top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

OmiseGO Network (OMG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 OmiseGO Network (OMG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 OmiseGO Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 OmiseGO Nedir?

  4. 1.2.1 OMG Ağı (OMG) Hangi Sorunları Çözüyor?

  5. 1.2.2 OmiseGO’nun Temel Bileşenleri

  6. 1.2.2.1 Merkezi Olmayan Borsa

  7. 1.2.2.2 Bir Yazılım Geliştirici Kiti

  8. 1.2.3 OMG Token

  9. 1.2.3.1 eWallet

  10. 1.2.3.2 Plasma

  11. 1.2.4 İşte Projenin Tasarım Hedefleri

  12. 1.2.5 OmiseGO’yu Bu Kadar Özel Olan Ne?

  13. 1.3 OmiseGO Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?

OmiseGO Network (OMG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Merkezi olmaktan pahalı olmaya kadar, günümüzün kripto borsaları kendi sorunlarıyla birlikte geliyor. Ayrıca, genellikle kaç işlemi gerçekleştirebilecekleri konusunda bir limitleri vardır, bu da yüksek trafik zamanlarında kesinti sürelerine yol açan bir faktördür. Bu nedenle, ölçeklenebilir bir platformda anlık, eşler arası işlemler için bir çözüme ihtiyaç vardır. OmiseGO, oyunun kurallarını değiştiren Plasma teknolojisi ile böyle bir çözüm için öncü olmayı vaat ediyor. Bu Plasma teknolojisi nedir ve OmiseGO tam olarak nedir? Bu soruyu, bazı OMG madeni paralarını ve daha fazlasını nasıl elde edebileceğinizi detaylandırarak birlikte yanıtlıyoruz.


OmiseGO Network (OMG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
OmiseGO Network (OMG) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

OmiseGO Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 140,245,398.25 OMG 100% Maks Arz 140,245,399 Toplam Arz 140,245,398


OmiseGO Nedir?


2017 yılında kurulan OmiseGO (OMG), merkezi olmayan bir kripto borsası ve Ethereum blok zinciri üzerinde çalışan bir bankadır. Proje kendisini “ödeme işlemcileri, ağ geçitleri ve finans kurumları arasındaki temel bir koordinasyon sorununa yanıt” olarak tanımlıyor.

OmiseGO, Tayland merkezli bir ödeme şirketi olan Omise’nin beynidir. Ekip, CEO Jun Hasegawa, Vitalik Buterin, Joseph Poon, Dr. Gavin Wood, Vlad Zamfir ve Roger Ver’den oluşuyor. Projenin misyonu, insanların dijital varlıkları herhangi bir yerde yatırım yapma, takas etme ve harcama yeteneği dahil olmak üzere finansal hizmetlere güvenli bir şekilde erişmelerini sağlamaktır. OmiseGO’nun iki ürünü vardır: beyaz etiketli eWallet ve merkezi olmayan OmiseGO ağı. OmiseGO ağı, ölçeklenebilirlik sağlamak için Plasma mimarisini kullanır. (Beyaz etiketli bir ürün, birçok farklı marka tarafından kullanılabilen bir üründür. Bu, geliştiricilerin OmiseGO’nun e-Cüzdanına dayalı olarak kendi cüzdanlarını oluşturabilecekleri anlamına gelir.)


OMG Ağı (OMG) Hangi Sorunları Çözüyor?


OMG Ağı, finansal hizmetlere açık yaklaşımı ile dünyada devrim yaratmayı amaçlıyor. Projenin amacı kapsayıcı bir finansal sistem yaratmaktır. Bu muazzam görevi gerçekleştirebilmek için OMG Ağı, küresel olarak daha fazla finansal katılımı teşvik etmek için doğrudan bankalarla birlikte çalışmaktadır. OMG Ağının amacı, geleneksel bankacılık hizmetlerini kullananlara ve aynı anda bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan kişilere eşit faydalar sağlayan bir ürün yaratmak. OMG Ağı’nı bugün piyasada diğer pek çok projeden farklı kılan bu hayırsever yönüdür. Ayrıca, platformun artan bir şekilde benimsendiğini görmeye devam etmesinin ana nedenlerinden bir tanesidir.


