top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Cardano, Alonzo güncellemesinin ilk ağ testini başlattı

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Cardano, Alonzo güncellemesinin ilk ağ testini başlattı


Cardano blok zincirinin arkasındaki şirket olan Input Output Hong Kong, ilk Alonzo Blue testnetini 'başarıyla' başlatmanın yanı sıra Alonzo güncellemesini uygulamaya başladığını duyurdu. Amaç, Eylül ayı için öngörülen akıllı sözleşmelerin oluşturulmasını sağlamak. Asyalı firma, Twitter hesabındaki bir gönderide, Alonzo'nun çekirdek düğümüne bağlantı kapasitesi sağlayacak olan ve hala alfa aşamasında olan bir ağ olan Alonzo Blue'nun haberlerini paylaştı. Daha sonra, akıllı sözleşmelerin uygulanmasından önce diğer test ağları gelecek: Alonzo Red ve Alonzo Black'e ek olarak, ağın tamamen halka açık olacağı Alonzo White, Alonzo Purple.


IOHK'dan yapılan resmi açıklamaya göre, Alonzo Blue sırasında blok zincirine (öncüler için bir program) Plutus komut dosyaları eklenecek. Bu sayede, Ethereum ağında olduğu gibi çeşitli merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesine izin verecek akıllı sözleşmelerin oluşturulması mümkün olacak.


Bu ilk aşamada, Alonzo Blue yalnızca "küçük bir grup SPO'lar (pay havuzu operatörleri), ortaklar ve Plutus'un öncüsü (program üyeleri) için geçerli olacaktır". Ancak önümüzdeki aylarda, ana ağın geliştirilmesine yeni işlevler ve özellikler eklendikçe test daha fazla kullanıcıya genişletilecektir. Şirket ayrıca, dokümantasyon ve kullanım kılavuzlarının da yakında yayınlanacağını bildirdi.

Cardano Somut Büyüme Planlıyor


CoinGecko'nun verilerine göre, kendisini en yüksek piyasa değerine sahip beşinci kripto para birimi olarak konumlandırmasına rağmen, Cardano'nun çok yaygın bir eleştirisi, blok zincirindeki kıt gelişme oldu. Alonzo projesinin şirket için bu kadar alakalı olmasının nedeni budur: bu blok zincirin merkezi olmayan finans platformları ve diğer uygulamalar tarafından benimsenmesine yönelik bir adımdır.


Güncellemelerin geçmişte Cardano için çok olumlu etkileri oldu. CriptoNoticias'ın 2021 Mart ayının başlarında bildirdiği gibi, Mary'nin lansmanı kripto para biriminin sermayesinde bir artışa neden oldu (ADA, bu göstergeyi dikkate alarak onu üçüncü sıraya yerleştirdi, sadece bitcoin (BTC) ve eterin (ETH) arkasında).


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

#Cardano #AlonzoBlue #Alonzo

4 görüntüleme0 yorum
bottom of page