top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

IOTA ve Cartesi, IoT alanında akıllı sözleşmeler için ortaklığa giriyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

IOTA ve Cartesi, IoT alanında akıllı sözleşmeler için ortaklığa giriyor

IOTA Vakfı bir göre, merkezi olmayan kapalı zincir platformu Cartesi ile işbirliği yapmayı kabul etti. IOTA Bağlantılı Merkezi Olmayan Bilgi İşlem Platformu, IOTA Oracles, IOTA Smart Contracts ve Cartesis Linux tabanlı sanal makineler ile iki ortak, merkezi olmayan finans (DeFi) ve Nesnelerin İnterneti (IoT) dünyasına klasik bir blok zincirine dayalı uygulamaları getirmek istemiyor. Cartesi, hesaplamalar için merkezi olmayan ve aynı zamanda Linux'ta blok zinciri ile doğrulanabilir uygulamaların yürütülmesini sağlayan merkezi olmayan bir zincir dışı platform sağlar.


İşbirliğinin bir parçası olarak, Cartesi Linux Sanal Makinesi, IOTA'nın Akıllı Sözleşmeleri (ISCP) için kullanıcı tanımlı bir sanal makine olarak eklenecek. IOTA şöyle yazıyor: ‘’ Bu, geliştiricilerin genel yazılım bileşenleri ile akıllı sözleşmeler oluşturmasına olanak tanıyacak. Daha fazla ifade gücü ve dünyadaki çoğu geliştiricinin aşina olduğu bir ortam ile bu, DeFi, oyun, NFT'ler ve daha fazlasına yeni güçlü olanaklar getirecek. Cartesi Linux Sanal Makinesi aynı zamanda her iki topluluk için de güçlü bir kurumsal tanıtım aracı olacak. "


IOTA oracle'larının Cartesi'ye entegrasyonu, şirket sunucularının ve IoT cihazlarının verilerin bütünlüğünü ve kaynağını kontrol etmesini ve doğrulanabilir toplu işlem gerçekleştirmesini de sağlamalıdır.

IOTA Oracle'ları İçin Kullanım Durumları


IOTA, Şubat ayının başında Tangle ağındaki gerçek zamanlı verileri akıllı sözleşmelere beslemek için yalnızca kendi oracle'larını duyurmuştu. Mart ayının başında IOTA, kendi oracle'larını diğer blockchain'ler için kullanılabilir hale getirmek için blockchain sağlayıcısı Horizen ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page