top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Dijital bir pound İngiltere'nin Brexit sonrası büyümesini hızlandırabilir

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Dijital bir pound İngiltere'nin Brexit sonrası büyümesini hızlandırabilir


Brexit'ten sonra Londra'nın küresel finans merkezi statüsünü güçlendirmek için İngiltere'den bir dijital pound (GBP), yani kendi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geliştirmesini talep ediyor. İngiliz başkenti geleneksel olarak Avrupa finans dünyasının temel taşı olarak kabul edilir, ancak bu durum 2020'nin sonunda Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışla büyük ölçüde zayıfladı.


Bu nedenle Britanya Hazine Bakanlığı, çoğu Brexit'ten sonra yeni Avrupa ana arter olarak Amsterdam'ı seçmiş olan Londra Şehri'ni bankalar, fintech şirketleri ve yatırım firmaları için yeniden cazip bir yer haline getirmek için taslaklar üzerinde çalışıyor.


CityUnited Adlı Düşünce Kuruluşu


Bu nedenle, bir grup Avrupalı ​​ finans uzmanı, Büyük Britanya'nın bağımsızlığını güçlendirmesi ve yeni büyüme fırsatları sağlaması beklenen CityUnited adlı düşünce kuruluşunu yarattı. CityUnited'in başkanı Daniel Hodson, İngiltere Merkez Bankası'nın kendi merkez bankası dijital para birimi ile ilgili çabalarından ötürü Reuters'i övdü, ancak aynı zamanda bu sürecin hızlandırılması çağrısında bulundu.


Hodson, "Birleşik Krallık merkez bankası halihazırda bir CBDC'den bahsediyor, ancak bunun çok daha yüksek önceliğe sahip olması gerekiyor çünkü gerçek zamanlı düzenleme yoluyla maliyetlerin büyük ölçüde azaltılması gibi bir dizi avantaj getirecek olan geleceğin teknolojisidir," açıklamasında bulundu.

CityUnited patronunun inandığı gibi, Çinlilerin CBDC konusunda ilk başlangıcı İngiliz hükümetini endişelendirmeli ve baskı altına almalıdır, çünkü Birleşik Krallık hızla geride kalabilir: "Bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC), Londra'yı rekabetçi kılmak için temel bir temel olarak görülmelidir, aksi takdirde Çin bizi işten çıkaracaktır."


Çin, bir merkez bankası dijital para birimini çıkaran ilk ülke olmasa da, Bahamalar bu onuru çoktan sağladı, büyük sanayileşmiş ülkeler arasındaki "Orta Krallık" muhtemelen ilk hamle avantajı olarak adlandırılan avantaja sahip olacaktı ki bu tartışılmaz. Liderlik olabilir, çünkü ilk pazar lideri CBDC teknik standartları belirleyebilir ve benimsemede ilerleyebilir.


Dijital yuan muhtemelen Çin'de önemli bir rol oynayacak ve hatta bazı büyük şehirleri tamamen nakitsiz hale getirecektir. CBDC'nin ayrıca Pekin'deki 2022 Kış Olimpiyatları'nın bir parçası olarak kullanılması bekleniyor.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page