top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Oakland Athletics MLB ekibi, ilk kez Bitcoin VIP sezonluk bilet sattı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Oakland Athletics MLB ekibi, ilk kez Bitcoin VIP sezonluk bilet sattı


Amerikan beyzbol takımı Oakland Athletics, ilk kez Bitcoin aracılığıyla sezonluk bilet sattı.b15 Mart'ta, ABD profesyonel ligi MLB kulübü, daha önce pazar lideri kripto para birimi aracılığıyla VIP bilet satışlarını açmıştı. Neredeyse iki hafta sonra, San Francisco merkezli dernek, New York kripto ticaret platformu Voyager Digital Ltd. 31 Mart'ta Bitcoin ile sezonluk bilet satın alan ilk alıcı oldu. Takımın bir VIP biletler, yeni başlayan 2021 sezonunda A'nın tüm iç saha maçları için geçerlidir. Biletlerin fiyatı satın alma tarihinde 58.500 ABD doları olan 1 BTC'dir.


Kulübün resmi web sitesine göre, söz konusu altı kişilik bilet bireysel oyunlar için yaklaşık 600 dolarken, bir sezonun toplam fiyatı 64.800 dolar. Yani Bitcoin satın alımıyla kripto şirketi neredeyse 6.000 $ tasarruf etti.

Major League Baseball'da Kripto Para Birimleri İle Satan İlk Kulüp


Ancak bu indirim Oakland Athletics'i rahatsız ediyor gibi görünmüyor, çünkü beyzbol takımı artık Major League Baseball'da kripto para birimleri için bilet satan ilk kulüp olmakla övünebilir. Kulüp Başkanı Dave Kaval bununla gurur duyuyor; "Kripto para birimleri yasal bir para birimidir, bu nedenle diğer yenilikçi düşünen şirketlerin ve kişilerin Voyager ile aynı şeyi yapacağından ve bilet satın alımlarında bu ödeme yöntemini kullanacağından eminiz."


26 Mart'ta Kaval daha önce ekibinin tüm BTC'yi bilet satışları yoluyla elinde tutacağını ve doğrudan ABD dolarına çevirmeyeceğini duyurmuştu. Sonuç olarak, hem finansal hem de sportif bir avantaj elde etmeyi umuyor; "Bitcoin'e inanıyoruz ve artmaya devam edeceğini umuyoruz, böylece karı birkaç yeni oyuncu satın almak için kullanabiliriz."


Oakland Athletics, ligdeki daha küçük kulüplerden biri olsa da, Amerikan spor sahasındaki en yenilikçi takımlardan biri olma ününe sahiptir. Hollywood bile bundan kaçınamadı ve başrollerde Brad Pitt ve Jonah Hill ile " Moneyball - The Art of Winning " adlı bir uzun metrajlı film çekti.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page