top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Kripto Para Nasıl Satın Alınır?

Güncelleme tarihi: 21 Ağu 2022

İçerikler

  1. 1 Yer

  2. 2 Ödeme Şekli

  3. 3 Kripto Para Birimi Türü

  4. 4 Ücretlerin Maliyeti

  5. 5 Ne Kadar Ödeyebilirsiniz?

  6. 6 Kripto Cüzdanı

  7. 7 Neden Bitcoin Satın Alınmalı?

  8. 8 Güvenilir Bir Bitcoin Cüzdanı Bulun

  9. 9 Doğru Bitcoin Tüccarını Seçin

  10. 10 Ödeme Türünü Seçiniz

  11. 11 Biraz Bitcoin Satın Alın ve Cüzdanınızda Saklayın

  12. 12 Kullanmaya Hazırlanın

  13. 13 Kripto Para Nasıl Satın Alınır? Video ve resimli anlatım

Kripto para Nasıl Satın Alınır?


Kripto para birimi, işlemlerini güvence altına almak ve doğrulamak için kriptografi kullanan ve bunları blok zinciri olarak bilinen merkezi olmayan ve değişmez bir defterde kaydeden dijital bir para birimidir. Bir değişim aracı veya değer deposu olarak kullanılabilirler ve dünya çapında birçok borsada işlem görürler. Standart ulusal para birimlerine bir alternatif olarak görülebilirler ve değere sahiptirler ve borsalarda benzer şekilde işlem görürler. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin, örneğin nakit makinelerinden çıkarabileceğiniz fiziksel bir şekli yoktur ve yalnızca dijital alanda var olur. Dijital kripto para birimi “madeni paraları”, özel kripto para birimi borsalarında satın alınabilir, satılabilir ve itibari paraya dönüştürülebilir. Kripto para birimleri bankalardan bağımsız olarak çalışır ve nakit ve kredi kartlarına alternatif bir ödeme şekli olarak hareket eder. Bu nedenle, bankacılık kurumlarının istikrarsız olduğu ülkelerde, insanlar paralarını güvende tutmak için bankalara güvenmek yerine dijital bir alanda paralarının tam kontrolüne sahip olmayı tercih ettikleri için giderek daha popüler hale geliyor. Diğer bir yaygın örnek, bankalardan yüksek işlem ücretlerinden kaçınmak için yurtdışına para göndermek için kripto para birimleri kullanmaktır.Bununla birlikte, kripto para birimi hala olgunlaştığı için, piyasalar standart döviz piyasalarından çok daha değişken ve bu nedenle kripto para birimleri şu anda yatırım amacıyla daha sık kullanılıyor. Kripto para birimi satın almadan önce düşünmeniz gereken beş önemli faktör vardır;


Kripto para Nasıl Satın Alınır?
Kripto para Nasıl Satın Alınır?


Kripto Para nasıl satın alınır? Adım adım rehber



Kripto Para nasıl satın alınır Adım adım rehber 2
Kripto Para nasıl satın alınır Adım adım rehber 1

Kripto Para nasıl satın alınır Adım adım rehber 4
Kripto Para nasıl satın alınır Adım adım rehber 3

Kripto Para nasıl satın alınır Adım adım rehber 6
Kripto Para nasıl satın alınır Adım adım rehber 5




Yer


Kripto para birimini nasıl ve nereden satın alabileceğinizi öğrenmek için, ülkenizin yönetmeliklerini kontrol etmeniz önemlidir.

Ödeme Şekli


Kripto para satın almak için en yaygın ve kabul edilen ödeme yöntemleri şunları içerir: kredi kartı, banka havalesi ve hatta nakit. Farklı web siteleri farklı ödeme yöntemlerini kabul eder, bu nedenle kullanmak istediğiniz ödeme yöntemini kabul eden bir web sitesi seçmeniz gerekir.


Kripto Para Birimi Türü


Tüm kripto para birimleri her web sitesinde satın alınamaz. Satın almak istediğiniz kripto para birimini satan bir web sitesi bulmanız gerekecek.


Ücretlerin Maliyeti


Her web sitesinin farklı ücretleri vardır. Bazıları ucuz, bazıları o kadar da ucuz değil. Herhangi bir web sitesinde bir hesap oluşturmadan önce ücretlerin ne kadar tutacağını bildiğinizden emin olun. Kendinizi doğrulayarak zamanınızı boşa harcamak ve sonra ücretlerin çok yüksek olduğunu öğrenmek istemezsiniz!


Ne Kadar Ödeyebilirsiniz?


Her yatırımda olduğu gibi, asla karşılayabileceğinizden daha fazla yatırım yapmamalısınız. Önce bir finans danışmanıyla görüşmenizi öneririm.

Bu 5 faktör göz önünde bulundurularak devam edebiliriz. Kripto para biriminizi satın aldığınızda, onu nerede saklayacaksınız? Size bir ipucu vereceğiz: bu sizin banka hesabınız değil.


