top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?

EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


EOS, Ethereum'un önde gelen rakibi olarak lanse edildi ve şu anda piyasa değeri açısından en büyük 10 kripto para biriminden biri. Ethereum gibi, geliştiricilerin platformlarında dApps olarak bilinen merkezi olmayan uygulamalar oluşturmalarına izin verir. İster bu blok zinciri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyor olun, ister halihazırda jetonla işlem yapmaya başlamak istiyorsanız, bu makale EOS ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi içerir.


EOS Tam Olarak Nedir?


Özetle, EOS, ticari ölçekte merkezi olmayan uygulamaların (dApps) ağında geliştirilmesine, barındırılmasına ve dağıtımına olanak tanıyan merkezi olmayan bir altyapıdır. EOS çalıştıran EOS.IO yazılımı, Cayman Adaları merkezli block.one adlı bir şirket tarafından geliştirildi. Block.one’un baş teknoloji sorumlusu Daniel Larimer, BitShares ve Steem gibi diğer saygın projelerin de kurucusuydu.


EOS, web tabanlı uygulamalara benzer şekilde, işletmelerin ve bireylerin temel hizmetler sunarak blok zinciri tabanlı uygulamalar geliştirmelerine olanak tanır. Bunlar, güvenlik ve kimlik doğrulama, izinler verme, veri barındırma ve sistemdeki farklı uygulamalar arasında iletişim sağlamayı içerir. App Store veya Google Play'e benzer kendi kendine yeten bir uygulama geliştirme ve dağıtım platformu haline getiren kendi web araç seti arayüzü ile birlikte gelir.



EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?
EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır?


EOS Nasıl Üretilir?


EOS, Bitcoin gibi madenciliği kullanmaz. Proof-of-Work olarak bilinen bu teknik çok fazla elektrik kullanır ve yalnızca bu kadar çok işlemi işleyebilir. Bunun yerine, EOS bir dizi satışta bir milyar EOS Token dağıttı. Bundan sonra EOS, blok zincirini oluşturan blokları oluşturmak için Distributed Proof-of-Stake adlı bir şey kullanır. Bu sistemde topluluk, işlemlerin doğrulanmasından sorumlu Şahitlere oy verir. Bu sistemde, bir Şahit uygunsuz bir şekilde hareket ederse, topluluk onları oylayabilir ve onun yerini başka biri alır.


EOS.IO ve EOS Arasındaki Fark Nedir?


EOS.IO, EOS blok zinciri ağını yöneten ve kontrol eden işletim sistemi gibidir. EOS sadece blockchain ağının adı değil, aynı zamanda bu ağın üzerine inşa edilen kripto para biriminin adıdır.


Ağı kullanmaya uygun olmak için, geliştiricilerin biraz EOS parası tutmaları ve herhangi bir harcama yapmaları gerekmez. DApp'leri olmayan bir token sahibi, bant genişliğini o sırada daha fazla bant genişliğine ihtiyaç duyan bir EOS üyesine kiralayabilir.


EOS Hangi Hedefe Ulaşmak İstiyor?


EOS’un hedefi, son derece ölçeklenebilir ve esnek bir sistem oluşturarak akıllı sözleşmeleri destekleyen eski blok zincirlerini iyileştirmektir. Ortaya çıkan teknoloji, teorik olarak saniyede milyonlarca işleme ölçeklenebilen ve kullanıcı ücretlerini ortadan kaldıran ve uygulamaların geliştirilmesini ve yürütülmesini sağlayan bir blok zinciri sistemidir.


Sistemin, sistemi çökertmeden binlerce ticari standart dApp'i destekleyebileceği varsayılmaktadır. Bu, eş zamansız iletişim ve ağ üzerinden programların paralel yürütülmesi kullanılarak elde edilir. Sistem ayrıca çeşitli modülleri ayrı ayrı ele alır. Örneğin, doğrulama, yürütmeden veya barındırmadan ayrı olarak gerçekleştirilir.


EOS ve Ethereum Arasındaki Fark Nedir?


EOS, merkezi olmayan uygulamaları çalıştırma açısından Ethereum'un yaptığı pek çok şeyi yaparken, bunu oldukça farklı şekilde yapıyor.


İlk olarak Ethereum, geliştiricilerin sıfırdan öğrenmesi gereken kendi programlama dilini kullanır. Öte yandan EOS, geliştiricilerin uygulama oluşturmak için yararlanabilecekleri bir dizi popüler programlama dilini destekler. Benzer şekilde, Ethereum şu anda sistemin saniyede işleyebileceği işlem sayısını engelleyen esneklik ve ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeye çalışıyor. EOS, daha esnek, kullanıcı dostu ve hızlı ve kolay bir şekilde ölçeklenebilen, yetkilendirilmiş bir teminat kanıtı algoritmasını benimsedi.


