top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Justin Sun ilk Pablo Picasso NFT'yi piyasaya sürdü

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Justin Sun ilk Pablo Picasso NFT'yi piyasaya sürdü


Tron CEO'su Justin Sun, bir Pablo Picasso resmi olan "Femme nue couchée au collier" simgeselleştirildiğini duyurdu. 20 milyon dolarlık tuval, Sun, JUST NFT Fund tarafından oluşturulan NFT fonunun bir parçası olacak.


Justin Sun, NFT'de Kayıtlı Picasso Resmini Duyurdu


"Pablo Picasso'nun sanat eserinin JUST NFT Fund tarafından ilk kez NFTize edildiğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum."


Justin Sun, özellikle bir tweet başlığında, sanat eserinin Tron Blockchain'e kaydedildiğini açıkladı. Ayrıca, değiştirilebilir olmayan belirteç standardı TRC-721'e göre belirteçlenmiştir. Bu şekilde, tuval "Blok Zincirinde kalıcı olarak korunacaktır".


Sadece NFT Fonu


Tron CEO'su Justin Sun, Mart ayında JUST NFT Fonu'nun lansmanını açıkladı. Blockchain teknolojisi ile kendi NFT'lerini başlatmak isteyen sanatçılar arasındaki boşluğu doldurmayı amaçlayan bir proje. Fon birinci sınıf sanatçılara ve sanat eserlerine odaklanıyor. Bu nedenle, yalnızca minimum fiyatı 1 milyon dolar ve medyan değeri 10 milyon dolar olan parçaları kabul eder.

Klasik Sanat Eserleriyle İlgileniyor


Nisan ayı başlarında, Christie'nin müzayede evinden bir temsilci, Justin Sun'ın birkaç değerli parça satın aldığını açıkladı. Picasso, Andy Warhol, Basquiat ve Renoir gibi bazı ünlü sanatçılara ilgi gösterdikten sonra.


Bu nedenle, Christie'nin 20. ve 21. yüzyıl departmanının başkan yardımcısı Giovanna Bertazzoni'ye göre, Sun'ın geleneksel sanat eserlerini ve dijital pazarını desteklemesi, başkalarının da benzer bir yol izlemesine yardımcı olacak.


Gerçek şu ki Justin Sun, sanatçının sevgilisi ve ilham perisi Marie Thérèse'i canlandıran Picasso'yu satın almakla kalmadı. Ayrıca, Andy Warhol'un 1986 yapımı “Three Self Portraits” (“Three otoportre”) adlı eserinin de alıcısıydı.


Diğer Müzayedelere Katılmak


Sun'ın Christie's'deki bir sanat müzayedesine ilk katılımı olmadığı unutulmamalıdır. Dijital sanatçı Mike Winkelmann'ın "Her gün: İlk 5000 gün" olarak bilinen NFT sanat eserini satın almak için ilgilenen teklif sahiplerinden biriydi.


Tron sözcüsü Roy Liu; "Başka bir alıcı son dakikada teklifi geçti. NFT kesinlikle sanat endüstrisi için bir devrimdir. Hem Justin hem de TRON Vakfı teknoloji konusunda çok heyecanlılar ve etrafındaki ekosistemi büyük ölçüde destekleyecekler, ”diye açıkladı.


Kısacası, Justin Sun'ın yeni satın alması onun NFT koleksiyonundaki en yenisi olacak. Son haftalarda önemli ölçüde büyüdü.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page