Kripto Cüzdanı


Bitcoin satın almayı bitirdikten sonra, onu güvence altına almanın bir yolunu aramalısınız. Bunu yapmanın en iyi yolu bir cüzdan kullanmaktır. Cüzdan, şifrenizi saklayan ancak aynı zamanda harcamanıza izin veren bir cihaz veya yazılım uygulamasıdır. Dijital varlıklarınızı güvende tutmak için kullanabileceğiniz birçok cüzdan türü vardır. Mobil ve web tabanlı cüzdanlar, sık işlemleri kolaylaştırır. Donanım cüzdanları, güvenli, uzun vadeli depolama için en uygun olanıdır. Bir kripto cüzdanı seçerken, jetonlarınızla ne yapmayı planladığınızı düşünün. İhtiyaçlarınıza en uygun cüzdan her zaman doğru seçimdir.

Kripto para cüzdanı, kripto para birimlerinizi satın aldıktan sonra sakladığınız yerdir. Bir kripto para cüzdanını banka hesabınızla karşılaştırabilirsiniz. Banka hesabınızda geleneksel para birimlerini (USD, JPY, EUR vb.) sakladığınız gibi, kripto para birimlerinizi de kripto cüzdanınızda saklayacaksınız. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda kullanımı kolay ve güvenli seçenek vardır. Son derece güvenli bir cüzdan seçmeniz önemlidir, çünkü kripto para biriminiz cüzdanınızdan çalınırsa asla geri alamazsınız. Üç tür cüzdan vardır;

⦁    Çevrimiçi cüzdanlar: Kurulumu en hızlı olan (ama aynı zamanda en az güvenli olan);

⦁    Yazılım cüzdanları: İndirdiğiniz bir uygulama (çevrimiçi bir cüzdandan daha güvenli);

⦁    Donanım cüzdanları: Bilgisayarınıza USB ile taktığınız taşınabilir bir cihaz (en güvenli seçenek).

İhtiyacınız olan cüzdan, satın almak istediğiniz kripto para birimine bağlı olacaktır. Örneğin Bitcoin satın alırsanız, Bitcoin saklayabilen bir cüzdana ihtiyacınız olacaktır. Litecoin satın alırsanız, Litecoin depolayabilen bir cüzdana ihtiyacınız olacaktır. Neyse ki, birden fazla kripto para birimini saklayabilen çok sayıda iyi cüzdan var. Örneğin Exodus, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, EOS ve daha fazlasını saklayabilen bir yazılım cüzdanıdır!

Donanım cüzdanlarına gelince, Ledger Nano S’yi popülerdir. Süper güvenlidir (çünkü sadece bilgisayarınıza takılıyken internete bağlanır) ve maliyeti yaklaşık 70 $ ‘dır. NEO, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve daha fazlasını depolar! Artık kripto para biriminizi nerede saklayacağınızı bildiğinize göre, bir sonraki adım kripto para birimi satın almak için en iyi yerin hangisi olduğunu ve bunun için nasıl ödeme yapacağınızı bulmaktır.


Neden Bitcoin Satın Alınmalı?


Bugün, Bitcoin savunucuları, yazılımı, kullanıcılara hükümet ekonomisinden çıkma ve finansal varlıkları üzerinde egemenlik talep etme olanağı sunan alternatif bir para sistemi olarak görüyor. BTC’deki yatırımcılar, benzer şekilde, onu altın, gümüş ve diğer emtialar gibi sınırlı bir arz ile sert varlıklara bir alternatif olarak görüyorlar. Peki kripto para nasıl satın alırken nelere dikkat etmelisiniz?


Güvenilir Bir Bitcoin Cüzdanı Bulun


Dijital “cüzdanlar”, siz onları harcamaya veya başka bir para birimiyle değiştirmeye hazır olana kadar kriptoyu depolar. Cüzdanlar, özellikler, bunları kabul eden platformlar ve güvenlik düzeyi açısından çeşitlilik gösterir, bu nedenle sizin için uygun olanı seçmek çok önemlidir. Yeni başlayanlar için en iyi seçeneğiniz, önerilen borsamız Binance Kripto Para TR’de size otomatik olarak sağlanan cüzdanı kullanmaktır. Bununla birlikte, yoğun trafik veya site kapanması durumunda bile Bitcoin’inize kolayca erişebilmenizi sağlamak için bir kripto para borsasına bağlı olmayan bir cüzdan oluşturmak da iyi bir fikirdir.


Not: Çevrimiçi bir cüzdan, ilk Bitcoin satın alımınız için mükemmel olsa da, alım satım veya değer artışı nedeniyle kendinizi çok sayıda değerli kripto para ile bulursanız, maksimum koruma için çevrimdışı bir “soğuk saklama” cüzdanında sakladığınızdan emin olun.

