top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Kuzey Amerikalı madenciler Elon Musk ile 'Bitcoin Madencilik Konseyi' kurdu

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Kuzey Amerikalı madenciler Elon Musk ile 'Bitcoin Madencilik Konseyi' kurdu


Çin'deki Bitcoin madencileri, ülkenin en son kripto saldırısının etkilerinden yola çıkarken, gezegenin diğer tarafındaki madencilerin sürdürülebilir madenciliği teşvik etmek için yeni bir konsey oluşturdukları bildiriliyor. Davaya dahil olanlar, Kuzey Amerika madencilik şirketleri, Bitcoin firmaları ve Tesla CEO'su Elon Musk'ın kendisidir. "Kuzey Amerikalı Bitcoin madencileriyle konuştum. Musk, bu sabah bir tweet'inde, mevcut ve planlanan yenilenebilir enerji kullanımını yayınlamayı ve madenciler WW'den bunu yapmasını istemeyi taahhüt ettiler ”dedi. Potansiyel olarak umut verici, diye ekledi.


Bitcoin'in Enerji Sorunu


Yeni başlayanlar için madencilik, Bitcoin ağındaki işlemleri doğrulamak için her saniye milyonlarca karmaşık hesaplamayı çözen devasa bir hesaplama sistemi kullanıyor. Ancak bu, makinelerin bakımı, soğutulması ve çalıştırılması için büyük miktarda enerji gerektirir. Ancak bazıları, bunun kaynağının kömür ve fosil yakıtla çalışan enerji üreticileri aracılığıyla olduğu için, dünyaya görünüşte çok az fayda sağlamak üzere büyük bir karbon ayak izi bıraktığını söylüyor.

Yukarıdakiler, şirketler için bir şekilde bir PR sorunu haline geldi. Çoğu kurumsal yatırımcı, Bitcoin'i (veya diğer büyük kripto para birimlerini) tutmanın faydalarını biliyor gibi görünüyor, ancak bunun sonucunda ortaya çıkan iklim hasarı bir sorun teşkil ediyor. Musk tarafından yönetilen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yukarıdakilerin en iyi örneğidir. Firma, bu yılın başlarında araçları için bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin'i kabul etmeye başladı, ancak birkaç hafta sonra, Bitcoin kullanmanın 'ekolojik etkisi' nedeniyle hizmeti durduracağını söyledi.


Çözüm Yeşil


Önerilen bir çözüm basit bir çıkış yolu sunar: Bitcoin madenciliği için yenilenebilir veya atık enerji kaynakları kullanın ve varsayılan iklim sorununu teorik olarak azaltın. Ve bazı önde gelen Kuzey Amerikalı madenciler zaten bununla ilgileniyor. Peter Argo Blockchain CEO'su Wall, CryptoSlate'e yaptığı açıklamada; "Sürdürülebilirlik her zaman Argo'nun madencilik faaliyetlerinin merkezinde yer aldı ve yeni oluşturulan Bitcoin Madencilik Konseyi, yenilenebilir enerjiye doğru sektörel bir geçişi teşvik etmenin bir sonraki mantıklı adımı" dedi.


Wall, “Bu hafta sonu Elon Musk ile bu konular hakkında konuşmaktan keyif aldım ve sürdürülebilir madencilik uygulamalarını toplu olarak iyileştirmesi ve ESG endişelerini ciddiye alması gereken bir endüstri için geleceğe hazır bir çalışma için Michael Saylor ve diğer önde gelen Kuzey Amerikalı madencilere katılmayı dört gözle bekliyorum. " dedi.

Bitcoin madenciliğinin Arjantin'in tamamından daha fazla elektrik tükettiği söyleniyor. Ancak bu yakında değişebilir.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6 görüntüleme0 yorum
bottom of page