top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Kava.io (KAVA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Kava.io (KAVA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Kava.io Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 Kava.io Nedir?

  4. 1.2.1 Kava Kullanım Örnekleri

  5. 1.2.2 Kava.io Nasıl Çalışır?

  6. 1.2.3 Kava Platformunun Özellikleri

  7. 1.2.3.1 1. Açık Arttırma

  8. 1.2.3.2 2. BEP3

  9. 1.2.3.3 3. CDP

  10. 1.2.3.4 4. Komite

  11. 1.2.3.5 5. Teşvik

  12. 1.2.3.6 6. Kavadist

  13. 1.2.3.7 7. Fiyat Beslemesi

  14. 1.2.4 Kava.io’yu Benzersiz Kılan Nedir?

  15. 1.2.5 Neden Kava.io’yu Kullanmalısınız?

  16. 1.3 KAVA Nereden Alınır ve Depolanır?

Kava.io (KAVA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Hızla gelişen bir DeFi ortamında, geleneksel finans kavramlarına meydan okuyan yeni projeler başlatılıyor. Sonuçta, merkezi olmayan finansın konusu budur – kuralların sadece hükümet ve güçlü kuruluşlar tarafından değil, ortalama insanlar tarafından da yapılabileceği fikri. Kava.io, kullanıcıların sadece teminat yatırma ve kilitleme yoluyla kripto kazanmalarını sağlayan bir DeFi platformudur. Kullanıcılar, yetersiz getiriler sunan geleneksel tasarruf hesaplarından çok daha heyecan verici ve üstün getiriler elde etmeye hazırlar. Bu yazıda, Kava ekosisteminin nasıl çalıştığını derinlemesine inceleyeceğiz ve iki tokenine daha yakından bakacağız: KAVA ve USDX.


Kava.io (KAVA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Kava.io (KAVA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Kava.io Dolaşım Arzı Ne Kadar?


Dolaşan Arz 180,852,242.00 KAVA Maks Arz Toplam Arz 173,657,543


Kava.io Nedir?


Kava, kripto kullanıcılarına teminatlı krediler gibi hizmetler sunan bir DeFi ve blok zinciri platformudur. Platformun, kullanıcıların varlıklarını teminat altına aldıklarında aldıkları kendi sabit parası USDX vardır. Ayrıca, protokolün stake edilmesini ve yönetilmesini kolaylaştıran KAVA olarak bilinen yerel bir kripto para birimine sahiptir. Özellikle, KAVA aşağıdakileri destekler;

  1. Teminatlı krediler: Kripto kullanıcıları, krediler, stablecoin ve riskten korunma hizmetleri ile açık ve merkezi olmayan bir etkileşime sahiptir.

  2. Faizle riskten korunma: Kullanıcılar, platformun sabit parası olan USDX’i hedge edebilir ve karşılığında getiri elde edebilir

  3. Çeşitli türevler: Kava, çok çeşitli yenilikçi sentetik ve kripto türev ürünlerini entegre etmeyi amaçlamaktadır.

Kava Kullanım Örnekleri

Kava platformu, çalışmalarda gelecekte daha fazlasını sunma planıyla aşağıdaki kullanım durumlarını sağlamayı amaçlamaktadır;

  1. Kullanıcılar teminatı kilitleyerek USDX kazanabilir

  2. Kullanıcılar USDX stake edebilir ve daha fazlasını kazanabilir

  3. Kullanıcılar teminatlı krediler alabilir ve desteklenen kriptolar için kaldıraç pozisyonları oluşturabilir

Kava.io Nasıl Çalışır?

Kava.io, ağ kullanıcılarının dijital varlıklarını “akıllı sözleşmeler” ile kilitlemelerine ve USDX istikrarlı parasını ödünç almalarına olanak tanır. Bu, arka uçta bir CDP (teminatlandırılmış borç pozisyonu) oluşturur. Kilitli dijital varlıklar artık ödünç alınan kredi için teminat görevi görüyor.

