top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Meksika Futbol Federasyonu, Liga MX ekibinin bir NFT hissesini satmasını durdurdu

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Meksika Futbol Federasyonu, Liga MX ekibinin bir NFT hissesini satmasını durdurdu


Liga MX takımı olan Necaxa'nın sahiplik grubu, bir NFT aracılığıyla takımın yüzde 1 hissesini satarak NFT yutturmacasından yararlanmak istiyor. Takımın yüzde 50'sine sahip olan sahiplik grubu, DC United'dan Al Tylis ve Sam Porter tarafından yönetiliyor ve futbol yıldızı Mesut Özil ve Miami Heat'ten Victor Oladipo'yu içeriyor. Yüzde 1 hissesi NFT, OpenSea pazarında açık artırmaya çıkarılacak ve 1.3 milyon dolarlık bir teklifle başlayacak. NFT için teklif verenler, ekibin gelirini tıpkı diğer hisseler gibi paylaşacak ancak oy haklarına sahip olmayacaklar. Yüzde 1'lik hisse kalıcı olacak, bu nedenle diğer yatırımcılar seyreltme yapsa bile, yüzde 1 aynı kalacak ve kulübün daha fazla paraya ihtiyacı olursa sermaye çağrılarına katılmak zorunda kalmayacak.


Ayrıca, diğer paylardan farklı olarak, NFT'nin mevcut sahiplik grubuna ilk ret hakkını vermesine gerek yoktur. Ancak, NFT'nin satışı sırasında mevcut yatırımcılar yüzde 10 alacaktı.


Liga MX, Necaxa NFT'yi Onaylamıyor


Liga MX'i yöneten Meksika Futbol Federasyonu şu açıklamayı yaptı: “Yönetmeliklerimize uygun olarak, üyelik sertifikaları, MX LIGA Meclisinin açık onayı ve Yürütme Komitesinin ve/veya Meksika Futbol Federasyonu Genel Kurulunun onayı dışında herhangi bir şekilde devredilemez veya değiştirilemez."


NFT'yi desteklemiyorlar çünkü sahiplik kuralları uyarınca bir gereklilik olan onayları olmadan satılabilirler. Bu muhtemelen Necaxa NFT'nin satılmasına izin verilirse önce Liga MX'den geçmesi gerektiği anlamına gelir.

Necaxa NFT, Sporda Blockchain İçin Bir Dönüm Noktası Olabilir


Çeşitli spor ligleri, takımlar ve oyuncular NFT'lerle çalışmaya başladı bile. NBA, Top Shot aracılığıyla NFT'leri ve Dapper Labs ile olan ortaklıklarını zaten destekledi. Fanatics, Gary Vaynerchuck ve Galaxy Digital'den Michael Novogratz, Candy Digital adında bir NFT şirketi kuruyor. Adidas ve Jaguars QB Trevor Lawrence, Bitski ile bir NFT için bir araya geldi.


Bununla birlikte, bu Necaxa NFT, büyük bir franchise'da sahiplik hissesi satması bakımından benzersizdir. Spor takımlarının DAO olmaları için bir harekete işaret edebilir. Necaxa ayrıca bir ABD takımı olmaması ve futbol/futbolda NFT'lere ve blok zinciri teknolojisine küresel yatırımları tetikleyebilmesi bakımından benzersizdir. Dünyanın en büyük sporunun desteği, NFT endüstrisi için çok değerli olacaktır.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

#LigaMX #MeksikaFutbolFederasyonu #NFT

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page