top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Popüler Kripto Paralar Hangileri?

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Bitcoin (BTC)

  2. 2 Bitcoin Cash (BCH)

  3. 3 Litecoin (LTC)

  4. 4 Ethereum (ETH)

  5. 5 Binance Coin (BNB)

  6. 6 Tron (TRX)

  7. 7 Chainlink (LINK)


Gizemli Satoshi Nakamoto’nun dünyadaki ilk ve açık ara en popüler kripto para birimi olan Bitcoin’i yaratmasının üzerinden on yıldan fazla zaman geçti. Ününe rağmen Bitcoin, kripto para biriminde son söz değil – taklitçiler, yenilikçiler ve yan ürünler çok sayıda ortaya çıktı. Aralarından seçim yapabileceğiniz bu kadar geniş bir kripto para birimi yelpazesiyle, yatırımcılar yatırım yapacak en iyi kripto para biriminin hangisi olduğunu nereden biliyorlar? Dünyanın dört bir yanında manşetlere çıkan en popüler kripto para birimlerinden, daha az bilinen dijital para birimlerine kadar, işte 2020’de satın alınabilecek en iyi kripto para birimlerinden yedi tanesi.



Popüler Kripto Paralar Hangileri?
Popüler Kripto Paralar Hangileri?

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, Ocak 2009’da ilk bitcoinlerin çıkarılmasından bu yana piyasaya hakim oldu – ancak bu her zaman sorunsuz bir seyir olduğu anlamına gelmez. Bitcoin fiyatları 2018’de çökmeden önce Aralık 2017’de yaklaşık 20.000 $ ‘a ulaştı ve o yılın sonunda 3.234 $’ a düştü. O zamandan beri Bitcoin, fiyatlar 10.000 $ ‘ın üzerine çıktığı ve 200 milyar $’ lık bir piyasa değeri ile kripto para piyasasının % 57’sinden fazlasını oluşturduğu için Bitcoin bir geri dönüşün tadını çıkardı. Bitcoin’in oynaklık payı var, ancak kriptodaki en büyük isim olmak, ona daha az bilinen rakiplerin sahip olmadığı dünya çapında bir kabul sağlıyor ve muhtemelen onu varlık sınıfına yeni giren yatırımcılar için satın alınabilecek en iyi kripto para birimi yapıyor.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin gibi kripto para birimleri, kripto işlemleri hakkındaki bilgileri 1 megabayt veri içerebilen veri blokları içinde saklayan blok zinciri teknolojisine dayanır. Para birimi daha popüler hale geldikçe, bu veri blokları dolar, bitcoin işlemlerini yavaşlatır ve işlem ücretlerini artırır. Bazı Bitcoin geliştiricileri, her blokta ihtiyaç duyulan veri miktarını etkili bir şekilde azaltacak bir çözüm önerdi, ancak diğerleri bunun kripto para biriminin bütünlüğünü tehlikeye atacağına inandılar. Bu nedenle Ağustos 2017’de kendi Bitcoin sürümlerini oluşturdular ve buna Bitcoin Cash adını verdiler. Bitcoin Cash, daha düşük ücretlerle daha hızlı ve daha sık işlem yapılmasına olanak tanıyan 8 MB veri depolayabilen bloklara sahiptir. Bitcoin Cash, selefinden daha yeni ve daha az popüler olabilir, ancak ölçeklenebilirliği, inanılmaz büyüme potansiyeline sahip olduğu ve onu en iyi kripto para birimi için çalıştırdığı anlamına geliyor.

Litecoin (LTC)

Kripto para birimleri, temel teknolojiyi anlamayanlar için belirsiz ve karmaşık görünme eğilimindedir, ancak Litecoin bunu düzeltmeye yardımcı olmak için yaratılmıştır. Aslında kurucu Charlie Lee, Bitcoin’in “lite” versiyonunu yaratmak ve “gümüşten Bitcoin’in altınına” rolünü oynayabilecek bir kripto para birimi geliştirmek istedi. Lee bunu 2011’de Litecoin ile yaptı ve Bitcoin’in en iyi özelliklerinin çoğunu bazı bükülmelerle benimseyen bir kripto para birimi yarattı. Örneğin, bitcoin işlemlerinin onaylanması yaklaşık 10 dakika sürerken, litecoin işlemleri çok daha hızlıdır ve üç dakikadan az sürer. Ek olarak, kullanıcıların bitcoin madenciliği yapması için özel donanım ve etkileyici ham hesaplama gücü gerekirken, Litecoin çok daha düşük sistem gereksinimlerine sahiptir. Aslında, sıradan PC’ler bunun için madencilik yapabilir. Daha hızlı ve daha kolay, hem kullanıcılar hem de yatırımcılar için güçlü bir kombinasyondur.

