top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Finance Lab (ALPHA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Alfa Finance Lab Nedir?

  2. 1.1 Alpha Finance Lab Hangi Problemi Çözüyor?

  3. 1.2 Alfa: Mevcut Ürünler

  4. 1.2.1 Ödünç Verme

  5. 1.2.2 Borçlanma

  6. 1.2.3 Risk ve Tasfiye

  7. 1.2.4 Alfa Homora

  8. 1.3 AlfaX

  9. 2 ALPHA Token

  10. 2.1 Alpha Finance Lab Topluluk Stratejileri

  11. 3 Alpha Finance Lab (ALPHA) Nasıl Saklanır?

  12. 3.1 Alpha Finance Lab – Yüksek Büyüme Potansiyeli

Finance Lab (ALPHA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


DeFi, şu anda kripto para ve blok zinciri alanındaki en sıcak konudur ve bu kadar popüler olmasının nedeni, kullanıcılara sağladığı sayısız faydadır. Finansal araçlar, çok uzun süredir en iyi birkaç seçkinin elindeydi ve DeFi bunu değiştirmeye hazırlanıyor. Şu anda, teklifler, kullanıcı deneyimi ve daha fazlası açısından en üst noktayı hedefleyen birden fazla DeFi projemiz var. Alpha Finance Lab, bir yaşından küçük, ortaya çıkan birçok DeFi yarışmacısından biri. Alpha tramvayı, insanları “dijital varlıkları üzerindeki kontrolü geri kazanmaları” konusunda güçlendirmek istiyor. Peki potansiyel kullanıcılara neler sunuyor? Bu sorunun cevabını bu yazıda veriyoruz.


Finance Lab (ALPHA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Finance Lab (ALPHA) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Binance indirim ile hesap aç


Alfa Finance Lab Nedir?


Alpha Finance Lab, Binance Smart Chain ve Ethereum başta olmak üzere çeşitli ürünleri entegre edecek ve kullanıcılara farklı blok zincirleri deneyimi yaşatacak bir DeFi ekosistemidir. Alpha ekibi, “Alpha ürünleri arasında birlikte çalışabilirlik oluşturarak ve DeFi’nin bir sonraki aşamasını yürütmek için önde gelen ekosistem ortaklarıyla bütünleşerek zincirler arası DeFi ve zincirler arası likiditeyi yönlendirmek” istiyor. Alfa ekibi aşağıdakileri başarmak istiyor:

  1. Kullanıcıların desteklenen varlıkları yatırması üzerine sürdürülebilir getiri üretimi

  2. Kalıcı kayıp (IL) varsa riski ortadan kaldırın veya azaltın

  3. Gizlilik odaklı varlık alışverişini kolaylaştırın

  4. Halihazırda sağlanan faiz oranlarıyla kredi vermeyi destekleyin

Alpha Finance Lab Hangi Problemi Çözüyor?


Alpha Finance Lab’in düzeltmek istediği iki özel sorun var ve bunlar;

DeFi ürünlerinin çoğu, Ethereum’un yaygın olarak bilinen ölçeklenebilirlik sorunları nedeniyle DeFi protokollerinin büyümesini kısıtlayan Ethereum üzerine kuruludur. Ayrıca DeFi kullanıcılarının diğer yaygın blockchain ağlarının avantajlarına düşük ücretlerle erişmesini engeller.


DeFi alanını rahatsız eden bir diğer konu, merkezi olmayan borsalardaki düşük likiditedir ve bu da DEX’lerde daha yüksek fiyat oynaklığına neden olur. Birçok yeni kullanıcının merkezi olmayanlar yerine merkezi olmayan borsaları seçmesini engeller.


Alpha Finance, DeFi kullanıcılarının istediği ürün ve çözümler ile piyasada bulunanlar arasında köprü kurarak bu sorunları çözmeyi hedefliyor. Esasen, kullanıcılarına maksimum getiri sağlamak için sinerji içinde çalışacak ve olumsuz etkileri en aza indirecek bir DeFi ürünleri ekosistemi oluşturuyorlar. DeFi ürünleri, DeFi’deki yaygın sorunları ortadan kaldırarak yeni kullanıcıları da çekecek ve bu da DeFi benimseme oranlarını artıracaktır.