Kava.io üyelerinin birçok teminatlı krediye erişmesine izin verilir. Bu, sistem tarafından desteklenen tüm kripto varlıkları için ‘sentetik kaldıraçlar’ oluşturmalarına yardımcı olur. Örneğin, ağda XRP veya Bitcoin’i kilitleyen kullanıcılar, yeni basılan USDX cinsinden eşdeğer miktarı alacaklardır. Bu yeni basılan parayı daha fazla Bitcoin veya XRP satın almak ve kripto pazarında kaldıraçlı konum kazanmak için kullanabilirler.


Kava.io ayrıca, genel kullanıcı deneyimine (UX) katkıda bulunan, topluluk tarafından oluşturulmuş çeşitli uygulamaları birleştirir. Bu birlikte çalışabilirlik sayesinde kullanıcılar, donanım cüzdanlarındaki çeşitli varlıklara erişebilir. Kava.io platformunu kullanma süreci şunları içerir;

  1. Deposit Cryptocurrency: Kullanıcılar kriptolarını yatırmak için dijital cüzdanlarını bağlarlar.

  2. Bir CDP Oluşturun: Yatırılan kriptolar bir ‘akıllı sözleşme’ içinde kilitlenir.

  3. USDX Oluşturun: Kullanıcılara CDP değerlerine eşdeğer USDX kredileri verilir.

  4. Bir CDP’yi kapatın: Kava.io kullanıcıları, kilitli (teminatlı) kriptoya erişmek için krediyi artı bir işlem ücretini geri öderler.

  5. Kripto Para Çekme: Kava.io, teminatlı kripto kullanıcı tarafından alındığında USDX yakma işlemini başlatır.

Kava Platformunun Özellikleri


1. Açık Arttırma

Bu, platformun çalışması için gerekli olan çeşitli açık artırma türlerinin oluşturulmasını ve uygulanmasını denetleyen bir modüldür. Bu, vadeli açık artırma, borç açık artırma, ileriye dönük ters açık artırma, fazlalık açık artırma ve fazlalık ters açık artırmaları içerebilir.


2. BEP3

Bu, BEP3 protokolünün işleyişini denetleyen bir modüldür. BEP3, Kava ve BEP3 standart uyumlu belirteçler arasındaki takasları kolaylaştıran zincirler arası bir varlık aktarım protokolüdür


3. CDP

CDP, teminatlandırılmış borç pozisyonları (CDP) oluşturan bir modüldür. Kullanıcıların ABD Doları gibi gerçek hayattaki bir varlığa sabitlenmiş sabit varlıklar oluşturmasına olanak tanır. Ayrıca, herhangi bir zamanda bir oylama ile değiştirilebilen sistemin yönetişim parametrelerini de uygular. Bu tür parametreler, dolaşımda olmasına izin verilen borç miktarı, borç limitleri ve teminatlar için teminatlandırma oranı olabilir.


4. Komite

Bu, platform kullanıcılarının seslerini platformun yönü ile ilgili olarak duyurmalarını sağlayan bir yönetişim mekanizmasıdır. Kullanıcılar, acil durumlar da dahil olmak üzere teklifleri oylayabilir ve uygulayabilir. Komitenin oluşumuna, madeni para sahiplerinin gerektiğinde komite üyelerini “seçtiği”, çıkardığı ve güncellediği geleneksel bir oylama ile karar verilir.


5. Teşvik

Bu, CDP’leri açan kullanıcıları ödüllendirmek için bir teşvik mekanizmasıdır. Komite, teminat ödüllerini ve kullanıcıların bunları talep edebilecekleri süreyi tanımlar. Ayrıca herhangi bir zamanda ödül türünü değiştirebilir.


6. Kavadist

Bu, platform için madeni para basan bir “fabrika”. Her bir para basma döneminin belirli bir yıllık yüzde oranı vardır. Kavadist sadece madeni para yaratır. Dağıtımlarına veya harcamalarına karışmaz.


7. Fiyat Beslemesi

Çeşitli pazarların fiyatlarını yayınlamaktan sorumlu bir modül. Medyan fiyat, her bloktan sonra blok zincirinde saklanır.


Kava.io’yu Benzersiz Kılan Nedir?


