top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Nano (XNO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Nano Nedir?

  2. 1.1 Nano Nasıl Çalışır?

  3. 1.2 Nano’nun Temel Unsurları Şunları İçerir

  4. 1.2.1 Anında Ödemeler

  5. 1.2.2 Blok Kafes

  6. 1.2.3 Açık Temsilci Oylaması

  7. 1.3 Nano’nun Uzlaşma Mekanizması ve Enerji Verimliliği

  8. 1.4 Nano Takımda Kimler Var?

  9. 2 Nano Nereden Alınır ve Depolanır?

  10. 2.1 Nano’ya Yatırım Yapmak Kârlı Mı?

Nano (XNO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Kripto para endüstrisinin karşılaştığı en büyük şikayetlerden biri, işlem işlemenin verimsizliğidir. Kullanıcılar yalnızca ücretleri artırmakla kalmıyor, aynı zamanda işlemede harcanan enerji de biraz çevresel bir endişe haline geldi. Neyse ki, bu, geliştirme alanındaki birçok kişinin iyi bildiği bir sorun ve sorunla mücadele etmek için çözümler formüle ediliyor. Nano, kripto ağları arasındaki işlemlerdeki sürtünmeyi ortadan kaldırmaya çalışan dijital bir protokoldür, ancak her yerde mevcut değildir. Bu yazıda Nano’nun nasıl çalıştığını ve kripto yatırımcılarının onu nerede bulabileceğini tartışacağız. Bitcoin bize, ademi merkeziyetçilik, daha yüksek hızlar ve sansürsüzlük yoluyla geleneksel finansı altüst edebilecek para fikrini getirdi. Bununla birlikte, kripto para birimi geniş çapta benimsendiğinden, takip eden talebi karşılayamadı ve kullanıcılar arasında hayal kırıklığına yol açtı. Nano, Bitcoin fikrini alan ve onu daha iyi hale getiren bir kripto para birimidir. Blok kafes olarak bilinen yeni teknolojisiyle, Bitcoin ile ilişkili ölçeklenebilirlik ve yüksek işlem ücretleri sorununu çözüyor.


Nano (XNO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Nano (XNO) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç


Nano Nedir?


Nano, merkezi olmayan, sürdürülebilir ve mevcut finansal sistemlerdeki verimsizlikleri ele almaya odaklanan güvenli dijital paradır. Nano, merkezi olmayan, sürdürülebilir ve mevcut finansal sistemlerdeki verimsizlikleri ele almaya odaklanan güvenli dijital paradır. Nano, dijital para biriminin olması gerektiği gibi hissettiren sezgisel bir deneyim sunar – telaş yok, ücret yok, bekleme yok. Erişilebilir ve kullanımı kolay bir dijital para deneyimi böyle hissettirmelidir.

İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen Nano, hızlı, ölçeklenebilir ve düşük gecikmeli bir ödeme çözümü sağlamayı amaçlayan bir kripto para birimidir. Nano, Bitcoin’in birçok kullanım için benimsenmesini engelleyen bazı kritik sorunları çözmeyi amaçlıyor. Nano bu sorunları şu şekilde özetlemektedir;

  1. Sınırlı blok boyutunun neden olduğu zayıf ölçeklenebilirlik, yüksek işlem ücretlerine neden oluyor

  2. Ortalama 164 dakikalık onay süresi için yüksek gecikme süresi

  3. Bitcoin ağının tüketmesine neden olan güç verimsizliği ve her işlem için 260Kwh ile yıllık 27.28Twh tahmin ediliyor

  4. Nano, blok-kafes olarak bilinen tescilli ölçeklenebilirlik teknolojisini kullanarak bu sorunları çözmeyi ve tasasız, anlık işlemler sağlamayı hedefliyor. Ve bu, Bitcoin’in yoğun çalışma yükü ve güce aç doğrulama mekanizması olmadan.

Nano Nasıl Çalışır?


Nano, blok zinciri kullanmak yerine, blok kafes adı verilen bir teknolojiyle birlikte yönlendirilmiş bir döngüsel olmayan grafik (DAG) algoritması kullanır. Blok kafes mimarisi, bazı yönlerden blok zinciri gibi çalışır, ancak diğerlerinde de oldukça önemli ölçüde sapar. Blok kafes ile her hesabın, hesap zinciri olarak bilinen kendi blok zinciri vardır. Yalnızca bir hesap zinciri sahibi kendi bireysel zincirinde değişiklik yapabilir; bu, defterini eşzamansız olarak (farklı bir zamanda) ağın geri kalanına güncelleyebilecekleri anlamına gelir.

Bu, bir düğümün ağın geri kalanından gelen onaya güvenmek zorunda olmadığı anlamına gelir. Bunun mümkün olması için Nano ağ üzerinden gönderilen fonların iki işlemi olması gerekir: bir gönderen işlemi ve bir alıcı işlemi. Bir işlemin onaylanması için alıcının makbuzu onaylayan bir blok imzalaması gerekir. İmzalanan yalnızca gönderenin bloğuysa, işlem kapatılamaz. İşlemler, bilgi işlem maliyetlerini en aza indiren ve alıcı çevrimdışı olduğunda bile işlemlerin gönderilmesine izin veren bir iletişim protokolü olan “Kullanıcı Datagram Protokolü” (UDP) paketleri aracılığıyla gerçekleşir.


Nano’nun Temel Unsurları Şunları İçerir


Anında Ödemeler


Nano ağ, çok az enerji gerektiren, kullanımı kolay ve gerçek dijital para için gereken ölçeklenebilirliği sağlayan anında ödemeler sağlamak için bir dizi benzersiz ve verimli özellik içerir.


