top of page
Yazarın fotoğrafıEmre Ata

DigiByte (DGB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 DigiByte (DGB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 DigiByte Dolaşım Arzı Ne Kadar?

  3. 1.2 Digibyte Nedir?

  4. 1.2.1 DigiByte: Bir Zaman Çizelgesi

  5. 1.2.2 Digibyte: Madencilik, Blok Zamanı ve Hashing Algoritması

  6. 1.2.3 DigiByte’ın Güvenlik Yaklaşımı

  7. 1.2.4 Teknoloji

  8. 1.2.5 DigiByte’ın Katmanlı Altyapısı

  9. 1.3 DGB Satın Alma ve Saklama

DigiByte (DGB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Kripto para biriminin gürültülü ve gösterişli dünyasında, sade ancak başarılı bir proje bulmak nadirdir. 2014 yılında piyasaya sürülen bir kripto para birimi olan DigiByte, sessiz bir madeni paradır, ancak genellikle uzaydaki en uzun blok zinciri, en merkezi olmayan ve en hızlılardan biri gibi üstünlüklerle tanımlanır. Kripto, bir ICO veya herhangi bir tantana olmadan bir grup gönüllü tarafından başlatıldı. Yine de proje, yazı yazarken olduğu gibi piyasa değeri ile ilk 40 kripto para birimine yükselerek güçlenerek güçlendi.


DigiByte (DGB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
DigiByte (DGB) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

DigiByte Dolaşım Arzı Ne Kadar?

Dolaşan Tedarik 15.43B DGB %73 Maksimum Arz 21.000.000.000 Toplam Arz 15.428.544.108


Digibyte Nedir?


2014 yılında piyasaya sürülen DigiByte, benzeri görülmemiş hız, üst düzey güvenlik ve nominal veya sıfır ücret elde etmeyi amaçlayan bir açık kaynaklı, blok zinciri ve kripto para birimi projesidir. Bunu başarmasını sağlayan üç katman üzerine inşa edilmiştir: bir akıllı sözleşme katmanı, bir halka açık defter ve merkezi olmayan düğümleri içeren bir çekirdek kısım.

DigiByte: Bir Zaman Çizelgesi

Düşük seviyedeki itibarına rağmen DigiByte, en eski blockchain projelerinden biridir. Kurucu Jared Tate, 2013’ten beri projeyi kavramsallaştırdı ve üzerinde çalışmaya başladı. Aşağıda, projenin gelişimini gösteren kısa bir tarihçe verilmiştir:

  1. Ocak 2014 – DigiByte piyasaya sürüldü

  2. Nisan 2017 – DigiByte, bunu yapan en eskilerden biri olan Segwit yazılımını etkinleştirdi

  3. Mayıs 2019 – digibyte, insanların token yayınlamasına, akıllı sözleşmeler oluşturmasına, dijital kimlikleri yönetmesine vb. olanak tanıyan ikinci bir katman teknolojisi olan DigiAssets’i piyasaya sürdü

Digibyte: Madencilik, Blok Zamanı ve Hashing Algoritması

DigiByte, genesis bloğunu 10 Ocak 2014’te çıkardı. Ağ başlangıçta çalışma kanıtı algoritması kullandı. Ancak daha sonra bir hard fork geçirdi ve Scrypt, SHA256, Groestl ve Skein ve Qubit olmak üzere 5 konsensüs algoritmasına geçti. Bu hareket, ademi merkeziyetçilik ve artan güvenlik sağlamak içindi.

Ağ, her 15 ila 18 saniyede bir, Bitcoin’den 40 kat daha fazla yeni bir blok sağlar. Bu ilk blok zamanı, DigiByte’ı şu anda dünyanın en uzun blok zinciri haline getirdi. Digibyte ayrıca ölçeklendirme çözümü Segregated Witness’ı (SegWit) uygulayan ve daha da ölçeklenmesine yardımcı olan ilk kripto para birimiydi. SegWit, işlem imzalarını işlemlerden ayırarak blok boyutunu artırmaya yardımcı olur. Bu, daha fazla işlemin bir bloğa sığmasını sağlar, böylece daha hızlı işlemler ve daha düşük ücretler sağlar. Ayrıca, çapraz atom takasları ve tek onay işlemleri gibi zincir dışı olanaklara izin verir. Bu, DigiByte’ın gelecekteki potansiyel yollarının altını çiziyor.