Alfa: Mevcut Ürünler


Alpha platformu, Binance Chain ve Ethereum arasında birlikte çalışabilecek ve gelecekte daha fazla blockchain platformunu destekleyecek bir ürün karışımı oluşturuyor. Bununla, platformun mevcut tekliflerine bakalım;


Ödünç Verme


Alpha, Alpha Lending protokolü aracılığıyla kredi vermeyi destekler. Protokolde, kullanıcılar desteklenen varlıkları yatırarak faiz kazanabilir. Yatırılan varlıklar, kullanıcıların ticaret için borç para almalarını sağlayacak akıllı bir sözleşmeye aktarılacaktır. Borçlular faizi geri ödediğinde, bir havuzda toplanacak ve katkılarına bağlı olarak likidite sağlayıcılarına orantılı olarak verilecektir.


Borç veren olmak istiyorsanız, desteklenen tokenlerden herhangi birini, örneğin Ethereum’u protokole yatırabilirler. Bundan sonra, yatırılan ETH’deki payınızı temsil edecek faiz üreten belirteçler olan aIToken’leri (aIETH gibi) alacaksınız.


Borçlanma


Alfa protokolünden borç almak istiyorsanız, öncelikle teminat olarak desteklenen varlıkları yatırmanız gerekir. Bundan sonra, aITokens alacaksınız. Teminatlandırmaya uygun varlıklara bir Kredi-Değer (LTV) oranı atanmıştır. ETH için LTV’nin %70 olduğunu varsayalım. Teminat olarak ETH yatırırsanız, havuzdaki herhangi bir varlığı ve yatırdığınız ETH değerinin %70’ine kadar ödünç alabilirsiniz.


Faiz Oranı


Faiz oranı, varlığın kullanım oranı ile belirlenecektir; diğer bir deyişle, ödünç alınan mevduat tutarıdır. Kullanım oranı ne kadar büyük olursa, faiz oranı da o kadar yüksek olur.


Risk ve Tasfiye


Tasfiye riski, ödünç aldığınız varlıkların toplam değerinin alabileceğiniz maksimum değeri aşmasıdır. Kripto para birimlerinin oynaklığı nedeniyle, ödünç alabileceğiniz maksimum değerden daha düşük bir değerde borç almanız önerilir. Bu, tasfiye riskine karşı sizi rahatlatacaktır.


Alfa Homora


Bu, kullanıcıların likidite madenciliği havuzlarındaki konumlarından yararlanmalarını sağlayan bir protokoldür. Bir kullanıcı olarak protokole, çiftçi, borç veren veya tasfiye memuru olarak katılabilirsiniz. Ayrıca ödül kazanacağınız protokoldeki hataları bularak da katılabilirsiniz.


AlfaX


AlphaX 2021’de piyasaya sürülecek. Kullanıcıların verim çiftçiliği pozisyonlarını korumalarına olanak tanıyacak. AlphaX, Uniswap’tan ilham almıştır ve DeFi kullanıcılarının kullanıcı dostu arayüzü aracılığıyla sürekli olarak etkileşim kurmasını kolaylaştırır. DeFi kullanıcıları AlphaX kullanarak hem uzun hem de kısa pozisyon alabilirler. Gözaltına alınmayan bir platformdur ve bu nedenle, kullanıcıların AlphaX’i kullanmaya başlamak için bir KYC sürecinden geçmesi gerekmez. Sürekli alım satım kavramı, Alpha Finance Lab’in AlphaX aracılığıyla hedeflemeyi amaçladığı geniş bir kullanıcı kategorisi olan acemi yatırımcılar için biraz karmaşıktır.