Blok Kafes


Defterin yapısına Blok Kafes denir ve herkesin blok eklemek için rekabet ettiği tek bir zinciri paylaşmak yerine her hesabın kendi blok zincirine sahip olmasına izin verir.


Açık Temsilci Oylaması


Açık Temsilci Oylaması (ORV) adı verilen fikir birliği mekanizması da diğer ağlardan faydalı bir ayrım sağlar. Konsensüse, ağda paylaşılan bireysel blokların geçerliliği konusunda oy veren temsilciler aracılığıyla ulaşılır.


Nano’nun Uzlaşma Mekanizması ve Enerji Verimliliği


Nano, ağını yetkilendirilmiş bir hisse kanıtı (DPoS) modeli aracılığıyla güvence altına alır. İşlemlerle ilgili herhangi bir ihtilaf ortaya çıkarsa, ağ, hangi işlemin geçerli olduğuna oy veren delegelere güvenir. Bu model, Bitcoin’in iş kanıtı mekanizmasından birkaç yönden daha avantajlıdır.


Birincisi, madenciler olmadan Nano, potansiyel madencilik saldırıları ve bazı madencilik toplulukları ağa hakim olduğunda ortaya çıkan merkezileşme sorunu ile uğraşmak zorunda değildir. Ayrıca, Nano delegeleri, kendi içinde ağı korumak için bir teşvik olan bir ağda pay sahibidir. Daha az bir şey, Nano’nun meşruiyetinden ve (delegelerin) varlıklarından taviz vermek anlamına gelir. Ek olarak, blok kafes altyapısı, delegelerin yalnızca bir tutarsızlık olduğunda müdahale etmesi gerektiği anlamına gelir. Bu, Nano üzerinde bir düğüm çalıştırmanın çok daha az enerji tükettiği anlamına gelir.


Nano Takımda Kimler Var?


Nano, projeyi yaratmaya devam eden Colin LeMahieu tarafından tasarlandı. LeMahieu Bilgisayar Bilimi diplomasına sahiptir ve Dell, AMD ve Qualcomm gibi şirketlerde çalışmış yazılım mühendisliği deneyimine sahiptir. George Coxon, varlık ticaretinde uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan ve Saxo bankasında eski bir stajyer olan COO’dur. Coxon, Liverpool Üniversitesi’nden evrimsel antropoloji diplomasına sahiptir.


Nano Nereden Alınır ve Depolanır?


Nano’yu Binance, Kraken, Huobi, OKEx, DigiFinex, CoinBene, Bitvavo, Coindeal, HitBTC ve WazirX dahil olmak üzere çeşitli borsalarda bulabilirsiniz. Bu borsalarda, Nano’nun BTC, ETH, USDT gibi vekil paralarla ve ayrıca USS ve Euro gibi Fiat para birimleriyle eşleştiğini göreceksiniz. Nano, NanoWallet ve NanoVault olarak bilinen iki çevrimiçi cüzdan ve ayrıca mobil seçenekler (NanoWalletCompany, Canoe ve NanoBlocks) sağlar. Harika üçüncü taraf cüzdanlar arasında Ledger Nano S, Ledger Nano X ve Natrium bulunur.


Nano’ya Yatırım Yapmak Kârlı Mı?


Bir kripto para biriminin karlılığı, zaman içinde değerdeki değişimle ölçülebilir. Nano bu cephede çok iyi gidiyor. Başlangıcından bu yana, kripto para birimi, benzersiz mimarisi ve olumlu tanıtımı nedeniyle önemli bir büyüme kaydetti.


Nano’nun (o zamana kadar RaiBlocks Coin) başlangıcından 2018’in başlarına kadar, kripto para biriminin değeri büyük bir farkla arttı. RaiBlocks piyasaya çıktığında fırsatı değerlendiren yatırımcılar Ocak 2018’de %3000’in üzerinde değer artışı yaşadılar. Ancak Nano’nun beklenen yüksek büyümesine işaret eden tek şey bu değil. RaiBlocks Nano’ya dönüştükten ve Twitch gibi üst düzey şirketler ona katılmaya başladıktan hemen sonra, kripto topluluğu kriptonun potansiyelinin giderek artacağına ikna oldu. Nano’nun önümüzdeki günlerde karlı bir yatırım olacağına dair diğer göstergeler arasında;

  1. Nano ekibi ağı geliştirme konusunda çok agresif.

  2. Daha fazla insan Bitcoin ve Ethereum gibi en iyi kriptoları çok pahalı bulduğu için talebin artmaya devam etmesi muhtemel.

  3. Topluluk, değeri göndermek için onlardan hiçbir ücret talep etmeyen bir kripto ağı konusunda heyecanlı.

  4. Nano’da kullanılan teknoloji çok ileri düzeydedir. Hafif, hızlı ve her açıdan kıskanılacak. Topluluk, kripto para biriminin piyasadaki bir sonraki büyük şey olduğu konusunda iyimser.

Hepsi Bitcoin’in eksikliklerini iyileştirmeye çalışan kripto para birimleriyle dolu bir pazarda Nano, benzersiz ve çalışan bir ürün ortaya çıkarmayı başardı. Hızlı ve dinamik bir dünyada çok hoş bir fikir haline getiren hissiz, anlık işlemleri kolaylaştırır. Çevre dostu konsensüs mekanizması da en iyi şekilde kaşları kaldırıyor. Kripto para birimi ana akım olarak benimsenmeyi umuyorsa, önce Bitcoin’in sayısız sorunundan vazgeçilmesi gerekiyor. Nano bu konuda harika bir iş çıkarıyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

18 görüntüleme0 yorum
bottom of page