top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Japon oyun devi Bitcoin satın aldı

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Japon oyun devi Bitcoin satın aldı


Bitcoin yatırımlarının enflasyona bağlı değer kaybına karşı koruma sağlaması, BTC anlatısının temel taşlarından biridir. Japon-Güney Koreli şirket Nexos ona yeni bir itibar kazandırdı. En iyi video oyunu yayıncısı Nexon, Bitcoin'de stok yaptı. Japonya merkezli şirket 1.717 BTC satın aldı ve bunun için kabaca 100 milyon dolar harcadı, bu da mevcut nakitinin yüzde ikisinden az.


Nexon, 28 Nisan'daki yatırımla halka açıldı. Şirket, bitcoin başına ortalama 58.000 dolar ödedi. CEO Owen Mahoney'e göre, kendi nakit varlıklarınızı enflasyona bağlı kayıplardan nasıl koruyacağınız aşağıda açıklanmıştır; ‘’Bitcoin satın alımımız, hissedar değerini korumak ve nakit servetimizin satın alma gücünü sürdürmek için disiplinli bir stratejiyi yansıtır. Günümüz ekonomik ortamında, Bitcoin'in gelecekteki yatırımlar için nakit paramızın değerini korurken uzun vadeli istikrar ve likidite sağladığına inanıyoruz.’’


Nexos, çevrimiçi oyunların geliştirilmesi ve dağıtımı konusunda uzmanlaşmıştır. Şirket, 2011'den beri Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir. 2020'den beri de önde gelen Japon Nikkei 225 endeksinin bir parçasıdır. Şirketin şu anda aktif olan 50'den fazla çok oyunculu oyunu arasında Maplestory ve KartRider bulunmaktadır.

Bu arada Nexos, Bitcoin'i bir değer deposu olarak kullanan tek şirket değil. IT devi MicroStrategy gibi öne çıkan örneklerin yanı sıra Time Magazine, geçtiğimiz günlerde BTC'nin faydalarını keşfetti. Grayscale'in yardımıyla, ünlü dergi artık Bitcoin rezervlerini biriktirmek istiyor ve müşteriler multimedya içeriği satın almak için en önemli kripto para birimini de kullanabilirler.


Tesla davası da heyecan yarattı. Elon Musk'ın otomobil şirketinin reklam destekli Bitcoin'i satın almasının ardından Tesla, kısa süre önce kendi rezervlerinin yüzde 10'unu sattı. Otomobil üreticisi, Musk'a göre bilanço sonucunu iyileştirdi, ayrıca BTC'nin likidite garantörü olarak uygunluğunu da göstermek istediler.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

1 görüntüleme0 yorum
bottom of page