Sürekli takasları basitleştirmek için AlphaX, hem fonlama oranlarını hem de fiyatları birleştirir. Bu şekilde, kullanıcıların oranları hatırlamaları gerekmez. Oranlar, dayanak varlığın fiyatlarına dahil edilerek otomatik olarak ayarlanır. Böylece hem kısa hem de uzun tüccarlar pozisyonlarını sürekli olarak finanse etmek zorunda kalmazlar. AlphaX ve Alpha Homora kombinasyonu, Alpha Finance Lab’in DeFi ürünleri arasındaki sinerjinin mükemmel bir örneğidir. Alpha Homora ile getirilerinizi maksimize edebilirsiniz. AlphaX ile riskleri en aza indirebilirsiniz.


ALPHA Token


ALPHA, Alpha protokolünün yerel kripto para birimidir ve aşağıdaki mevcut ve planlanmış rollere sahiptir;

  1. Likidite madenciliği: Kullanıcılar, platforma likidite sağlamak için ALPHA jetonları kazanabilir

  2. Staking: Token sahipleri ALPHA tokenlerini stake edebilir ve platformun gelirinden pay alabilir

  3. Yönetişim: ALPHA token sahipleri, proje tekliflerine oy vererek platformun yönetimine katılabilir

Alpha Finance Lab Topluluk Stratejileri


Alpha ekibi, projenin büyümesini genişletmek için çeşitli stratejiler yürütmeyi planlıyor. Bu stratejiler şunları içerir;

  1. Potansiyel kullanıcılarla etkileşim kurmak için DeFi konferanslarına ve ilgili etkinliklere ev sahipliği yapmak ve birlikte ev sahipliği yapmak

  2. Topluluğu teknik güncellemeler hakkında güncellemek için iki haftada bir blog gönderileri yayınlamak

  3. Sosyal medya kanalları aracılığıyla toplulukla etkileşim kurmak

Gelecek stratejiler şunları içerir;

  1. Benzer projelerle ortaklıkları teşvik etmek için Alpha Finance Lab Programını başlatmak

  2. Verim çiftçiliği programlarının başlatılması

  3. Diğer endüstri oyuncularıyla ortak verim çiftçiliği programları başlatmak

Alpha Finance Lab (ALPHA) Nasıl Saklanır?


ALPHA’ya büyük bir yatırım yapmayı düşünüyorsanız veya bu kriptoyu uzun süre HODLing’i planlıyorsanız, bir donanım cüzdanı en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Donanım cüzdanları, kriptonuzu “soğuk depoda” çevrimdışı olarak saklamanıza olanak sağlar. Bu strateji, çevrimiçi tehditlerin varlıklarınıza erişmesini imkansız hale getirmektedir. Ledger Nano S veya daha gelişmiş Ledger Nano X, Alpha Finance Lab’ı (ALPHA) destekler.


Alpha Finance Lab – Yüksek Büyüme Potansiyeli


DeFi, kripto dünyasında en hızlı büyüyen segmenttir. Ancak DeFi alanında yaygın olan sorunlar pranga görevi görüyor ve gerçek potansiyelini gerçekleştirmesini engelliyor. Alpha Finance Lab gibi bir projenin fark yarattığı yer burasıdır. Alpha Finance Lab’in benzersiz ve yenilikçi ürünleri, yeni kullanıcıları DeFi uygulamalarına çekmeye yardımcı olacak. Bu nedenle, büyüyen DeFi ürünleri pazarıyla birlikte Alpha Finance Lab’in DeFi alanında daha da fazla öne çıkacağı kesin.


Alpha ekibi, zincirler arası birlikte çalışabilirliğe odaklanarak DeFi’yi bir sonraki seviyeye taşımak istiyor. Diğer birçok DeFi protokolü gibi, Alpha da her yerdeki insanlara sadece kripto para yatırarak para kazanma fırsatı sunuyor. Proje hala genç, bu yüzden gelecekteki yeniliklerini görelim.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

10 görüntüleme0 yorum
bottom of page