OmiseGO’nun Temel Bileşenleri


OmiseGO platformunun beş temel bileşeni vardır: merkezi olmayan bir borsa, bir geliştirici kiti, eWallet Suite, OmiseGO coin (OMG) ve Plasma teknolojisi. Bu teknolojilere aşağıda daha ayrıntılı olarak bakalım;


Merkezi Olmayan Borsa


OmiseGO’nun merkezi olmayan değişimi, zincirler arası işlemlerin gerçekleşmesine izin verir, bu da kullanıcıların doğrudan blok zinciri ağları üzerinden kripto ticareti yapabileceği anlamına gelir. Bu işlemler, OmiseGO kullanıcılarının işlemlerin geçerliliğine oy vermek için tokenlerini stake ettiği bir süreçte bir Proof-of-stake konsensüs mekanizması aracılığıyla doğrulanır.


Bir Yazılım Geliştirici Kiti


OmiseGO’nun platformu, geliştiricilere, platformdaki kullanıcılar için yüksek kaliteli, kullanıcı dostu cüzdanlar oluşturmak için bu araçları kullanacaklarını umarak bir dizi araç sağlar. Kit, geliştiricilerin cüzdan oluşturmak için derinlemesine bir blockchain anlayışına sahip olmaları gerekmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Kit ile geliştiriciler, kullanıcıların para yatırabileceği, çekebileceği ve fiat parayı dijital para birimine dönüştürebileceği banka ve kredi kartı hesap transferlerini de entegre edebilir.


OMG Token


OmiseGO Ağı, işlemleri doğrulamak için bir Proof-of-Stake mekanizmasına güvenir. Madeni para sahipleri, ağın işleyişinde ve protokollerinde merkezi olmayan bir şekilde söz sahibi olmak için hisselerini kullanırlar. Kullanıcılar ayrıca ağdaki işlemler için OMG jetonu aracılığıyla ödeme yapar.


eWallet


OMG’nin eWallet paketi, kullanıcıların OmiseGO ağına sorunsuz bir şekilde bağlanmasını sağlayan bir köprüdür. Kullanıcıların OmiseGO ağıyla sorunsuz bir şekilde etkileşim kurmasını sağlar. Cüzdan özelleştirilebilir, yani kendi ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabilir ve geliştirebilirsiniz. Sadakat puanlarını, oyun jetonlarını, hem kripto hem de itibari paraları ve daha fazlasını depolamak için de kullanabilirsiniz.


Plasma


Plasma, Joseph Poon ve Vitalik Buterin tarafından oluşturulan bir blok zinciri ölçekleme çözümüdür. Plasma’nın teknik incelemesi, “Plasma, blok zincirinin önemli miktarda merkezi olmayan finansal uygulamayı temsil edebilmesini sağlayan, saniyede önemli miktarda durum güncellemesine (potansiyel olarak milyarlarca) ölçeklenebilen akıllı sözleşmelerin teşvik edilmiş ve zorunlu olarak yürütülmesi için önerilen bir çerçevedir. Dünya çapında.” Özünde, Plasma bir kök zincirin üstündeki blokajlardır. Plasmanın kökün dalları olduğunu düşünün, yani ana blok zinciri, örneğin Ethereum blok zinciri.


İşte Projenin Tasarım Hedefleri

  1. Bir ana blok zinciri ve alt zincirler – Ana blok zinciri, kök blok zinciridir ve diğer tüm alt zincirler ondan türetilir. Her iki blok zinciri türü de birbirinden bağımsız olarak çalışır.