Doğru Bitcoin Tüccarını Seçin


İlk Bitcoin satın alımınızı yapmak için en iyi yer bir borsadır. Farklı performansa sahip çok sayıda borsa var. Bazıları diğerlerinden daha az güvenilirdir ve bazıları oldukça sınırlı olabilir, bu nedenle ilk etapta doğru borsayı seçmek çok önemlidir. Bir Bitcoin değişim karşılaştırma sitesi kullanarak rekabeti kontrol etmenin bir zararı olmasa da Kripto Para TR aracılığı ile Binance Borsası kullanmanızı öneririz.


Bir Kripto Para TR aracılığı ile Binance hesabına kaydolmak kolaydır, ancak bir tür kimlik sağlamanız gerekecektir. Bu, fotoğraflı kimliğinizin bir kopyasını göndermeyi ve potansiyel olarak web kamerası aracılığıyla yüzünüzün canlı bir görüntüsünü göndermeyi içerebilir. Bu kurallar, sitelerin müşterinizi tanıyın düzenlemelerine uymasına izin verdiği için uyulması zorunludur. Binance, Kripto Para TR aracılığı ile tek başına Bitcoin alıp satmanıza izin verse de, satın alımlarınız üzerinde size daha fazla kontrol sağlayacak olan bağlantılı değişim platformu Binance’a Kripto Para TR aracılığı ile güvenle kaydolmaya değer.


Ödeme Türünü Seçiniz


Borsalar çeşitli ödeme seçeneklerini kabul etse de dolandırıcılık sitelerine karşı dikkatli olunmalıdır. Kripto Para TR aracılığı ile abone olacağınız Binance, ödemeler için hem banka hesabına hem de kredi veya banka kartı transferlerine izin verir, ancak bir işlem yapmadan önce hesabınıza bir ödeme çözümünün bağlanması gerekir.


Biraz Bitcoin Satın Alın ve Cüzdanınızda Saklayın


Borsalar, belirli meblağlar karşılığında Bitcoin satın alabileceğiniz konusunda size bilgi sağlar. Bununla birlikte, değişken doğası nedeniyle, Bitcoin fiyatları borsaya göre ve zaman zaman önemli ölçüde değişebilir. Bu, yakacak çok paranız olsa bile, muhtemelen bir Bitcoin’in küçük bir kısmını satın alacağınız anlamına gelir. Bunda yanlış bir şey yok ve çoğu insan için bu, gidecekleri rota çünkü çok azı ama zenginler tek seferde birkaç Bitcoin satın alabilir. İlk işleminizi yapmak için, sağlanan alana satın almak istediğiniz Bitcoin miktarını girin ve satın al düğmesine tıklayın. Binance, Bitcoin’i en iyi piyasa oranından satın alacak standart bir piyasa satın alma emri olacaktır. Alternatif olarak, belirli bir miktar için ödemeye hazır olduğunuz bir fiyatı belirlemenize olanak tanıyan bir limit emri verebilirsiniz ve bir işlem yalnızca bu tutar o fiyatta göründüğünde gerçekleşir.


Satın alma işleminizi yaptıktan sonra, yeni Bitcoin’iniz depolama için Kripto Para TR aracılığı ile üye olacağınız Binance cüzdanınıza aktarılacaktır. Daha sonra bu fonları, oluşturduğunuz Bitcoin cüzdanının borsa dışı adresine transfer etme seçeneğini aramalısınız. Bunu yapmak için küçük bir ücret ödemeniz gerekecek, ancak bu Bitcoin transferlerinin bir parçası.


Önemli not: Bitcoin transferleri biraz düzensiz olabilir. Diğer döviz alım satımlarından farklı olarak, Bitcoin fonları satın aldığınızda, işlemin blok zincirine kaydedilmesi ve onaylanması gerekir. Söz konusu transfer süreci, özellikle yoğun işlem saatlerinde zaman alabilir. Bir alım satım işleminin tamamlanması bir veya iki saat sürmesi alışılmadık bir durum değildir, bu nedenle hemen hesabınıza atlayıp para transfer etmeye başlamak istemeyebilirsiniz.


Kullanmaya Hazırlanın

Nihayetinde Bitcoin’inizi satmayı veya bir şey satın almak için kullanmayı planlıyor olun, bir an önce bunu yapmaya hazır olun. Bitcoin’in değeri oldukça çılgınca dalgalanıyor, bu nedenle oyun sonunuzun erken planlanması çok önemlidir. Hemen bir satıcı hesabı oluşturarak hazırlıklı olun veya satın alma işlemine başlamadan önce onunla istediğiniz şeyi nasıl satın alacağınızı belirleyin. Bu şekilde, zamanı geldiğinde işlemlerinizi tamamlamak için paniğe kapılmış bir telaş içinde olmayacaksınız.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505




23 görüntüleme0 yorum
bottom of page