top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


Litecoin nedir? LTC, en önemli kripto para birimlerinden biridir ve başlangıcından bu yana İlk 10'da kalmayı başarmıştır. Litecoin, Bitcoin blok zincirine göreceli benzerliği nedeniyle, ancak çok daha hızlı bir ağa sahip olması nedeniyle “Bitcoin-lite” (dolayısıyla Litecoin olarak adlandırılır) para birimi olarak ortaya çıktı. Bu yazıda, Litecoin hakkında her şeyi öğrenmek içindir. LTC'nin oluşturulmasından tanınmış blockchain projelerinin olası geleceğine kadar temelleri ele alacağız. Bu yazı tamamen eğiticidir. Bir zamanlar birçok kişi tarafından Bitcoin'in daha az bilinen ve daha az etkileyici kuzeni olarak kabul edildiğinde, dalga şimdi Litecoin'e (LTC) dönüyor. Şimdi, bir kripto para birimi olarak Litecoin, Bitcoin'e alternatif daha zorlu değilse de uygulanabilir bir alternatif olarak giderek daha fazla görülüyor. Litecoin'in savunucuları, kripto para biriminin Bitcoin'e parasının karşılığını vermesinin birçok nedeninden sadece birkaçı olarak aşağıdaki üç özelliğe işaret ediyor;


  • Daha hızlı blok süreleri,

  • Daha düşük işlem ücretleri ve

  • Güçlü liderlik


Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


LTC'nin Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?


Diğer herhangi bir kripto para birimi gibi, Litecoin'in de keşfedilmesi önemli olan birçok avantajı ve dezavantajı vardır. Aşağıda en önemli olanlardan bazıları verilmiştir.


Litecoin'in Avantajları


Litecoin, daha demokratik PoW algoritması, daha hızlı blok süreleri ve Bitcoin'den daha düşük işlem ücretleri nedeniyle olumlu bir şekilde görülüyor. Ancak avantajları burada bitmiyor.


LTC ayrıca birçok ilke sahiptir;


Ayrılmış Tanık (SegWit) uygulayan ilk kişi,


Lightning Network'ü ilk uygulayan ve Zincirler arası atomik takası tamamlayan ilk kişi

Bitcoin'in bu gelişmeleri uygulamaya devam ettiği göz önüne alındığında, bu "ilklerin" neden önemli olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Devam eden kripto para birimi gelişimi söz konusu olduğunda Litecoin'in yenilik ve kararlılık düzeyini gösterdikleri için önemlidirler. Esasen, Litecoin'in kriptografide önemli gelişmeler için nasıl bir öncü olduğunu gösteriyorlar. Ayrıca, içerik oluşturucu Charlie Lee'nin LTC'nin en güçlü yönlerinden biri olduğu söyleniyor. Lee, kripto para topluluğunda inanılmaz derecede aktif - genel kripto para birimi tartışmalarına ve tartışmalarına, ayrıca Twitter, Reddit ve GitHub gibi ortamlarda kripto para birimi hakkında yorum ve güncellemelere ses veriyor.


Şeffaflığından dolayı özellikle övgü aldı. Kripto dünyasındaki pek çok kişinin dikkatini çekip fark etmesine neden olan bir hareketle, yaratıcı Charlie Lee, art arda kendi kişisel yararı için kripto para birimini tanıtmakla suçlandıktan sonra tüm Litecoinlerini sattı.


Dezavantajları


Litecoin'in dezavantajlarının çoğu, Bitcoin'den sonra piyasaya sürüldüğü gerçeğine bağlıdır. Dünyanın ilk kripto para birimi olan Bitcoin, önemli ölçüde ilk hamle avantajına sahiptir ve yalnızca varlığını doğruladıktan sonra gelen her bir dolaylı kripto para birimi. Litecoin bu büyük avantaja pek sahip değil. Başlangıcından bu yana Bitcoin, piyasa değeri açısından rakipsiz kaldı. En büyük piyasa değerine sahip kripto para birimi konumunu inatla korumaya devam etti. Bitcoin'in tüm tahminlerin yanlış olduğunu kanıtlama yeteneğini asla küçümsemeyin.


Pazar hakimiyeti, kısmen, tüm kripto para birimleri arasında en iyi bilinen ve tanınabilir olmaya devam etmesine bağlanabilir. Blockchain teknolojilerine ve kripto para birimlerine artan kamu ilgisine rağmen, genel cehalet hala devam ediyor. Pek çok insan yanlışlıkla Bitcoin'in genel olarak kripto para birimi ile eşanlamlı olduğuna inanıyor ve Litecoin gibi altcoinlerin farkında değil. Bu, Litecoin'i kamu bilinci açısından önemli bir dezavantaja sokuyor ve bu da yaygın olarak benimsenme yeteneğini etkiliyor. Ek olarak, Litecoin, Bitcoin'in en yaygın erişilebilir ve en yaygın şekilde eşleştirilmiş kripto para birimi olma konumu nedeniyle Bitcoin ile aynı erişime sahip değildir. Hemen hemen her kripto para borsası, Bitcoin alım ve ticaretini standart olarak sunar. LTC çoğu borsada da bulunmasına rağmen, Bitcoin kadar yaygın olarak bulunmaz.