DigiByte’ın Güvenlik Yaklaşımı


DigiByte, diğer kripto para birimlerine kıyasla daha üstün güvenliğini öne çıkarıyor. Ve gerçek ademi merkeziyetçilik hedefine uygun olarak, proje ekibi projenin yönünü ve gelişimini bir nevi topluluğa bırakmıştır. Ancak ekip, madenciliğini etkileyici bir şekilde merkezsizleştirdi. Bunu başarmanın bir yolu, beş madencilik algoritması kullanmaktır. Bu madencilik algoritmaları, madencilik topluluğunun ve gücünün eşit ve daha küçük gruplara bölünmesi anlamına gelir. Bu, her grubun süreçten eşit pay almasına izin verir. Digibyte ağı, yazı yazarken olduğu gibi, dünyaya yayılmış 280.000 artı düğüme sahiptir.


DigiByte ayrıca, tek bir karma algoritmanın sürece hakim olmamasını sağlamak için yeniden dengeleme teknolojisi olan ‘MultiShield’ı kullanır. Multishield, ağın daha önce daha fazla işlem gücüne sahip madencilerin daha az olanları aşamalı olarak devre dışı bırakmasını önlemek için kullandığı bir teknoloji olan DigiShield’ın daha gelişmiş bir prototipidir.


Teknoloji


Platformu, ağa farklı Yardımcı Programlar sağlamak için üst üste çalışan üç altyapı katmanından oluşur.

(1) Uygulamalar katmanı, dApps, Digi-apps ve akıllı sözleşmeleri barındırır. DApp’ler, blok zinciri için geliştirilmiş yazılım yardımcı uygulamalarıdır; Digi-app’ler, DigiByte blok zincirine özgü merkezileştirilmiş yazılımlardır; Akıllı sözleşmeler, aracı müdahalesi olmadan varlığa dayalı sözleşmeleri kodlayarak uygulanan dijital yükümlülüklerdir.

(2) Dijital varlık ve genel muhasebe katmanı, blok zincirindeki veri belirteçlerinin ve varlıkların değerine güvenlik ve yönetim sağlar.

(3) Çekirdek protokol ve küresel ağ katmanı, düğümlerin ağ üzerinden konuşması için iletişim kanalları sağlar. DigiByte ağına bağlı herhangi bir sunucu, bilgisayar veya cep telefonu bir düğüm haline gelir ve işlemlerin aktarılmasına yardımcı olur.

  1. Multi Algo, DigiByte madenciliğini SHA256, Scrypt, Qubit, Skein ve Groestl olmak üzere 5 ayrı algoritmaya böler. Ağı şirketleşmeden korumak ve ademi merkeziyetçiliği korumak için her algoritmaya eşit olarak ağın %20’si tahsis edilir.

  2. Multishield algoritması, DigiBytes’in öncü teknolojisi Digishield’ın gelişmiş versiyonudur. Digishield, her blok bittikten sonra madencilik zorluğunu yeniden hedefleyerek kripto para birimlerinde yaygın bir sorunu, zorluk düşük olduğunda madencilik havuzlarının onları toplu olarak kâr için hedeflediği ve arttıkça ağı terk ettiği çok daha büyük aralıklarla zorluk sıfırlamalarıyla düzeltir. Digishield popüler oldu ve Dogecoin ve Zcash dahil olmak üzere diğer birçok blok zincirinde konuşlandırıldı.

