top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Citi ve IADB, blockchain teknolojisini kullanarak sınır ötesi ödemeleri test ediyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Citi ve IADB, blockchain teknolojisini kullanarak sınır ötesi ödemeleri test ediyor


Bankacılık devi Citigroup, Inter-American Development Bank (IADB) ile işbirliği içinde, blockchain tabanlı sınır ötesi ödemeler için bir kavram kanıtı başarıyla gerçekleştirdi.

Perşembe günü yapılan bir duyuruya göre, Citigroup'un Citi Innovation Labs ve IADB, Amerika Birleşik Devletleri'nden Dominik Cumhuriyeti'ndeki bir alıcıya birden fazla ödeme yapılmasını sağladı. LACChain blockchain ağını kullandılar. IADB'nin bölgesel LACChain programı çerçevesinde bir gelişme.


IADB'nin blockchain uzmanı ve LACChain Marcos Allende'nin açıkladığı gibi, projenin bir parçası olarak IADB, bir Citi hesabına ABD doları cinsinden tokenize edilmiş para yatırdı ve parayı dijital cüzdanlar aracılığıyla aktardı. Allende, "Tokenleştirmeden sonra, bu fonlar Citi tarafından belirlenen döviz kuru kullanılarak yerel para birimi olan Dominik pesosuna çevrildi," dedi.


Blockchain tabanlı pilotta, IADB, işlemlerin, döviz kurlarının ve ücretlerin anında izlenebilirliğini sağlayabildi ve potansiyel olarak Amerika Birleşik Devletleri'nden Latin Amerika ve Karayipler'deki ülkelere sınır ötesi ödemeler için yeni bir yöntem oluşturdu.


IADB Laboratuvarı CEO Irene Hofman Açıklamalarda Bulundu


IADB Laboratuvarı CEO Irene Hofman açıklamasında; "Resmi kalkınma yardımı ve uluslararası havaleler gibi kapsayıcı sınır ötesi ödemeler için birçok kullanım vardır. Bölgemizin ekonomileri ve özellikle de havaleleri alan nihai faydalanıcılar ve aileler için son derece önemli olduklarına şüphe yoktur. "dedi.


IADB, Latin Amerika ve Karayipler'in ekonomik kalkınmasını, sosyal kalkınmayı ve bölgesel entegrasyonu destekleyen uluslararası bir organizasyondur. IADB, görevini yerine getirmek için aktif olarak blok zincir teknolojisi ile ilgilenmiştir. Sizin yenilik laboratuvar IKB Lab kurmak 2019 yılında blockchain odaklı LACChain programı.


Açık kaynaklı LACChain, JPMorgan'dan blockchain ve akıllı sözleşme platformu Quorum üzerinde çalışır. Citigroup, blockchain teknolojisinde yeni değil. 2015 yılında banka, daha verimli sınır ötesi işlemleri test etmek için üç blok zinciri tabanlı sistem ve Citicoin adlı bir pilot kripto para birimi geliştirdi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page