İçerikler
1 IOST Nedir?
1.1 IOST Nasıl Çalışır?
1.1.1 Verimli Dağıtılmış Parçalama (EDS)
1.1.2 TransEpoch
1.1.3 Atomix
1.1.4 İnanılırlık Kanıtı (PoB)
1.1.5 Mikro Durum Bloğu (MSB)
1.2 IOST Ekibinde Kimler Var?
1.3 IOST’nin Değeri
2 IOST Nereden Alınır ve Depolanır?
IOST (IOST) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Mevcut çevrimiçi hizmetler merkezileştirilmiştir. Bu da onları ciddi gizlilik ihlallerine, dolandırıcılığa, yüksek ücretlere ve düzenleyici müdahalelere maruz bıraktı. Kişisel özerklik ve mahremiyetin her zamankinden daha değerli olduğu bir çağda, merkezi hizmet sağlayıcı sistemleri modası geçmiş olarak kabul ediliyor. Blockchain teknolojisi savunucuları, onu tüm modern problemler için nihai çözüm olarak görüyor ve bu sorunlara çözüm bulmak için aktif olarak araştırıyorlar. Ethereum, Steemit ve EOS, bu konuda başı çeken blockchain tabanlı projelerden bazıları. Bununla birlikte, çoğu çok uzmanlaşmıştır. Örneğin, Steemit, içerik oluşturucuların kriptodan kazanma yeteneğini merkezileştirmeyi amaçlarken, Ethereum merkezi olmayan uygulamaların oluşturulmasını sağlamak istiyor. Dahası, bu blok zincirler, bazen ağa boğulabilecek düşük işlem çıktıları ile yüklenir. Ethereum’un CryptoKitties destanı, blok zincirinin büyük hacimli işlemleri destekleyemediğinin göze batan bir örneğidir. Bu iki sınırlama esnek olmama ve ölçeklenebilirlik eksikliği blok zincirinin kurumsal amaçlarla kullanılmasını imkansız hale getiriyor. Hizmetlerin İnterneti (IOST), bir Hizmet platformu olarak bir Blockchain sağlayarak işletmelere güç sağlamak isteyen bir blockchain projesidir. Bu şekilde, çevrimiçi işletmeler, tüm paydaşların yararına hizmet sunumunu iyileştirmek için blok zinciri teknolojisinin özelliklerinden yararlanabilir. Ağın iki jetonu vardır: platformda farklı ancak tamamlayıcı roller oynayan IOST ve Servi.
Binance indirim ile hesap aç
IOST Nedir?
IOST, çevrimiçi işletmeler için yüksek düzeyde güvenlik ve ölçeklenebilirlik sağlamak üzere tasarlanmış bir blok zinciri altyapısıdır. Geleneksel blok zinciri ile ilişkili yüksek ücretler, yavaş işlemler ve yavaş verim sorununu çözmeyi amaçlar.
Ekip, bu sorunların mevcut blok zinciri altyapısının mevcut sınırlayıcı doğasından ve yavaş işlem doğrulama protokollerinden kaynaklandığına inanıyor. Son oyun, çevrimiçi hizmet sağlayıcıların daha önce mümkün olmayan şekillerde blok zincirinden yararlanabilmeleri için bu sorunları ortadan kaldırmaktır.
IOST Nasıl Çalışır?
IOST platformu, aşağıda inceleyeceğimiz beş adet teknoloji tarafından desteklenmektedir.
Verimli Dağıtılmış Parçalama (EDS)
EDS’ye girmeden önce, parçalama kavramını anlamamız gerekir. Parçalama, veri parçalarını daha küçük ve yönetilebilir parçalara ayıran veritabanlarında bir veri bölümleme tekniğidir. Parçalama hiçbir şekilde yeni bir kavram değil – ama bilgisayar alanında yıllardır kullanılan bir kavram.
Bir blok zinciri ortamında, parçalama, ağ düğümlerinin hesaplama iş yükünü, her bir düğümün tüm blok zincirini korumaktan veya her bir işlemin doğrulanmasına katılmaktan sorumlu olmayacak şekilde böler. Bunun yerine, düğümler yalnızca bilgileri korur ve kendi bölümlerinde/parçalarında işlem yükünü işler. Ama bu bazı soruları gündeme getiriyor. Parçalar için düğümleri nasıl atarsınız? Ağ, potansiyel kötü amaçlı düğüm etkinliğine karşı kendisini nasıl koruyabilir? Lider düğümleri nasıl seçersiniz?
IOST , bu sorunlarla ilgilenmek için bir Dağıtılmış Rastgele Protokol (DRP) kullanır. Özetle, DRP, kurcalamaya karşı korumalı ve gerçekten randomize parça düğümleri oluşturmak için “etkileşimli olmayan sıfır bilgi kanıtları (NIZK’ler)” ve “genel olarak doğrulanabilir gizli paylaşım (PVSS)” kullanır. Ayrıca, düğümlerin kötü niyetli etkinliğini önlemek için Algorand ve Omniledger protokollerini kullanır. Bu mekanizmalarla ağ, lider düğümlerin DRP protokolünü çalıştırmasını ve çalışmazlarsa ağdan çıkarılmasını sağlar.
TransEpoch
TransEpoch, diğer düğümler işlemlerin geçmiş verilerini indirirken kalan düğümlerin çalışmaya devam etmesini sağlayan bir protokoldür – ‘epoch’ olarak bilinen bir süreç. TransEpoch, kötü niyetli düğümlerin dönem boyunca dilekçeyi ele geçirmesini önlemek için Bizans Hata Toleransı fikir birliği mekanizmasını kullanır.