  2. Güven ihtiyacının en aza indirilmesi – Sistem mümkün olduğu kadar güvenilmezdir. Alt zincirlerin hiçbiri belirli aktörlerin eylemlerine bağlı değildir.

  3. Defter ölçeklenebilirliği – Blok zincirlerinin çok fazla veri tutması gerekir. ‘Şube’ zincirleri, normalde ana blok zinciri tarafından tutulacak verileri barındırabilmelidir.

  4. Ölçeklenebilirlik – Alt zincir, parçalama ve yıldırım ağı gibi çeşitli ölçeklendirme çözümlerini uygulayabilmelidir.

  5. Yerelleştirilmiş hesaplamalar – Her alt zincir kendi hesaplamalarını yapabilmeli ve ana blok zincirine düzenli aralıklarla güncellemeler sağlayabilmelidir.

  6. Dolandırıcılık kanıtları – Bir anlaşmazlık durumunda, ilgili taraf kök zincire kanıt gönderebilmelidir. Kök zincir daha sonra alt zincirin durumunu geri alabilir ve alt zincirin bloğunu imzalayanları cezalandırabilir.

  7. Her zincir için benzersizlik – Gerekli aralıklarla ana zincire geri bildirimde bulunmaları koşuluyla, alt zincirlerin kendi yönetişim prosedürleri olmalıdır.

OmiseGO’yu Bu Kadar Özel Olan Ne?


OmiseGO, kendisini standart borsalardan iki özelliğiyle ayırır: ademi merkeziyetçilik ve para biriminden bağımsız olma. Merkezi olmayan. Günümüzün borsaları merkezileştirilmiştir, yani tüm kararları veren ve kullanıcı verilerine sahip olan bir borsaya aittirler. Aksine, OmiseGO tamamen merkezi değildir, bu nedenle kullanıcılar verilerinin mülkiyetini elinde tutar. Veriler ayrıca, kurcalanması imkansız olacak şekilde blok zincirinde güvenlidir.


Para Birimi Agnostiği. Borsaların çoğu, kullanıcıların yalnızca fiat parayı, çoğunlukla Bitcoin veya Ether olmak üzere başka bir kriptoya dönüştürdükten sonra belirli bir kripto elde etmelerine izin verir. Bu süreç hem zahmetli hem de pahalıdır çünkü kullanıcılardan her aşamada ücret alınır. OmiseGO, fiattan kriptoya veya kriptodan kriptoya tüm dönüşümler için küçük bir sabit ücret alarak bu süreci atlatır.

Binance indirim ile hesap aç


OmiseGO Nasıl Satın Alınır ve Saklanır?


Binance, Kucoin, HitBTC ve daha fazlası gibi borsalardan OMG paraları satın alabilirsiniz. Çoğu borsa, OMG ile takas etmek için BTC, Ether veya Litecoin satın almanızı gerektirir. Bazı borsalar da Litecoin’i kabul eder. OMG’yi saklamak için herhangi bir ERC 20 uyumlu cüzdanı kullanabilirsiniz. Trezor, Ledger Nano, Cobo Vault ve Cool Wallet S gibi donanım cüzdanları da önerilir.


OmiseGO, daha ucuz ücretler, merkezi olmayan bir işlev ve yaratıcı, kullanıcı dostu cüzdanlar ile kripto değişim ortamını değiştirmeyi vaat ediyor. Arkasındaki şirket, büyük bir kullanıcı tabanına sahip, Asya pazarında yerleşik bir oyuncu. Proje aynı zamanda blockchain ve kripto alanındaki önde gelen oyuncular tarafından desteklenerek onu rekabetçi bir konuma getiriyor. Plazma teknolojisi, OmiseGO’nun kripto değişim endüstrisini bozduğunu görebilecek yeteneklere sahiptir. OMG’nin önümüzdeki yıllarda nasıl geliştiğini izlemek ilginç olmalı.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

18 görüntüleme0 yorum
bottom of page