top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Manu Ginobili, kimliğini Ethereum'da tokenize ediyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Manu Ginobili, kimliğini Ethereum'da tokenize ediyor


Şimdiye kadar 40'tan fazla kişi Ginobili'nin Proof of Humanity'deki kaydını doğruladı. Eski NBA oyuncusu ve Arjantin milli takımı "yeni teknolojilerin aşığı" olduğunu iddia ediyor. 21 Nisan'da Proof of Humanity (PoH) platformuna kayıtlı eski basketbol oyuncusu Emanuel Manu Ginobili, bu blok zincirindeki adresleri doğrulanmış insan kimlikleriyle ilişkilendiren ve karşılığında temel bir gelir sağlayan Ethereum üzerinde geliştirilmiş bir projedir.


Arjantin Milli Takımı'nın eski kaptanı İngilizce olarak, kimlik kanıtı sunduğu videoda "Gerçek bir insan olduğumu ve bu sicile kayıtlı olmadığımı onaylıyorum" diyor. PoH yönetmeliğinin belirttiği gibi, o videoda Ethereum adresini gösteriyor.


UBI'yi almakla ilgilenen diğerlerinden farklı olarak, bu eski San Antonio Spurs oyuncusu “kefil” olmak için uzun süre beklemek zorunda değildi. Bu makaleyi yazarken 42 kişi sporcunun kimliğini doğruladı. Bunlar arasında projeye liderlik eden geliştirici Santiago Siri ve Arjantin'den tanınmış bir sosyal girişimci olan Gino Tubaro da var.


Bununla ilgili herhangi bir rahatsızlığı ifade etmek bir yana, UBI'ye adanmış Telegram gruplarında Ginobili'nin katılımı kutlandı. Projenin arkasındaki organizasyon olan Democracy Earth üyesi Pia Mancini durumla ilgili şaka yaptı: «Manu Ginobili bir insan mı? Onu oynarken gören herkes meşru bir şekilde onu sorgulayabilir! '

Meraklı olsa da, sporcunun Proof of Humanity'ye katılımı, basketbol dünyası dışındaki ilgi alanlarıyla tutarlı görünüyor. Ginobili kendisini “yeni teknolojilerin aşığı” olarak tanımlıyor ve programlama öğretimini yaygınlaştırma girişimlerini teşvik ediyor. Ayrıca, yakın zamanda bir Arjantin gazetesinde yayınlandığı üzere, "kripto para dünyasına giriyor."


PoH aracılığıyla Ethereum'da kimliklerini simgeleyen diğer ünlüler arasında, MercadoLibre'nin kurucusu ve CEO'su Arjantinli Marcos Galperin de var. CriptoNoticias tarafından bildirildiği üzere, işadamı bunu "kişisel bir deney" olarak yaptığını iddia ediyor.


UBI: "Dijital Ve Egemen Kimliklerin Sürdürülebilir Bir Modeli"


Ethereum'un yaratıcısı Vitalik Buterin, Telegram grubunun "Proof of Humanity" üyesi olmasına ve diğer katılımcılarla ara sıra etkileşime girmesine rağmen bu platformda insanlığını onaylamadı. 16 Mart'ta açıkladığı gibi, bu türden bir kamu siciline göre “merkezi olmayan yönetim ve UBI gibi airdrop'lar kesinlikle en önemli iki kullanım durumudur”.


UBI projesi, Democracy Earth Foundation ve Kleros tarafından ortaklaşa geliştirildi. Misyonu, sürdürülebilir bir dijital ve egemen kimlik modeli geliştirmektir. Bunun için “İnsanın İnterneti” olarak sunulan platform, güven ağları, ters çevirme testleri ve anlaşmazlık çözme mekanizmaları kullanıyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page