top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Filecoin (FIL) NFT depolama platformu yayına giriyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Filecoin (FIL) NFT depolama platformu yayına giriyor


Dün Filecoin'e (FIL) yatırım yapan herkes bugün iyi bir fiyat artışı bekleyebilirsiniz. Kripto para biriminin fiyatı bir gecede yüzde 25'ten fazla arttı. Birçoğu şimdi fiyatlardaki ani yükselişin arkasında ne olduğunu merak ediyor. Filecoin, sonsuza kadar sürecek sansüre dayanıklı, merkezi olmayan bir depolama ağı oluşturmak istiyor. Fikrin arkasındaki fikir, kripto alanında Gezegenler Arası Dosya Sisteminin (IPFS) geliştirilmesiyle ilk kez kendine dikkat çeken Protocol Labs kurucusu Juan Benet'tir. IPFS, verileri depolamak için eşler arası ağlar oluşturmaya yönelik açık kaynaklı bir protokoldür. Filecoin bu teknolojiyi kullanır ve kripto para birimleri tarihindeki en büyük İlk Para Tekliflerinden (ICO) biridir. 2017 yılında, Protocol Labs projesi yatırımcılardan 200 milyon dolardan fazla para topladı.


Şu anda Filecoin, Dropbox ve Co'ya benzer bir bulut depolama hizmeti sunuyor. Ancak önemli bir fark var. Filecoin'de kullanıcılar ayrıca depolama alanı sunabilir ve bunun için FIL ile ödüllendirilebilir.


İlk zorluklara rağmen, FIL şimdi devasa bir ağ haline geldi. Forbes'a göre, Filecoin ağı şu anda 2,5 milyar gigabayttan fazla depolama kapasitesine, 725 milyon yüksek çözünürlüklü 1080P film dosyasını depolamak için yeterli alana sahip.

Ethereum gibi merkezi olmayan bir ağa dayanan NFT'lerde, NFT'lerin kendileri merkezi olmayan bir ağda depolanır. Ancak NFT için temel alınan veriler genellikle merkezi sunucularda bulunur.


NFT Storage yardımıyla bu sorun çözülmelidir. Bir NFT'nin meta verileri, NFT.Storage ile Filecoin ağında güvenli ve merkezi olmayan bir şekilde saklanabilir. Bunun amacı, bireysel NFT'lerle ilgili verileri NFT'nin kendisi kadar aktarılabilir kılmaktır. Bu, gelecekte, özellikle NFT veya diğer şirketlerin lisanslama haklarıyla ilgili bir rol oynayabilir.


Bu nedenle NFT.Storage, NFT verilerini güvenli bir şekilde depolamak için "en iyi uygulama" yöntemini arayan NFT geliştiricileri için bir boşluğu doldurur. Filecoin'in NFT depolama çözümü, kripto alanında öncü bir rol üstleniyor. Palm, VideoCoin ve çeşitli NFT pazarları gibi bazı projeler, önemli verileri depolamak için halihazırda Filecoin ağına güveniyor.


Filecoin yenilemesi şu anda çok dikkat çekiyor gibi görünüyor ve aynı zamanda yatırımcıların da beğenisini kazanıyor. Sadece son 24 saatte Filecoin yüzde 25'ten fazla arttı. Basın zamanında, FIL 90 doların biraz altında işlem görüyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

13 görüntüleme0 yorum
bottom of page