top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Polygon (MATIC) Nedir? Nasıl Satın alınır? Yorum ve Analiz

Polygon (MATIC) Nedir? Nasıl Satın alınır? Yorum ve Analiz


Polygon Matic, Ethereum uyumlu blok zinciri ağları bağlamak ve oluşturmak için bir çerçeve ve protokoldür. Açık kaynak teknolojisi, geliştiricilere bağımsız bir ağı veya isteğe bağlı olarak akıllı sözleşmeler yoluyla Ethereum ağının güvenliğinden yararlanabilen güvenli bir yan zinciri kolayca dağıtmaları için araçlar sağlar. Polygon Nasıl Çalışır? Polygon doğrulayıcılar, Ethereum ana zincirine karşı periyodik olarak kontrol noktaları gerçekleştirir. Bu süreç, yan zincirde meydana gelen tüm işlem anlaşmazlıklarını kriptografik bir kanıt aracılığıyla çözmek için bir mekanizma sağlar. Polygon (MATIC) Nedir? Nasıl Satın alınır? Adım adım video,Yorum ve Analiz makalemizde.


Polygon (MATIC) Nedir? Nasıl Satın alınır? Yorum ve Analiz
Polygon (MATIC) Nedir? Nasıl Satın alınır? Yorum ve Analiz


Bu protokol ile kullanıcılar, üçüncü taraf risklerine ve piyasa likidite sınırlamalarına maruz kalmadan Matic genelinde token aktarabilir. Ethereum ağından çıkan jetonlar kilitlenir ve Matic ağında (1: 1) yeni basılmış sabitlenmiş jetonlar olarak temsil edilir. Sabitlenen jetonlar, kullanıcı Ethereum ağına geri döndüğünde yakılır.


Ethereum ağının sağladığı güvenlik, Polygon'un nasıl çalıştığı açısından önemlidir, ancak ölçeklenebilirliğe izin verirken güvenliği sürdürme yeteneği onu ilginç kılan şeydir. Ethereum'un bugün kullandığı ve hesaplama kaynakları açısından maliyetli olan iş kanıtı fikir birliği protokolünün aksine, Polygon zaten Ethereum 2.0'ın gelecek yıl gerçekleştirmeyi hedeflediği Proof-of-Stake mekanizmasını kullanıyor.


Polygon, Proof-of-Stake fikir birliği mekanizmasına ek olarak, Cosmos tarafından popüler hale getirilen Heimdall adlı bir mimari kullanır. Heimdall, herhangi bir katılımcının (madenci) işlemleri doğrulayabildiği ve bloklar üretebildiği geleneksel iş kanıtı blok zincirlerinden farklı olarak, ağdaki risk kanıtı doğrulayıcılarından rastgele seçilen blok üreticilerini rastgele seçer.

Bu ikili fikir birliği mimarisi, yüksek işlem hacmi ile ademi merkeziyetçiliğe izin verir ve ağın ölçeklenebilirliği ile sonuçlanır. Dahili test ağları, tek bir yan zincirde saniyede 7.000'e kadar işlem (TPS) gördü ve bu, 14 TPS'lik Ethernet ana ağının mevcut iş hacmini gölgede bıraktı.


Polygon'un Kısa Tarihi


Polygon, Ethereum ekosistemiyle ilişkili bir dizi projeye katkıda bulunan bir ekip tarafından Matic adı altında Ekim 2017'de başlatıldı. Polygon ekibi, Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından önerildiği üzere şu anda Polygon Network tarafından kullanılan Plasma'nın ilk sürümünü uyguladı.


Polygon (MATIC), Matic Network'ten Şubat 2021'de şimdiki adına yeniden markalandı. Bu süre zarfında ERC-20 jetonu, yılın 1'inden itibaren fiyatta büyük bir artış gördü ve 12 Mart'ta 0,0175 $ 'dan 0,446 $' a yükseldi. % 2,548 değer artışı. 12 Mart'taki yerel zirve, 10 Mart'tan birkaç gün önce Coinbase'deki son listeleme ile aynı zamana denk geldi.