Bitcoin ayrıca kripto para borsalarında bulunan en yaygın eşleştirmedir, yani çoğu durumda bir kripto para birimi ticareti yaparken BTC kullanılabilir. Örneğin, çoğu borsada, altcoin satın almak veya takas etmek için fiat (örneğin USD) veya bitcoin kullanma seçeneğiniz vardır. LTC genellikle bir alım satım çifti seçeneği değildir, bu nedenle kripto para birimi alım satımlarını gerçekleştirmek için LTC'yi kullanma yeteneği hala oldukça sınırlıdır. Son olarak, Bitcoin çok sayıda gerçek dünya işletmesinde bir ödeme şekli olarak kabul edilmektedir. Litecoin'i kabul eden tüccarların sayısı kesinlikle artıyor, ancak bitcoin kabul eden miktar hala bunu aşıyor. Bunun yanı sıra, Bitcoin ATM'leri Litecoin ATM'lerinden çok daha yaygındır, bu nedenle gerçek hayattaki işlemlerde bitcoin kullanma yeteneği katlanarak daha büyüktür.


LTC Nasıl Satın Alınır?


İlk LTC satın almakla ilgileniyor musunuz? Litecoin, çoğu büyük kripto para borsasında mevcuttur. LTC parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
Litecoin Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





Litecoin Nasıl Saklanır?


Adınıza bir Litecoin edindikten sonra, güvenle saklamanız çok önemlidir. LTC'nizi bir borsada bırakmak inanılmaz derecede risklidir, özellikle de bugüne kadar kripto para borsası hack'lerinden çalınan kripto para birimi hacmi göz önüne alındığında. Başınıza geleceğini düşünmeyebilirsiniz veya gerçekleşirse kripto paranız kurtarılabilir.


Ancak tarih, saldırıların tahmin edilemez olduğunu ve saygın borsaların bile bilgisayar korsanlığına karşı savunmasız olduğunu göstermiştir. Dahası, birçok borsa çalınan kripto para birimleri için başvuru sağlamaz veya bir kurtarma yöntemi vaat ederlerse, etkilenenler genellikle süresiz olarak beklemeye bırakılır. Peki o zaman Litecoin'inizi nasıl saklamalısınız?


Masaüstü Cüzdanları


Litecoin sahipleri, Litecoin geliştirme ekibi "Litecoin Core" tarafından oluşturulan cüzdanı masaüstlerinde ücretsiz olarak indirip kullanabilir. Bununla birlikte, tam bir Litecoin istemcisi olduğundan ve tüm Litecoin blok zincirinin indirilmesini gerektirdiğinden, son derece güvenli olarak kabul edilir, başlatmak için önemli bir zaman ve bilgisayar alanı gerekir.

Alternatif olarak, aralarından seçim yapabileceğiniz diğer tam düğüm masaüstü cüzdanlarının yanı sıra, çevrimiçi depolanan blok zincirlerini kullandıkları kadar fazla bilgisayar alanı gerektirmeyen hafif masaüstü cüzdanları da vardır.


Donanım Cüzdanları


Donanım cüzdanları, LTC'lerinizi saklamak için en pahalı seçenektir. Bununla birlikte, birçok kripto para birimi kullanıcısı, yüksek güvenlik ve kullanılabilirlik seviyeleri nedeniyle bir donanım cüzdanına yatırım yapmayı tercih ediyor.


CoolWallet S'nin mevcut en iyi Litecoin donanım cüzdanlarından biri olduğuna inanıyoruz. CoolWallet S, depolama sürecini basitleştiren yeni nesil bir soğuk depolama cüzdanıdır. LTC'nizi (ve desteklenen diğer kripto para birimlerinizi) tamamen çevrimdışı olarak depolayarak CoolWallet S, kripto para birimlerinizin çevrimiçi güvenlik açıklarına karşı güvende olduğu konusunda size gönül rahatlığı sunar.


Kağıt Cüzdanlar


Bazı LTC sahipleri Litecoin'lerini saklamak için Liteaddress gibi bir hizmeti kullanarak bir kağıt cüzdan yapmayı seçer. Bir kağıt cüzdan tam da göründüğü gibidir - özel anahtarlarınızı veya QR kodunuzu bir kağıda yazdırmayı içerir.


Kağıt cüzdanlar, paranızı aracılık hizmeti olmadan tamamen kendi elinizde tutma rahatlığını sunar. Ayrıca ücretsizdirler, bu da onu en uygun maliyetli cüzdan seçeneği yapar. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, dikkatlice saklamazsanız kağıt cüzdanınızı kaybetme veya zarar verme riskiyle de karşı karşıya kalırsınız.


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata



5 görüntüleme0 yorum
bottom of page