Kava.io, benzer şekilde diğer “merkezi olmayan borç verme” platformlarından farklı olarak “zincirler arası varlıkları” destekler. Kullanıcıların Binance Coin (BNB), Bitcoin (BTC), Binance USD (BUSD) ve XRP gibi çok çeşitli varlıkları yatırmalarını sağlayan “Cosmos bölgeleri” olarak bilinen bir teknolojiyi benimser. Zincirler arası varlıklar, zorunlu olarak BEP2 (Binance Chain) varlıkları olarak paketlenir. Kava.io, kullanıcıların platformdan doğrudan kar elde etmek için staking düğümlerini çalıştırmalarına izin verir. Kullanıcılar ayrıca ağda USDX basarak normal jeton ödülleri kazanabilirler. Protokol ayrıca, token sirkülasyon arzını onları yakarak azaltmak için çeşitli mekanizmalar kullanır.


Kava.io sistemi ayrıca kullanıcılara USDX sabit madeni para basımı yoluyla getiri elde etme fırsatı verir. Bu paralar basıldıktan sonra protokolün para piyasasına ödenebilir. İşlem HARD Protokolü olarak adlandırılır. Üyelere değişken APY’ler kazandırırken Kava.io teminatlarını güvence altına alır. Ancak, yalnızca doğrulayıcılar (ilk 100 düğüm) bu ödülleri kazanmaya hak kazanır. Ayrıca KAVA sahibi kullanıcılar, bunları Huobi Poo ve Binance gibi platformla uyumlu farklı borsalarda stake edebilirler.


Neden Kava.io’yu Kullanmalısınız?


Kava.io, kripto sahiplerine merkezi olmayan borç verme olan benzersiz bir hizmete erişim sağlar. KAVA’nın birinin kriptosunu kullanarak borçlanma mekanizması, yatırımcıların bu dijital varlıkların sahibi olarak kalmasını sağlar. Aynı zamanda, diğer işlemler için kullanabilecekleri başka teminatlar da kazanın. DeFi’nin vaatlerine ve protokolün geleneksel finans hizmetleri olmadan çalışabilmesine inanan yatırımcılar KAVA’yı satın almaya karar verebilir.

Binance indirim ile hesap aç


KAVA Nereden Alınır ve Depolanır?


Binance, Upbit, Bilaxy, Kraken, BitMax, Gate.io, Hoo, BiKi, HitBTC, Bitsonic, Bitrue, Coinone, CoinDCX ve HotBit dahil olmak üzere çeşitli yasal borsalardan bir miktar KAVA alabilirsiniz. Jeton USDT, ETH, USD, BTC ve BNB ile eşleştirilir. KAVA jetonlarını Trust Wallet ve Ledger’da saklayabilirsiniz.


Kava.io, modern yatırımcı için heyecan verici bir yatırım alternatifidir. Küçük getiriler sunan cansız bir tasarruf hesabına para yatırmak yerine, sadece daha dinamik bir yatırım platformu değil, aynı zamanda kurallara katkıda bulunabileceğiniz merkezi olmayan bir yatırım platformu da düşünebilirsiniz. Kava.io böyle bir platform için güçlü bir rakip.


Benzersiz özellikleri ile Kava.io’yu ilginç bir Defi protokolü olarak değerlendirebilirsiniz. Yatırımcıların herhangi bir dijital varlığı kullanabilen bir CDP (teminatlı borç pozisyonu) platformuna erişmelerini sağlar. CDP platformu, 2020 yılının ilk çeyreğinde piyasaya katıldı. KAVA jetonunu elinde tutan yatırımcılar şimdiye kadar iyi getiriler elde ediyor ve madeni paranın değeri sabit kaldı. Analitik olarak, Maker DAO gibi benzer özelliklere sahip başka bir projenin büyümesinde kesinlik yok. Proje kurucuları ve danışmanları hakkında çok az bilgi var. Proje, 2017 yılında Binance IEO duyurulmadan önce ortaya çıkacak hiçbir şey olmadan başladı. Ayrıca proje web sitesi (Kava.io) çok az bilgi içeriyor; onların beyaz kağıdı biraz daha iyi. Ancak, KAVA jetonlarına yatırım yapmak isteyen kişiler ve yatırımcılar, bunu yapmadan önce kapsamlı araştırma ve inceleme yapmalıdır. Ancak bu Kava.io incelemesinin protokolü daha iyi anlamanıza yardımcı olduğunu umuyoruz.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page