Mart ayının sonraki günlerinde ve Nisan ayına kadar, bir dizi kripto para birimi projesi hareket ettiklerini veya Polygon ağında akıllı sözleşme yürütme için destek eklemeyi planladıklarını açıkladı ve uygulamalarının mevcut Ethereum ana ağ sınırlamalarının ötesine ölçeklenmesine izin verdi.


Son olarak, 24 Nisan 2021, kripto para ödünç verme protokolü AAVE, Polygon'da başlatıldı ve ağ faaliyetlerinde bir telaşla sonuçlandı ve Polygon fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyelerine gönderdi.


Polygon Mimarisi


Polygon mimarisi dört seçkin özet, tertip edilebilir tabakadan oluşur. Her katman, bir dizi hizmet ve işlevden sorumludur ve çeşitli amaçlarla kullanılabilir.


Ethereum Katmanı


Her şeyden önce, Polygon zincirleri Ethereum katmanını kullanmayı tercih edebilir. Ethereum, var olan en sağlam programlanabilir blok zinciri olduğundan, görev açısından kritik mantığın barındırılması ve yürütülmesi için idealdir. Ethereum katmanı, çeşitli işlevlerden sorumlu olan bir dizi akıllı sözleşme olarak çalışır. Bunlar arasında anlaşmazlık çözümü, kontrol noktası belirleme, mesaj aktarma ve stake etme yer alır.


Güvenlik Katmanı


Güvenlik katmanı, "herhangi bir Polygon zincirinin geçerliliğini bir ücret karşılığında periyodik olarak kontrol edebilen bir dizi doğrulayıcıyı yöneten özelleştirilmiş, zorunlu olmayan bir katmandır". Ayrıca, güvenlik katmanı, Ethereum blok zincirine paralel olarak çalışan bir meta-blok zinciri görevi görür. Bu katman, doğrulayıcıların yönetimi, kayıtlar, Çokgen zincir doğrulaması ve ödüller gibi işlevlerle ilgilenir.


Dahası, güvenlik katmanı birkaç örnekte var olabilir ve birden çok varlık ve kuruluş tarafından uygulanabilir. Her güvenlik katmanı kendi bireysel özelliklerini taşıyabilir ve Ethereum madencileri tarafından doğrulanabilir ve Ethereum blok zincirinde uygulanabilir.


Polygon Ağlar Katmanı


Ağlar katmanı, kendi kullanıcı tabanına ve topluluğuna hizmet etmek için çalışan bir dizi bağımsız blok zinciri ağıdır. Bu katman, blok üretiminden, yerel fikir birliğinden ve harmanlama işlemlerinden sorumludur. Polygon protokolünü kullanarak, her ağ, rastgele mesaj alışverişini kolaylaştırmak için birbirine bağlanabilir.


Yürütme Katmanı


Polygon ağındaki herhangi bir blok zincirinde işlemler üzerinde anlaşmaya varıldığında, yürütme katmanı bu işlemleri yorumlamak ve yürütmek için kullanılır. Yürütme katmanı iki alt katmandan oluşur; Tak-çalıştır sanal makine uygulaması ve genellikle Ethereum akıllı sözleşmeleri olarak yazılan Polygon ağlarının her biri için yürütme mantığı sağlayan bir yürütme ortamı.


Polygon Jetonu (MATIC)


ERC-20 Polygon token (MATIC), Polygon ekosisteminin temel varlığıdır. Yalnızca işlem ücretleri için değil, aynı zamanda Polygon ağını güvence altına almak için stake etme için de kullanılır. Yeniden markalaşmadan bu yana, Polygon (MATIC) belirteci, kullanımdaki büyük artışa paralel olarak inanılmaz bir fiyat hareketi gördü.