Ethereum (ETH)

Kripto para birimlerinin arkasındaki ana felsefelerden biri, para biriminin ademi merkeziyetçiliğidir. Ethereum bunu bir adım öteye taşıyor. Parayı merkezden uzaklaştırmak yerine, Ethereum’un amacı, sunucuları dünya çapında bir düğüm sistemi ile değiştirerek interneti merkezden uzaklaştırmak ve “tüm dünya için tek bir bilgisayar” yaratmaktır. Ethereum, kullanıcıların ether adı verilen bir kripto para birimini takas edebildiği, blockchain teknolojisine dayalı bir yazılım platformudur. Ethereum, yaklaşık 40 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en popüler kripto para birimlerinden biri haline geldi ve bu da onu pazar payında Bitcoin’den sonra ikinci sıraya koyuyor. Ancak asıl çekiliş, diğer kripto para birimleri için bir ev sahibi olarak çılgınca popüler hale gelen platformun kendisidir. Başka bir deyişle, yatırımcılar yalnızca piyasadaki en iyi ve en popüler kripto para birimlerinden birinden kar elde etmekle kalmaz, aynı zamanda Ethereum’un kendisi.

Binance Coin (BNB)

Ethereum gibi Binance Coin de bir kripto para biriminden çok daha fazlasıdır. Aslında Binance Coin, Binance ademi merkeziyetçi borsa veya DEX 2017’de çevrimiçi hale gelene kadar Ethereum’da barındırılıyordu. Binance DEX, Ethereum’a çok benzer bir platformdur. Binance DEX, kullanıcıların yalnızca binance coin alıp satabilecekleri değil, aynı zamanda diğer kripto para birimlerini birinden diğerine dönüştürmek için BNB’yi kullanabilecekleri merkezi olmayan bir platformdur. Bu, Binance DEX’i hacimce gezegendeki en büyük kripto para borsası haline getirdi ve dijital varlığın popülaritesini artırmaya yardımcı oldu. En önemlisi, Binance DEX, kullanıcıları platformda tutan ve Binance Coin’in büyümesini sürdürmeye yardımcı olan akıllı bir strateji olan BNB ile borsada işlem ücreti ödeyen kullanıcılara indirim sunuyor.

Tron (TRX)

Bu, eğlence endüstrisi için büyük bir kargaşa yılı oldu ve onu kesintiye uğratmaya hazır hale getirdi. Bu, Tron’un kurucularının içerik paylaşımı için merkezi olmayan, blok zinciri tabanlı bir platform oluştururken umdukları türden bir fırsattır. Dünyanın en büyük eğlence şirketlerinin çoğu, kullanıcıları hakkında veri toplamak ve satmaktan kâr ederken, Tron’u kullanmak geride böyle bir ayak izi bırakmaz. Tron, kullanıcıları korurken, içerik oluşturucuların içeriklerinden doğrudan Tron’un kripto para birimi olan Tronix aracılığıyla para kazanmalarına da olanak tanır. Platform, Tron Vakfı kurucusu Justin Sun’ın tuhaflıkları nedeniyle son birkaç yılda eşit ölçüde ün kazandı, ancak onun hakkında ne hissederseniz hissedin, Tron’un iddialı bir fikir olduğu inkar edilemez.

Chainlink (LINK)

Ethereum platformu, akıllı sözleşmelere veya veri bloklarına kaydedilen işlemle bir blok zinciri ağındaki iki taraf arasındaki anlaşmalara dayanmaktadır. Sorun şu ki, bu işlemler yalnızca Ethereum gibi bir platformda gerçekleşebilir ve belirli koşullar karşılandığında akıllı sözleşmeler yürütmek için gerçek dünya verilerini platforma çekmenin bir yolunu bulmaları gerekir. Çözüm, oracle adı verilen veri sağlayıcılarıdır ve birkaç kripto platformu oracle’ların ağları için veri almaları için yollar oluştururken, Chainlink verilerin doğru olduğunu garanti eden ve akıllı sözleşmelerin geçerliliğini sağlayan bir itibar sistemi geliştirmiştir. oracle’ın verileri doğrulanır, Chainlink’in tercih ettiği kripto para birimi Link ile ödenir. Bu sistem platforma güven kazandırır ve merkezi olmayan finansın veya DeFi’nin artan popülaritesi, Link’i en iyi kripto para birimi için bir rakip haline getirmeye yardımcı olur.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

15 görüntüleme0 yorum
bottom of page