oluşturmasıdır. Reserve Rights, yüksek oynaklık herhangi bir kripto para biriminin pazar büyümesini sınırladığı için bunu en aza indirmeye çalışır. Protokol, işlemler için dengeli bir platform, ertelenmiş ödemelerin mevcudiyeti ve fiyat değerini saklama yeteneği sağlar.


Hakların Saklı Olduğu Sorunların Çözdüğü Sorunlar


RSR’nin çözmeye çalıştığı en büyük zorluk oynaklıktır. Kriptolardaki oynaklık, kripto piyasasının bir değişim ortamı olarak genişlemesini etkiledi. Tüccarlar, piyasadaki gerileme nedeniyle karlarını kaybetme korkusuyla kriptoları kabul etmekten korkuyorlar.

Reserve Rights, kripto pazarını, istikrarlı bir değişim ortamını, bir değer deposunu ve bir “farklı ödeme” standardını kullanır. Merkezi olmayan ekonomiye aşina olmayan yeni kullanıcılar katılmayı zor bulabilir. Halihazırda, pazara erişebilmeleri için üçüncü taraf bir borsaya ihtiyaçları var. Reserve Rights, “fiat açma/kapama rampalarını” ana protokollerine kabul etti. Bu mekanizma, yeni kullanıcıların sisteme ‘üçüncü taraf’ Dapp’ler olmadan girmesini mümkün kılmıştır. Bununla birlikte, Reserve Rights Protokolünün etkilediği bir sonraki önemli zorluk, “bankasızlara” hizmet vermektir. Ekip, yerel bankacılık kurumlarının ana finansal hizmetlere sınırlı erişimi olan insanlara ulaşamaması sorununu ele almak istiyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde bu insanlara sağlam ama güvenilir bir tüccar ekosistemi sağlamak istiyorlar.


Reserve Rights Protokolünün Tarihçesi


Reserve Rights protokolü, Mayıs 2019’da son derece güvenilir profesyonellerden oluşan bir ekip tarafından oluşturuldu. Kurucu ortaklar Nevin Freeman (CEO Reserve.org) ve Matt Elder (CTO Reserve.com). Nevin aynı zamanda Paradigm Academy, MetaMed Research Inc. ve Riabiz.com’un kurucu ortağıdır.


Matt Elder, Google, IBM ve Quixey’de eski bir Mühendistir. Şu anda Baş Teknoloji Sorumlusu olarak protokolün mimari uygulamasını denetlemektedir. Reserve protokolünün merkezi Oakland, California, ABD’de ve 20’den fazla kişiden oluşan bir geliştirme ekibine sahiptir. Protokolün İlk Borsa Teklifi (IEO) finansmanı, 22 Mayıs 2019’da Huobi Borsası’nda gerçekleştirildi. IEO’nun sonunda, protokol ekibi 3.000.000 $ aldı ve 3.000.000 jeton dağıtıldı.


RSR Nasıl Çalışır?


Reserve Rights protokolünün, bakılması ilginç olan üç ana özelliği vardır. Gelecek bölümde onlardan daha fazla bahsedecektik, ancak bu amaçla sizin için kısaca özetleyeceğiz. Onlar:

  1. RSV

  2. RSR

  3. Teminatlı havuz jetonları.

Şimdi, çalışmak için RSR protokolünün oluşturulduğu aşamalara bakalım:


Yarı Merkezileştirilmiş Aşama


Yarı merkezi aşamanın 2019’da gerçekleşmesi gerekiyordu. Amaç, jetonların merkezileştirilmesi, USD ile desteklenmesi ve teminatlandırılmasıydı. Kısacası, stabilcoin RSV’nin bir USD’ye sabitlenmesi gerekiyor. Bu aşama, USDT’nin (Tether) kullanımına ÇOK benzerdi. Gerçek bir ABD Doları değeri, sağlanan RSV jetonlarının her birini yedekledi. Ancak geliştirme ekibi bu aşamayı ikinci aşama için duraklattı.


Yarı Merkezi Olmayan


Bu aşamada protokol, RSV belirteçlerini teminat altına almak için diğer varlıkların desteğini entegre etmeye başlar. Ve RSV tokenlerine daha fazla varlık sabitlendiğinden, USD değerlerini takip etmeye başlar. Sabitleme algoritmik olarak yürütülür ve artık USD ile yedeklenmez.


