top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Nervos Network (CKB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Nervos Network (CKB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Nervos Network Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 CKB Nedir?

  4. 1.2.1 Nervos Ağının Özellikleri

  5. 1.2.1.1 Herhangi Bir Blockchain Üzerindeki Herhangi Bir Varlığa Zahmetsiz Erişim

  6. 1.2.1.2 Evrensel Uygulamalar

  7. 1.2.1.3 Esnek Kod

  8. 1.2.2 Nervos Ağının Arkasında Kim Var?

  9. 1.2.3 Takım

  10. 1.2.4 Uzmanlar ve Analistler CKB’nin İyi Bir Yatırım Olduğuna İnanıyor

  11. 1.2.5 CKB İyi Bir Yatırım Mı?

Nervos Network (CKB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Nervos Network (CKB), halka açık blok zinciri protokollerini ve ekosistemleri bir araya getiren açık kaynaklı bir projedir. Nervos ağı, Ethereum veya Bitcoin gibi platformların karşılaştığı büyük zorlukları ele alır. Nervos’un temel tasarım ilkesi, Katman 2’nin ölçeklenebilirliğe odaklanmak için Nervos Uygulama Zinciri ve kullanıcılar için Dapps dahil olmak üzere birçok farklı çözümü çalıştırmasıdır. Konsensüs mekanizmaları aracılığıyla temel sınıfları korumaya yönelik merkezileşmek yerine, çoğu, TPS’nin yanı sıra nihai performans elde etmek için doğrulanmadı ve yenilenmedi. Nervos ağı, güvenli ve merkezi olmayan bir tasarıma sahip blok zinciri katman 1 için neredeyse sınırsız işlem yetenekleri ve minimum işlem maliyetleri ile katman 2’yi kullanır.


Nervos Network (CKB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Nervos Network (CKB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç

Nervos Network Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz


30.40B CKB


Maks Arz


Toplam Arz

36,239,654,609


CKB Nedir?


CKB (CKByte olarak da bilinir), Nervos Ağına güç sağlayan yerel, orijinal dijital para birimidir. CKB adı, Nervos Ağının 1. katmanı olan Ortak Bilgi Bankası kelimelerinin kısaltmasıdır. CKB belirtecinin ana kullanım durumu, Nervos Ağı üzerinde her tür kripto varlığının zahmetsiz ve sorunsuz depolanmasını sağlamaktır. Elbette pek çok kişi, CKB’nin iyi bir yatırım olduğuna ikna oldukları ve Nervos Ağı genişledikçe değeri zamanla artacağı için jetonu satın almaya karar verir. Nervos ağı, katmanlı bir mimariye sahip merkezi olmayan bir uygulama ağı olarak kabul edilir. CKB (Common Knowledge Base), tüm ekosisteme hizmet etmek için tasarlanmış bir blok zinciri protokolüdür. Tüm yüksek seviyeler için hiyerarşik bir tahkim mimarisi oluşturmaya ve çeşitli Katman 2 protokollerinin konfigürasyonlarının sonsuz olasılıklarının konuşlandırılmasına izin vermeye tutarlı. Belirtildiği gibi, Nervos Ağı 2 katmandan oluşur;


Katman 1: CKB, İş Kanıtı (PoW) mekanizmasına dayalı açık bir genel blok zinciri yapısı.

Katman 2: Nervos, Yan Zincirler, Durum Kanalı ve Plazma Zincirleri çözümleriyle odaklanma yeteneklerini genişletir.


CKB, Nervos’un Blockchain ağı içindeki Yardımcı Program Simgesidir. CKB, “CK Baytı” veya “Ortak Bilgi Baytı” anlamına gelir. Kullanıcılar 1000 CK Bayt’a sahipse, Nervos Common Knowledge Base’de 1.000 veri baytı saklama hakkına sahip olacaklardır.


Nervos Ağının Özellikleri


Herhangi Bir Blockchain Üzerindeki Herhangi Bir Varlığa Zahmetsiz Erişim


Nervos, kullanıcıların ekosistemdeki ve aşina oldukları uygulamalardaki herhangi bir kriptoyu seçmelerine izin verirken, diğer blok zincirlerine ve araçlara erişimi büyük ölçüde artırır. Başka bir deyişle, Nervos Ağı, farklı protokollerde çalışan çeşitli blok zincirlerini, kripto para birimlerini, borsaları ve cüzdanları sorunsuz bir şekilde bağlamanın bir yoludur.


Evrensel Uygulamalar


Universal Apps’ın gücü sayesinde, Nervos Network, kullanıcılara her türlü merkezi olmayan uygulamayı doğrudan kullanıcının kripto cüzdanı seviyesinden kolayca ve güvenli bir şekilde başlatma yeteneği sağlayabilir. Çok sayıda ayrı dApp arasında manuel olarak gezinmek yerine, hepsini cüzdanınızda toplayabilirsiniz.


Esnek Kod


Pek çok uzmanın Nervos’un iyi bir yatırım olduğuna inanmasının nedenlerinden biri, Nervos Ağının aşırı büyüme potansiyeline sahip olmasıdır. Blockchain teknolojisini ve akıllı sözleşmeleri kullanan her türlü çözüm, bir Sanal Makine (VM) aracılığıyla Nervos ekosistemine aktarılabilir ve bu da blockchain geliştiricilerinin dApp’lerini Nervos’a yerleştirmek için inanılmaz derecede kolay bir yol sağlar.