MATIC token, yaklaşık 5 milyarlık mevcut dolaşım arzıyla 10 milyar tokenlik sınırlı arza sahiptir. Polygon (MATIC) belirteci, en popüler merkezi ve merkezi olmayan borsalarda (DEX) mevcuttur. Bunlara 1 inçlik Exchange, Coinbase Pro ve Binance dahildir. Hem kripto hem de fiat token çiftleri ile mevcut olan kripto topluluğu, Polygon'u (MATIC) satın almayı basit ve kolay hale getirmek için birlikte çalışıyor.


Polygon Danışmanları ve Ortaklıkları


Polygon, Ethereum topluluğundaki en büyük beyinlerden bazılarının desteğine sahip . Bunlar arasında Bankless'tan Ryan Sean Adams, EthHub'dan Anthony Sassano ve The Ethereum Foundation'dan Hudson Jameson yer alıyor.


Başlangıçta Ethereum'da başlamayı planlayan bazı projeler, o zamandan beri bunun yerine Matic Network / Polygon'da başlatmayı seçti. Bu kısmen, Ethereum 2.0'ın genişletilmiş sürümünden, ancak aynı zamanda Matic Network'ün oluşturmayı başardığı sağlam platform ve topluluktan kaynaklanıyor. Polygon olarak yeniden markalaştığından beri, birkaç başka proje de devreye girdi.


Polygon, endüstrinin her alanında kripto projeleriyle geniş bir ortaklık yelpazesine sahiptir. Bunlara SuperFarm, Polymarket, Aavegotchi, Decentral Games, SportX, Easyfi ve Neon District dahildir.


Polygon'u Nereden Satın Alabilirim?


Şimdi %20 Komisyon indirimi ile Binance aboneliğinizi oluşturun. Buraya tıklayarak abone olabilirsiniz. Kodunuz: JL3MPH7U



Polygon Matic nasıl alınır? Adım adım video:





Polygon (MATIC) Nedir Nasıl Satın alınır Yorum ve Analiz 1
Polygon (MATIC) Nedir Nasıl Satın alınır Yorum ve Analiz 1

Polygon (MATIC) Nedir Nasıl Satın alınır Yorum ve Analiz 2
Polygon (MATIC) Nedir Nasıl Satın alınır Yorum ve Analiz 2


Polygon, Binance ve Coinbase dahil olmak üzere büyük borsalarda kolayca kullanılabilir. Gelişmiş kripto para birimi kullanıcıları, Wrapped Ethereum kullanarak Uniswap gibi merkezi olmayan borsalar aracılığıyla Polygon'u edinebilir.


Polygon İyi Bir Yatırım mı?


Diğer tüm kripto para birimi yatırımları gibi, yalnızca kaybetmek istediğiniz kadar yatırım yapmanız gerekir. Kripto para piyasalarının ana akım olma yolunda ilerlemesi, hala bilinmeyen ve bilinen pek çok risk bulunmaktadır.


Bununla birlikte, ağ tıkanıkları 1. katman ağlarda kullanıcıları rahatsız etmeye devam etmektedir, Polygon gibi 2. katman teknolojileri, madencilerin emici işlem ücretleri ödemeden, giderek genişleyen merkezi olmayan finans dünyasına katılmak için harika fırsatlar sunmaktadır.


Akıllı sözleşmelerin yeteneklerini Polygon ağına getiren projeler yakından izlenmeli ve katılımlarıyla ilişkili büyümeyi araştırmalıdır. Ayrıca, kripto para tüccarları blok zincir tabanlı ihtiyaçlarına ölçeklenebilir çözümler aramaya devam ettikçe, yatırımcılar Polkadot ve Binance Akıllı Zincir gibi rakip 2. katman çözümlerinin farkında olmaları gerekir.


Düzenleyen: Emre Ata



Polygon matic nasıl alınır
Polygon matic nasıl alınır



6 görüntüleme0 yorum
bottom of page