top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Goldman Sachs, kripto para birimlerini bir varlık sınıfı olarak yeniden değerlendiriyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Goldman Sachs, kripto para birimlerini bir varlık sınıfı olarak yeniden değerlendiriyor


Yatırım bankasından gelecek bir rapor, kripto para birimlerinin bu yıl geleneksel varlıklara kıyasla güçlü bir performans sergilediğini gösteriyor. Goldman Sachs, kripto para birimleriyle her zaman anlaşmaz. Geçen yıl, kripto para birimlerinin ikramiye gibi nakit akışı veya ekonomik büyümeye maruz kalarak kazanç sağlamaması gibi çeşitli nedenlerden dolayı bir varlık sınıfı olmadığı sonucuna vardı.


Yatırım bankası daha sonra biraz geri adım attı, geçen yıl bir Dijital Varlıklar Başkan Yardımcısı işe aldı ve Mart 2021'de Bitcoin vadeli işlemlerini yeniden başlattı. Şimdi, Goldman Sachs kripto para birimlerindeki konumunu yeniden değerlendirdi. Goldman Sachs, kripto para birimlerinin bir varlık olarak reddedilmesinden sadece bir yıl sonra, "Kripto: Yeni Bir Varlık Sınıfı mı?" Adlı yeni bir rapor yayınladı. Bir sonraki raporun sayfaları Cumartesi günü Aike Capital'in kurucusu Alex Kruger tarafından Twitter'da paylaşıldı.


Rapor, kripto para birimlerinin çeşitli kripto para birimi ve finans uzmanlarıyla konuşarak kurumsal bir varlık sınıfı olarak kabul edilip edilemeyeceği tartışmasıyla başlıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, toplam Bitcoin arzının% 3'ünden fazlasına sahip olan Grayscale Investments CEO'su Michael Sonnenshein, kripto para birimlerinin bir savunucusuydu ve yatırımcıların Bitcoin gibi varlıkların kıtlığından enflasyona karşı korunma olarak etkilendiğini öne sürdü.


Galaxy Digital Holdings CEO'su Michael Novogratz ve Goldman Sachs Para Birimi Stratejisi Eş Başkanı Zach Pandl kabul ederken, New York Üniversitesi ekonomi profesörü Nouriel Roubini kripto para birimlerinin geliri, karı veya ilişki temelleri olmadığı için bir varlık olarak kabul edilebileceklerini savundu.

Rapor, kripto para birimleri ve performansları hakkında çeşitli veriler sunmaya devam ediyor. Bitcoin ve Ether'in geleneksel varlıklara kıyasla bu yıl şimdiye kadar güçlü bir performans sergilediğini, XRP ve Dogecoin gibi diğer para birimlerinin bu yıl daha da büyük artışlar gördüğünü gösteriyor.


Goldman Sachs araştırması, 19 Mayıs itibariyle Bitcoin'in yaklaşık% 70'inin ve Ether'in% 85'inin kârda olduğunu gösteriyor, ancak aynı zamanda bu varlıkların borsadan çok daha değişken olduğunu da gösteriyor.


Bitcoin ve Ethereum'un tedariki ve dağıtımı ile ilgili bazı rakamlardan sonra, rapor bazı önemli kriptografik terminolojiyi tanımlıyor ve Cardano, Polkadot, İnternet Bilgisayarı ve Algorand dahil olmak üzere başlıca para birimleri hakkında ayrıntılar sunuyor. Son olarak Goldman Sachs, Bitcoin ve Bitcoin işlemlerinin arkasındaki bazı kriptoların nasıl satın alınacağını ve aktarılacağını açıklıyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page