Bağımsız


RSV bu aşamaya geldiğinde kendi başına bağımsız bir para birimi haline gelir. Değeri artık fiat USD’ye sabitlenmiyor ve bu nedenle USD’den etkilenemez.


Reserve Rights Benzersiz Kılan Nedir?


Reserve Rights Stabil Madeni Paralar, “Akıllı Sözleşmeler” tarafından yönetilen bir Kripto “sepeti” tarafından desteklenir. Bu, aynı kategorideki diğerlerinden farklıdır. Stabil madeni para ihraç edenler veya güvenilir bir emanetçi tarafından kontrol edilen bir ‘banka hesabında’ Reserve Rights edilen USD (ABD doları) tarafından desteklenirler. Reserve Rights protokolünün bir başka benzersiz özelliği de, RSR jetonunun basılması ve USD ile ‘sabit’ değerinden her düşüşte RSV stabilcoini satmasıdır. RSR token satışlarından elde edilen fonlar, yenilemek için RSV ‘teminat havuzuna’ iade edilir. Ancak RSV değeri bir doların üzerinde olduğunda, fazla teminat, RSR’yi ‘İkincil piyasadan’ satın alıp yakarak RSV arzını düşürmek için kullanılır.


Varlık sepeti başlangıçta True USD (TUSD), Paxos (PAX) ve USD Coin (USDC) gibi Ethereum sabit paralarından oluşur. Ancak Reserve ekibinin menkul kıymetleri, emtiaları, fiat para birimlerini ve hatta türevler ve sentetikler gibi daha karmaşık varlık türlerini içerecek bir sepete yükseltme planları var. RSV token değeri bir doların üzerine çıktığında, arbitrajcılar mekanizmadan yararlanır. RSR belirteci ile protokollerin ‘akıllı sözleşmesi’nden 1 dolardan satın alırlar ve fiyattaki farkı kâr olarak alarak son piyasa fiyatından satarlar. Bu, daha fazla alıcı çekmede önemli bir faktördür ve yalnızca RSR token sahipleri tarafından kullanılabilir.

Binance indirim ile hesap aç


Reserve Rights Token (RSR)


RSR, Reserve Rights ekosistemindeki 2. simgedir. RSV değerinin mevcut bakımında, yani kararlılığını kolaylaştırmada önemli bir araçtır. Aslında, Reserve Rights ağındaki yönetişimin ana simgesi olarak hizmet eder ve teminatlandırma oranını ve RSV sabitini garanti eder. Reserve Rights ağında aşağıdaki birincil işlevlere sahiptir;

  1. 1$’lık RSV hedeflenen fiyat değerini korur.

  2. RSR, protokolün yardımcı programı belirtecidir ve sahiplerine yönetişim için oy hakkı verir.

RSR, RSV sabit para tokeninin aksine değişkendir ve yatırımcılara verilmiştir. Getiriler Reserve Rights projesini finanse etmek için kullanılır. Dolaşımda maksimum bir milyar RSR jeton arzı ve toplam yaklaşık 13.159 milyar (13.159.999.000) RSR jeton arzı vardır. RSR belirteci ayrıca, RSV değer kaybettiğinde ve mevcut RSV belirtecini tam olarak teminatlandıramadığında protokolü yeniden sermayelendirir. Bu amaçla, RSV arz hacmi her arttığında RSR token sirkülasyonu azalır. Bunun nedeni, yalnızca RSR sahiplerinin sistem tarafından sunulan alım ve satım fırsatlarından yararlanabilmesidir.


Reserved Rights Saklanması (RSR)


Bir donanım cüzdanı, RSR’yi depolamak için önerilen en iyi seçenektir. Toke’a yatırım yapmayı veya onu uzun süre elinde tutmayı planlayanlar için doğru bir hizmettir.Donanım cüzdanı, soğuk depolama olarak bilinen kriptoyu çevrimdışı olarak depolar. Bu, “çevrimiçi tehditlerin” tutulan jetonlara erişmesini zorlaştırır. Yine de, Ledger Nano X veya Ledger Nano S gibi Reserve Rights destekleyen cüzdanlar en iyi seçenek olmalıdır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç



14 görüntüleme0 yorum
bottom of page