top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Dünya satranç turnuvası kazananlarına bitcoin verecek

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Dünya satranç turnuvası kazananlarına bitcoin verecek


Dünyanın dört bir yanından 16 satranç ustası büyük ödül için yarışıyor. Başka bir satranç efsanesi olan Kásparov, bitcoin gibi kripto para birimlerinde potansiyel görüyor. 23 Mayıs'ta Meltwater Champions Satranç Turu'ndaki ilk çevrimiçi satranç turnuvası olan FTX Crypto Cup, en büyük ödüllerinden biri olarak bitcoin'i (BTC) entegre etmeye başladı. Dünya satranç yarışması, 220.000 ABD Doları ve 2.1825 BTC'lik bir fonda yaklaşık üç yüz bin dolarlık ödüllere sahiptir. Kupa, kripto para borsası FTX tarafından destekleniyor. Mevcut dünya şampiyonu Norveçli Magnus Carlsen de dahil olmak üzere 16 satranç ustasının katıldığı FTX Crypto Cup'ın (FTX Crypto Cup) canlı yayını 31 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. FTX Crypto Cup turnuvası ödülü, bitcoin cinsinden 100.000 $ olacaktı, ancak kripto para birimi kısa süre sonra keskin bir şekilde değer kaybetti. Şu anda 2.1825 BTC, 81.001.30 ABD Doları değerindedir, ancak bunlar kupanın sona erdiği ana kadar kapatılmayacaktır, bu nedenle ancak o zaman nihai fiyatı bilinecektir.


Bu küresel etkinlik, küresel satranç endüstrisi lideri Play Magnus Group ve bu grup için resmi kripto para borsası haline gelen FTX arasındaki uzun vadeli ortaklığın sonucudur. FTX birkaç aydır spor endüstrisinde sponsorluklar yapmaya başladı ve Miami Heat's Arena ile şu anki American Airlines Arena'dan FTX Arena'ya adını değiştirmelerini sağlayacak 135 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı. bir kripto para şirketi tarafından desteklenen ilk NBA stadyumu.

On yıldır satrançta dünya birincisi olan Carlsen, "Büyük bir spor hayranı ve NBA meraklısı olarak FTX'in Şampiyonlar Satranç Turu ile ortaklık kurarak spora yönelik hareketini sürdürdüğünü öğrenmek beni çok heyecanlandırdı" dedi. FTX'te satranç ve Turu büyütme ortak hedefimizi paylaşan bir ortak bulduklarından "yenilenmiş bir motivasyon" hissettiğini de ekliyor.

Kásparov: Başka Bir Satranç Efsanesi Kripto Para Birimlerinde Potansiyel Görüyor


Satranç dünyasının bir şekilde bitcoin ile ilk kez ilişkilendirilmesi değil. Lightning Satranç'a ek olarak, dünyaca ünlü bir satranç oyuncusu olan bitcoin'i entegre eden sanal tahta, Garry Kasparov, kripto para birimlerinin kullanımını destekliyor.


Kendisini 'teknoloji iyimseri' olarak tanımlayan Kasparov, Yapay Zeka gibi çeşitli yeniliklere destek verdi. 1997'de bir IBM bilgisayarı tarafından yenilen ilk dünya satranç şampiyonlarından biri oldu. 2019 yılına gelindiğinde, FunOnTheRide'a verdiği bir röportajda Kasparov, kripto para felsefesi için zaten destek gösteriyordu ve bireyler, hükümetler ve büyük teknoloji şirketleri arasındaki güç ilişkilerini dengeleme potansiyeline dikkat çekti. Bir teknoloji uzmanı olmadığını açıklığa kavuşturmasına rağmen, Bitcoin gibi dijital varlıkların "yaşama ve iş yapma şeklimiz üzerinde çok fazla etkiye sahip olacağını" kabul etti.


Çevrimiçi satranç turnuvasının başladığı günler içinde, 18 Mayıs 2021'de eski satranç şampiyonu tarafından başlatılan Reddit başlığında, “Bitcoin, bireysel özgürlük ve özgürlük için olumlu bir şekilde daha fazla önem ve güç kazanacak."


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

#Kásparov #MeltwaterChampionsSatranç #bitcoin

7 görüntüleme0 yorum
bottom of page