Atomix
Herhangi bir parçalama sisteminde, ağın zaman zaman her zaman çapraz parça işlemleri yapması gerekecektir. Bu, ağa çift harcama saldırılarına karşı savunmasız hale getiren bir karmaşıklık katmanı ekler. IOST ağı, bunun olma olasılığını azaltmak için ‘Bizans Parçası Atomik Taahhüdü (Atomix)’ protokolünü uygular.
İnanılırlık Kanıtı (PoB)
IOST, ağdaki tüm düğümleri iki kategoriye ayıran İnanılırlık Kanıtı olarak bilinen yeni bir fikir birliği mekanizması uygular: inanılır ve normal. Bu şekilde çalışır: inanılır düğümler, işlemlerin işlenmesinden sorumludur, ardından normal düğümler bu işlemleri doğrular ve doğrular.
Bir düğümün inanılır kategoriye atanabilmesi için öncelikle tatmin edici bir inanılırlık puanına sahip olması gerekir. Bu puan, jeton bakiyesine, topluluk tarafından yapılan incelemelere ve topluluk katılımına göre hesaplanır. Normal düğümlerin görevi, inandırıcı düğümlerin şeffaf bir şekilde hareket etmesini sağlamak. İnanılır bir düğüm kötü niyetli davranırsa, inanılırlık durumu iptal edilir ve jetonlarını kaybederler. Bu, düğümler arasında iyi davranışı teşvik etmek içindir.
Mikro Durum Bloğu (MSB)
MSB’ler, IOST’un blok zincirinin çok hantal olmasını önleme yöntemidir. Geleneksel blok zincirinde, her düğüm tüm ağı korur. Bu, güvenliğini artırırken, ağ üzerinde daha fazla işlem gerçekleştirildikçe tüm sürecin kaynak yoğun hale gelmesi gerektiği anlamına gelir.
IOST, düğümlerin (tüm blokların aksine) yalnızca önceki işlem bloklarının başlıklarını doğrulamasını ve tüm ağın parçalara orantılı olarak dağıtılmasını kolaylaştıran bir protokol olan MSB’lerin kullanımı yoluyla bu sorunu ortadan kaldırır.
IOST Ekibinde Kimler Var?
IOST ekibi, yıldız kimlik bilgileri dışında hiçbir şeye sahip olmayan üyelerden oluşur. Üyeler Asya ve Kuzey Amerika’ya yayılmıştır ve aşağıdakileri içerir;
CoinLang’ın kurucusu Kevin Tan, EtherCap’in CTO’su, Forbes 30 30 yaş altı ödülü ve Ulusal Bilişim Altın Madalyası sahibi.
Jimmy Zhong, birkaç girişimin kurucusu ve Bitcoin ve Ethereum’un erken benimseyenlerinden
Uber ve Microsoft’ta çalışmış bir ton yazılım mühendisliği deneyimine sahip olan Terrence Wang. Ayrıca Bitcoin için daha üst düzey bir dil olan CoinLang’ı geliştiriyor.
Ray Xiao, birkaç girişimin kurucusu ve yatırımcısı ve diğerlerinin danışmanı
Diğer ekip üyeleri arasında Samantha Wang, Lei Li, Hao Xu, Bosch Lee, Chung Teng, Justin Li, Ben Waters, Haifeng Li, Will Zhao ve Kaijian Gao yer alıyor. Tüm bunlar, pazarlama, yazılım ve programlamayı kapsayan zengin bir deneyime sahiptir. IOST ayrıca Jumei kurucu ortağı Yusen Dai, Codecademy kurucu ortağı Ryan Bubinski ve risk sermayedarı Robert Neivert gibi isimlerden oluşan bir danışma kuruluna da sahiptir. Huobi, FBG Capital ve Sequoia Capital dahil olmak üzere birçok yüksek profilli şirket de IOST’a yatırım yaptı.
IOST’nin Değeri
24 Haziran 2020 itibariyle IOST 0$’dan işlem görüyor. 006719, kripto para pazarında 70. sırada yer alırken. Piyasa değeri 100, 849, 968, 24 saatlik hacmi 85, 871, 372, dolaşımdaki arzı 15, 009, 546, 992 ve toplam arzı 21, 938, 087, 338’dir. tüm zamanların en yüksek seviyesi 0.136496 $ (24 Ocak 2018) iken, tüm zamanların en düşük seviyesi 0.001562 $ (13 Mart 2020).
IOST Nereden Alınır ve Depolanır?
Binance, Huobi, BitHumb, HitBTC, Bitrue, BKEX, BitMax, Upbit ve Bitvavo gibi çeşitli borsalardan herhangi birinden kendinize bazı IOST jetonları alabilirsiniz. BTC, ETH, BNB, USDT gibi kriptoların yanı sıra ABD Doları ve Euro gibi Fiat para birimleriyle bir piyasa çifti olarak mevcuttur.
IOST depolamak için şu cüzdanları önerir: Masaüstü için JetStream ve IWallet Chrome ve TokenPocket, Cobo, Starteos ve Huobi cüzdan uygulamaları. IOST’nin önerisi blok zinciri alanında tam olarak yeni olmasa da, uygulamalar için birinci sınıf ölçeklenebilirliği ve güvenliği garanti eden yeni teknolojileri ile yeni bir şeyler enjekte etmeyi başarıyor. Ve platform herhangi bir özel uygulama türüyle sınırlı değildir, bu da onu her türlü işletme için esnek hale getirir. Projenin zaman içinde nasıl geliştiğini görmek ilginç olacak.
Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505
Binance indirim ile hesap aç
Comments