Nervos Ağının Arkasında Kim Var?


Nervos Ağı, CKLabs tarafından oluşturuldu: Nervos’un erken aşama geliştirme ve benimsenme oranını en üst düzeye çıkarmayı ve becerikli ve ilgi çekici özellikler sunarak onu canlı bir ekosisteme dönüştürmeye yardımcı olmayı amaçlayan deneyimli bir blok zinciri geliştiricileri ekibi.


Nervos Ağı üzerindeki çeşitli projelere destek. CKLabs, Sequoia, Blockchain Capital ve Polychain gibi büyük yatırım fonlarının yanı sıra Huobi Global gibi önde gelen borsalar da dahil olmak üzere çok sayıda önemli ortaktan fon ve destek aldı.


Takım


Nervos Ağı, kripto alanında derin kökleri olan bir geliştirici ekibi tarafından inşa ediliyor. Çekirdek ekip üyeleri tarafından inşa edilen geçmiş projeler arasında Ethereum müşterileri (ruby-ethereum ve pyethereum), dünyanın en büyük Ethereum cüzdanı olan imToken’in yaratıcıları, Spark Pool – en büyük ETH madencilik havuzu, Cryptape – önde gelen blok zinciri mühendislik ekibi, CITA, Peatio ve çekirdek protokol araştırması ve Ethereum ve Bitcoin için geliştirme.


Terry Tai: Çin’in en popüler teknoloji podcast’lerinden biri olan Teahour.fm’in kurucu ortağı olan kripto para borsası Yunbi & Peatio’nun çekirdek geliştiricisi.

Daniel Lv: imToken’in (dünyanın en popüler Ethereum cüzdanı) eski CTO’su, Yunbi’nin eski CTO’su ve kurucu ortakları ruby-china.org ve KOL.


Kevin Wang: Launch School’un kurucu ortağı. Kevin daha önce bir IBM Sillicon Valley mühendisi olan kurumsal laboratuvar veri çözümleri üzerinde çalıştı.

Nervos’un (CKB) Çözmek İçin Ortaya Koyduğu Sorun Nedir?

Nervos’un geliştirme ekibi (CKB), Blockchain platformlarının karşılaştığı bazı sorunları sunuyor;

  1. Bitcoin ve Ethereum gibi önceki nesil blok zincirleri ölçeklenebilirlik sorunlarıyla karşı karşıya.

  2. Ölçeklenebilirliği genişletmek için Sharding gibi bazı teknolojiler uygulanır. Ancak, bu teknolojinin hala karmaşık yapı açısından sorunları var ve parça sayısı arttıkça çok iyi performans göstermiyor.

  3. Zincir dışı ölçeklendirme çözümleri, bir konsensüs mekanizmasının maliyeti, Publicission Permissionless için genellikle pahalıdır.

  4. Blockchain üzerinde çalışan kullanıcı ve uygulama sayısı arttıkça, üzerinde depolanan veri miktarı da artmaktadır.

  5. Blockchain çözümleri artık Konsensüs ve hesaplamanın maliyetine çok dikkat ediyor. Ayrıca, kullanıcıların verilerinin depolanması için bir kısım ödemesine ve depolama düğümlerinde paketi seçmesine olanak tanır. Ancak Cryptocurrency’in fiyatı sürekli değişiyor ve Crypto’nun fiyatı arttığında kullanıcılar zorlanacak.

Şu anda, CKB Token henüz satışa açılmadı, bu nedenle çok az bilgi var. Ancak, platform yapısını ve CKB’de başlatılan projeleri gözlemlersek, bu token gelecekte potansiyel getirebilir. DApp sayısı arttıkça ve veri sayısı arttıkça, kullanıcı sayısı arttıkça CKB kullanımına olan talep artmaktadır. Bu jetonu doğru bir şekilde değerlendirebilmek için Mainnet’in başarılı olmasını ve dikkate alınması için satışa açılmasını beklemeniz gerekir.

Uzmanlar ve Analistler CKB’nin İyi Bir Yatırım Olduğuna İnanıyor


Pek çok teknik analist ve diğer araştırmacı, Nervos’un iyi bir yatırım olduğuna ve CKB fiyatının yakın gelecekte fırlayacağına inanıyor. Örneğin, popüler kanal CRYPTO BULL, Nervos Ağı’nın yakın gelecekte 50 kat büyümek için gerçekten büyük bir şansı olduğunu ve bunun da CKB fiyatının 0,50$’a ulaşmasını sağlayacağını iddia ediyor. Popüler araştırmacı KIR Finance, 2021 için kesin bir CKB fiyat tahmini vermekte tereddüt etse de, Nervos’un iyi bir yatırım olduğundan ve CKB’nin değer kazanmaya devam edeceğinden kesinlikle emin. Bunun nedeni, Nervos Ağının blok zinciri ekosistemindeki diğer benzer projelere kıyasla muazzam teknolojik avantajının yanı sıra Nervos’un çeşitli çok güçlü ortaklıklarıdır.


CKB İyi Bir Yatırım Mı?


Tüm faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda, CKB kesinlikle iyi bir yatırım gibi görünüyor. Bu sadece teknolojik olarak çok gelişmiş bir proje değil, aynı zamanda hala çok az değerleniyor, bu da ona büyüme için çok yer veriyor. Bu nedenle, 2021 için Nervos fiyat tahminleri çok yükseliş gösteriyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page