  3. Digispeed, Bitcoins’in her 10 dakikada bir 1MB bloklarına kıyasla 10MB veri tutma kapasitesi ile ağın her 15 saniyede bir blok oluşturmasını sağlar. Blok boyutları çok hızlı kapatıldığından, DigiByte ayrıca ölçeklenebilirlik sorunlarına neden olan en uzun kayıtlı blok zincirine sahiptir, ancak bu soruna bir çözüm olarak DigiByte, ayrılmış tanık (SegWit) uygulayan ilk kripto para birimlerinden biriydi. Basitçe söylemek gerekirse, Segwit, meşru olarak onaylanması gerekmeyen gereksiz verileri hariç tutmak için bir işlemi ikiye bölen bir süreçtir.

DigiByte’ın Katmanlı Altyapısı

Daha önce bahsettiğimiz gibi, DigiByte protokolünü üç teknoloji parçası üzerinde çalıştırır. Daha yakından bakalım;

  1. Alt Katman (İletişim): Bu, tüm ağ düğümlerini birbirine bağlayan bir katmandır. Düğümler arasındaki iletişimi kolaylaştırır ve diğer katmanlar için bir çerçeve oluşturur.

  2. Orta Katman (Public Ledger): Bu, ağın verileri için üst düzey bir güvenlik depolama katmanıdır. Ayrıca madencileri teşvik etmek de dahil olmak üzere madencilikle ilgili faaliyetlerin yönetildiği yerdir.

  3. Üst Katman (Uygulamalar): Kullanıcıların blok zinciri ile etkileşime girebilecekleri katmandır. Kullanıcı arayüzü, geliştiriciler için uygulama programı arayüzü (API) ve özelleştirilebilir belirteçler içerir.



Binance indirim ile hesap aç


DGB Satın Alma ve Saklama


DGB’yi Bittrex, poloniex, Huobi, KuCoin, HitBTC, Sistemkoin, YoBit, CoinEx, Upbit ve Bitfinex dahil olmak üzere çeşitli borsalardan herhangi birinden satın alabilirsiniz. DGB madenciliği yapmayı tercih ederseniz, belirteç hem ASIC hem de GPU madenciliği için beş algoritmayı destekler. Depolama için DigiByte’ın tescilli cüzdanını kullanabilirsiniz. Sadece web sitesinden indirin. Alternatif seçenekler arasında Coinomi, Exodus, Atomic Wallet, Guarda, Jaxx Liberty, ZelCore, Flare ve Trezor ve Ledger Nano gibi güvenilir çevrimdışı çözümler bulunur.

DigiByte, altı yıl önce piyasaya sürülmesinden bu yana etkileyici bir büyüme kaydetti. Ve tüm bunlar, arkasında çalışan özel, tam zamanlı bir ekip olmadan. Bu, beş farklı karma algoritma kullanarak gerçek ademi merkeziyetçiliğe yönelik benzersiz yaklaşımının yanı sıra, projenin enfes ilginç yönlerinden biridir. İlklerin sicili göz önüne alındığında, gelecekte bu projeden kesinlikle daha fazlasını beklemek zor değil.


DigiByte’ın bunun için birçok iyi şeyi var. Diğer iyi bilinen blok zincirlerinde popüler hale gelen, bol deneyime ve en son yeniliklere sahip olgun bir projedir. Merkezi olmayan madenciliğe yaklaşımı, Bitcoin ağının şirketleştirilmesi düşünüldüğünde önemli bir özelliktir. Genellikle gözden kaçan uzun vadeli bir vizyona sahip bir projedir ve bu nedenle forumlarda ‘uyuyan bir dev’ ve sulu bir yatırım olduğu için çok fazla yutturmaca alır. Saygın bir proje olmasına rağmen, sırf şimdi gözden kaçıyor diye zamanla gözden kaçmayı kendiliğinden bırakacağına henüz ikna olmuş değilim. Ancak araştırmamdan, arkasında çok samimi ve coşkulu bir topluluk olduğunu görebiliyorum, bu yüzden aradığınız topluluk ise DigiByte başlamak için iyi bir yer olacaktır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

18 görüntüleme0 yorum

Commentaires


bottom of page