top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Michael Jordan ve Will Smith, NFT pazar lideri Dapper Labs'e yatırım yapıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Michael Jordan ve Will Smith, NFT pazar lideri Dapper Labs'e yatırım yapıyor, Başarılı NFT projesi NBA Top Shot'ın arkasındaki pazar lideri geliştirme ekibi olan Dapper Labs, yeni bir finansman turu aracılığıyla 305 milyon dolarlık yatırım sermayesi topladı. Yıldız İsimler Yatırım Yapıyor, As Business Insider çıkan haberlere, yatırımcılar böyle Michael Jordan, Kevin Durant ve Alex Caruso olarak eski ve yeni basketbol yıldızlı sayılabilir. Diğer bağışçılar yatırım şirketleri Chernin Group ve Dreamers VC, ikincisi tanınmış Hollywood oyuncusu Will Smith ve Japon futbolcu Keisuke Honda'nın ortak projesi. Rapçi 2Chainz ve bazı beyzbol oyuncuları bile finansman turuna katıldı.


Son yatırımlar, Dapper Labs'ın kurumsal değerlemesini 2,6 milyar dolara çıkardı. Geliştirme ekibi son zamanlarda NBA Top Shot ile büyük başarı elde etti. Bunlar, NBA basketbol oyunlarından önemli anları onaylayan, değiştirilemez token (NFT'ler) biçimindeki dijital kripto ticaret kartlarıdır.


Dapper Labs sözcüsünün Business Insider'a verdiği demeçte, NBA Top Shot'ın toplam satışları Mart ayında 483 milyon ABD dolarına yükseldi ve platform şu anda 800.000'den fazla kullanıcıya sahip.

Basketbol takas kartlarındaki patlama, NBA platformunun önemli ölçüde beslediği NFT'lerle ilgili daha büyük bir abartının parçasıdır. NFT'lerin popülaritesinin ve değerinin ne kadar hızlı arttığı, bir dijital basketbol kartı toplayıcısının, Ocak ayında 100.000 dolara satın aldığı bir kart için Mart ayında 1 milyon dolarlık bir teklifi geri çevirmesinden anlaşılabilir.


Dapper Labs, kripto alanında kitlesel çekicilik kazanan ilk NFT projelerinden biri olan CryptoKitties'i de yarattı . CryptoKitties çılgınlığının yükselişinde, dijital kedi yetiştirme oyunları, Ethereum tabanlı olan en büyük merkezi olmayan uygulama haline geldi.


NFT teknolojisinin artık ana akım haline geldiği gerçeği, birkaç gün önce popüler Amerikan eskiz gösterisi Saturday Night Live'ın kripto belirteçleri konusunu oluşturduğu zaman daha da vurgulandı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page