top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Gucci bir NFT başlatmaya hazırlanıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Gucci bir NFT başlatmaya hazırlanıyor


Gucci ve diğer birçok önde gelen moda markası, değiştirilemez token (NFT) alanına girmeyi planlıyor. Çeşitli moda evlerinin NFT'lerini piyasaya sürmeye yavaş yavaş yaklaştıklarına dikkat çekti. Bu markaların NFT'lerini ne zaman piyasaya süreceği konusunda belirli bir tarih bulunmamakla birlikte, endüstri uzmanları moda evlerinden birinin bir NFT'yi başlatıp başlattığında geri kalanının da aynı şeyi yapacağına inanıyor. Rapora katkıda bulunan moda evleri ile çalışan blockchain platformu Lusko'nun kurucusu Marjorie Hernandez, lüks markaların e-ticaret sitelerini geride kaldığını belirtti. Bu sebeple, artık blockchain gibi yeni teknolojiler Gucci ileriye götürmekte istekliler. Bu markaların NFT alanında neler yapılabileceğini merak ettiklerini söylediler. Markalar şanslıdır çünkü sanat ve müzik dahil dijital her şeyi ayırt edici bir NFT'ye dönüştürebilirler ve sahipliklerini blok zincirine kaydedebilir.


NFT'lerin yeni nesil moda deriler olacağına inanıyor. NFT'ler nadir olduğundan ve değer kazanma yeteneğine sahip olduklarından, savunucular dijital moda ile gerçek moda arasındaki boşluğu dolduracaklarını söylüyorlar.

Potansiyelle Dolu Yeni Doğan Bir Endüstri


Markalara gelişen teknolojilerle nasıl başa çıkılacağı konusunda tavsiyelerde bulunan Futures Intelligence Group'un CEO'su Cathy Hackl'e göre moda evleri, NFT'yi yalnızca moda sanatı şeklinde satabiliyor. Bu amaçla, alışveriş yapanlar satın aldıkları ürünlere hayran olmak dışında pek bir şey yapamazlar. Bununla birlikte, moda evlerinin NFT'yi uygulamak için hedeflerini tamamen değiştirebilir çünkü her markanın birinci kaliteli ve birinci sınıf bir NFT deneyimi sunmak için çaba gösterecektir.


Moda markaları NFT'lerini doğru bir şekilde pazarlamasına yardımcı olmak için Avustralya merkezli Neuno adındaki bir girişim, bu pazarlamayı hızlandırdı. Neuno, NFT'lerini geliştirmelere yardımcı olabilmek için altı moda evi ile birlikte çalışıyor. Firmanın CEO'su Natalie Johnson'a göre Neuno, her şeyle çalışan evrensel üç boyutlu bir gardırop olmayı hedefliyor.


Johnson, Neuno'nun satın alınan NFT filtrelerini oluşturmak için bir sosyal mecralardan çalıştığını söyledi. Örneğin, bir müşteri Versace elbisenin NFT'sini satın alırsa, bir resim çekebilir ve elbiseyi deniyormuş gibi görünmesi için filtre kullanabilir. Ayrıca Neuno, müşterileri oyun avatarlarını elbise ile giydirmelerine izin vermek için Asyalı bir oyun geliştiricisi ile çalışmakta. Bu sebeple, NFT'nin birden fazla uygulaması vardır.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

1 görüntüleme0 yorum
bottom of page