EOS Nasıl Satın Alınır?


Günümüzde, EOS alımını ABD doları, EURO veya pound karşılığında sunan birçok pazar yeri var. Kısa sürede EOS satın almak için şu dört adımı izleyin;


EOS parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye) sitesinden aldığınız bilgiler ile kolayca edinebilirsiniz.



EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır
EOS Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl Alınır

Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen Kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U





  • Bir kripto para birimi değişimi bulun

  • Bir kripto para birimi değişimi için kaydolun

  • ABD doları, EURO veya pound kullanarak EOS satın alın

  • EOS'u güvenli bir şekilde saklayın

  • Bir EOS Değişimi Bulun


Herhangi bir kripto para borsasını seçmemelisiniz. Aşağıdaki liste, ihtiyaçlarınıza uygun bir pazar için kararınızı etkilemesi gereken temel faktörleri özetlemektedir;


Kullanıcı deneyimi: Birçok borsanın kullanıcı arayüzü ve işlevleri ilk başta kafa karıştırıcı olabilir. Bununla birlikte, sezgisel bir kullanıcı arayüzü, daha bilinçli yatırım kararları vermenize yardımcı olur ve gereksiz hata riskini azaltır.


Ücret yapısı ve oranları: İşlem ücretleri ve ödeme ücretleri, işlem başına % 0,1'den işlem başına % 10'a kadar değişebilir. Bu nedenle, her zaman fiyatlandırma ve kullanıcı deneyimi arasında iyi bir denge bulun.


Ödeme yöntemleri: Tercih ettiğiniz kripto para birimi değişiminin, isteklerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun ödeme yöntemleri sunduğundan emin olun.


Güvenlik ve güven: En iyi güvenlik uygulamalarını takip eden bir platform seçtiğinizden emin olun. Farklı pazarların sağladığı güvenilirlik ve destek hakkında daha fazla bilgi edinmek için gerçek kullanıcıların incelemelerini okuyun.


Bir EOS Değişimine Kaydolun


Bir borsaya kaydolmak aslında sürecin en kolay kısımlarından biridir. Başlamak için kişisel bilgilerinizi girmeniz yeterlidir.


Ancak kayıttan sonra kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Bunu yapmak için, ya pazara kimlik belgelerini yüklemeniz istenecek (örneğin, pasaportunuzun bir kopyası ve ikamet kanıtı olarak yeni bir elektrik faturası) ya da bir destek temsilcisi ile kısa bir görüntülü sohbete atlamanız istenecektir bilgilerinizi uzaktan kim doğrulayacak.


ABD Doları, EURO veya Pound Kullanarak EOS Satın Alın


Son olarak, ilk EOS satın alma işleminizi yapmanın eşiğindesiniz! Yine de kripto para birimi satın almadan önce pazara para yatırmanız gerekir. Bu, banka havalesi veya kredi kartları veya Skrill gibi anında ödeme yöntemleriyle yapılabilir.


Ödemeniz kripto para borsası tarafından alındığında, devam edip EOS satın alabilirsiniz. Bu aslında tüm sürecin en kolay kısmı. Çoğu pazarda, satın alma tutarını (ABD doları, euro veya pound cinsinden) seçmek ve satın al düğmesini tıklamak kadar kolaydır.


EOS'u Güvenli Bir Şekilde Saklayın


İsteğe bağlı olarak, satın alma işleminizden sonra EOS'u geri çekebilir ve güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Hackerların popüler hedefleri oldukları için büyük miktarlarda kripto para birimlerini pazar yerlerinde bırakmamanız gerektiğini unutmayın. EOS'u destekleyen popüler bir yazılım cüzdanları Exodus'tur. EOS'u destekleyen donanım cüzdanları arasında Trezor ve Ledger bulunur.


Neden EOS Satın Almalısınız?


Kripto para birimi satın almak spekülatif bir yatırımdır. EOS'un bazı kripto para birimi seçeneklerinden farklı olduğu yer, EOS tokenleri tarafından sağlanan yardımcı programdadır. Bir geliştirici misiniz ve uygulamanızı başlatmak için EOS ağını kullanmak mı istiyorsunuz? Gelecekte ağ kaynaklarını kiralamanın daha fazla yolu olsa da EOS jetonlarını kullanmanız gerekecek.


EOS, şirketin ilk günlerinde büyük miktarda heyecan yarattı. Blok zincirinin geliştirilmesinde hâlâ çok erken olduğundan, EOS’un ne kadar başarılı olacağını hâlâ bilmiyoruz. Bununla birlikte, blok zincirindeki inovasyon hızı, dağıtılmış bir geleceğin düşündüğümüzden daha yakın olduğunu gösteriyor!


Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata
9 görüntüleme0 yorum
bottom of page