top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Charlie Lee, Litecoin'in Bitcoin'e göre faydalarını anlatıyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Charlie Lee, Litecoin'in Bitcoin'e göre faydalarını anlatıyor


26 Nisan'da CNBC, Bitcoin ve Litecoin arasındaki temel farkları tartışan Litecoin'in (LTC) kurucusu Charlie Lee ile bir röportaj yayınladı. Litecoin Bitcoin'den Daha Mı İyi? Her şeyden önce, bu kripto para biriminin nerede doğduğunu anlamak önemlidir. Litecoin, 2011 yılında Charlie Lee tarafından oluşturulan ve aslında Bitcoin ile birçok benzerliği paylaşan bir kripto para birimidir.


Aslında, Bitcoin için orijinal kaynak koduna dayanmaktadır. Ancak Litecoin, işlem maliyetlerini düşürmek ve ayrıca günlük kullanımda daha verimli olmak amacıyla tasarlandı. Dolayısıyla, benzerlikleri paylaşsalar da, Charlie Lee, kendisine göre Litecoin'i Bitcoin üzerinde konumlandıran farklılıklarını vurgulamaya çalışıyor.


Litecoin ve Bitcoin arasındaki temel fark, LTC'nin Bitcoin'in SHA-256'ya kıyasla daha yeni Scrypt Proof-of-Work (PoW) algoritmasını kullanmasıdır. Bu nedenle Litecoin geliştiricileri, ASIC madenciliğine daha az duyarlı olduğu için bu algoritmayı seçti.


Ancak buna ek olarak Lee, Litecoin'in daha hızlı onay sürelerine sahip olmasını sağlar. Bu anlamda “aynı zamanda daha hızlı, Bitcoin'den daha fazla coin var, dört kat fazla coin var ve ayrıca dört kat daha hızlı. Yani Bitcoin işlemleri her on dakikada bir gerçekleşir, Litecoin işlemleri ortalama olarak her iki buçuk dakikada bir gerçekleşir.

LTC'nin Çekiciliği Nedir?


Lee'ye göre, Litecoin'deki en çekici tekliflerden biri şu anda düşük ücretler. CryptoTrend'de bildirdiğimiz gibi, Bitcoin'deki işlem ücretleri önemli ölçüde arttı ve bu ağ tıkanıklığından kaynaklanıyor.


Böylece Lee, “Bitcoin blok zinciri dolu. Bir blok her göründüğünde, işlemler tüm bloğu kullanır. Bu yüzden herkes işlemlerini bir sonraki blokta almak için yarışıyor. Yani bunu yapmanın yolu daha fazla ücret ödeyerek rekabet etmektir… böylece madenciler en yüksek tutarı ödeyen işlemleri seçecek… ”.


Bununla birlikte, Lee'ye göre, Litecoin'de durum böyle değil, çünkü daha yüksek bir "bant genişliği" ve dolayısıyla daha az tıkanıklık var.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3 görüntüleme0 yorum
bottom of page