top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

NY Valisi Blockchain Aşılama Kaydını Başlattı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

NY Valisi Blockchain Aşılama Kaydını Başlattı


New York Valisi Andrew Cuomo, IBM'in dijital sağlık kartına dayalı bir blok zinciri aşılama kartı yayınladı. New York Valisi Andrew Cuomo, 26 Mart'ta blockchain destekli aşılama kartı "Excelsior Pass" piyasaya sürüleceğini duyurdu. Geçiş, bir akıllı telefonda taranabilen veya yazdırılabilen bir QR kodu aracılığıyla Covid-19 aşılarını veya negatif test sonuçlarını doğrulayan ücretsiz ve gönüllü bir platform aracılığıyla verilir. Excelsior Pass, New York'taki mağazaların ve olanakların yeniden açılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.


Aşı kartı, IBM'in dijital blok zinciri sağlık kartına dayanmaktadır. Bununla, bir kullanıcının kimliği, aşı geçmişi ve test sonuçları, ilgisiz, kişisel bilgiler ifşa edilmeden kontrol edilebilir ve güvenli bir şekilde aktarılabilir.

New York Valisi Andrew Cuomo Açıklamalarda Bulundu


Vali Cuomo duyuruda, hem halk sağlığı hem de ekonomi yararına yeniden açılmayı şekillendirmek için teknolojiyi kullanmanın önemini vurguladı: "Her gün daha fazla New Yorklu aşılanıyor ve temel sağlık göstergeleri aylar içinde en düşük seviyelerine ulaşmaya devam ediyor. Ülkenin ilk Excelsior Geçidi, düşünceli, bilime dayalı yeniden açılışımızın bir sonraki adımını müjdeliyor."


IBM Public and Federal Markets yönetici müdürü Steve LaFleche, New York'un yeniden açılış planını desteklemekten gurur duyuyor: "IBM, New York Eyaleti sakinlerine fayda sağlamak ve COVID-19 krizinde topluluklara yardım etmek için yenilikçi teknolojiyi kullanma çabalarında destek vermekten gurur duyuyor. "


Cuomo ilk olarak 2 Mart'ta bir blockchain aşılama geçişinin planlandığını duyurdu. Sistem, bir hafta önce Brooklyn Nets NBA maçında başarıyla test edildi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.


4 görüntüleme0 yorum
bottom of page