top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Kanada'nın güvenlik düzenleyicisi, tek bir günde üç Ethereum ETF'yi onayladı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Kanada'nın güvenlik düzenleyicisi, tek bir günde üç Ethereum ETF'yi onayladı


Kanada düzenleyici, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu, üç Ethereum ETF'yi (borsa yatırım fonları) onayladı. CI Global Asset Management, Purpose Investments Inc. ve Evolve Fund Group Inc., üç ayrı Ether ETF başlatmak için onay aldı. Yatırımcılara piyasa değeri olan Ether ile ikinci en büyük kripto para birimine maruz kalma imkanı vermek için Ether ETF'leri Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda (TSX) mevcut olacak. Evolve and Purpose halihazırda Toronto Borsasında (TSX) işlem gören Bitcoin ETF'lerine sahip.


CI Global Asset Management, TSX onayına tabi olarak 20 Nisan'da Toronto Borsasında CI Galaxy Ethereum ETF'yi başlatmak için Galaxy Digital Holdings Ltd ile işbirliği yapıyor. Galaxy Digital'in Ortağı ve Varlık Yönetimi Direktörü Steve Kurz şunları söyledi: “CI ile danışmanlık ilişkimizi geliştirmeye devam etmekten mutluluk duyuyoruz. CI Galaxy Ethereum ETF, yatırımcılara Ethereum üzerine inşa edilmekte olan merkezi olmayan uygulamaların patlamasından yararlanmak için modern bir yol sunuyor. "


Ek olarak, Evolve Fund Group Inc., Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda 20 Nisan'da Ether EFT'sini (ETHR) işlemeye başlamayı planlıyor. Evolve CEO'su ve Başkanı Raj Lala şunları söyledi: “Dünyanın ilk bitcoin ETF'lerinden birini piyasaya sürdüğümüz için çok heyecanlıyız ve şimdi dünyanın ilk Ether ETF'sini başlatmayı planlıyoruz. Bitcoin'e benzer şekilde, yatırımcılar artık ticaret yapabilecek. Ether ile bankanız veya aracı kurumunuz aracılığıyla hisse senedi satın almak kadar basit. ETHR, düzenlenmiş bir ETF yapısı aracılığıyla günlük likidite, şeffaflık ve güvenlik sağlayacaktır. "

Ether ETF, Üç Sınıf Birim Sunacak Şekilde Yapılandırılmıştır


Amaç Ether ETF, yatırımcılara doğrudan fiziksel olarak tasfiye edilmiş Eter'e yatırım yaparak Ether'e maruz kalma sağlamak için tasarlanmıştır. Purpose Ether ETF, üç sınıf birim sunacak şekilde yapılandırılmıştır: ABD doları birimleri (ETHH.U), para korumasız Kanada doları birimleri (ETHH.B) ve Kanada doları para birimi korumalı birimleri (ETHH).


EFT'ler, yatırımcıların belirli bir varlığı, bu durumda Ether'i temsil eden hisse senetlerini satın almalarını sağlayan yatırım araçlarıdır. Yatırımcılar, varlığa kendileri sahip olma veya depolama gibi kripto para birimleri tutma konusunda endişelenmeden gün boyunca onlarla sürekli ticaret yapabilirler.


Başka bir deyişle, Ether ETF'leri, yatırımcıların karmaşık Ether ticareti sürecinden geçmeden ETF'yi satın almalarına izin verir. Ayrıca, ETF sahipleri doğrudan Ether'e yatırım yapmayacakları için, kripto yatırımcıları için gereken karmaşık depolama ve güvenlik prosedürleri konusunda endişelenmelerine gerek kalmayacak.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page