top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

BitShares (BTS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 BitShares Nedir?

  2. 2 BitShares BTS’e Giriş

  3. 2.1 Teknoloji

  4. 2.2 Ekip

  5. 2.3 Ortaklıklar

Bitshares, insan yönetimi olmadan ve açık kaynaklı yazılımda kodlanmış kurallar tarafından yönlendirilen ticaret, bankacılık, hisse senetleri, piyangolar ve açık artırmalara hizmet sağlayan, dünyanın ilk merkezi olmayan borsasına (DAX) sahip, merkezi olmayan bir akıllı sözleşmeler platformudur. merkezi olmayan bir ağ üzerinden dağıtılır. Bir ticaret platformunun ortak özellikleri, tek bir başarısızlık noktası olmaması ve yüksek ölçeklenebilirlik ile Bitshares, NASDAQ borsasının ticaret hacmini kaldırabilir.



BitShares (BTS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
BitShares (BTS) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


BitShares Nedir?


BitShares, Microsoft Azure blok zincirinin bir parçası olan merkezi olmayan bir kripto para borsasıdır. BitShares, Temmuz 2014’te kuruldu ve Steem ve EOS kurucu ortağı ve CTO Dan Larimer ile Ethereum ve Cardano kurucu ortağı Charles Hoskinson’ın buluşudur. BitShares, Steem ile birlikte bir Grafen katmanı kullanır ve her ikisi de piyasadaki en aktif blok zincirleri arasındadır.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç


BitShares BTS’e Giriş


BitShares, kripto para birimlerini düzenleme savaşında ön saflarda yer almaktadır. Bitcoin ve Ethereum, bir kripto para biriminin menkul kıymet olarak hareket ettiğini gösteren temel farklılıkları belirtebilmek için Borsa Komisyonu ve Menkul Kıymetler tarafından incelenmektedir. Pek çok kripto borsası, ya SEC onaylı borsalar olabilmek için uygun formları göndermek veya ABD pazarından tamamen çıkmak için acele etmektedir. Kriptoların merkezi olmayan borsalarda bir menkul kıymet, para birimi veya emtia olarak hareket edip etmediği, ilk 100 kriptonun çoğu için hararetli bir şekilde tartışılmaktadır. DOJ ve SEC gibi düzenleyiciler,  blok zincirleri, kriptoları, ICO’ları ve borsaları bireysel olarak dikkatlice araştırmaktadır ve sınıflandırmaktadır.


Dan Larimer, etkileyici bir özgeçmiş ve merkezi olmayan borsalar için küresel pazarın büyük bir dilimine doğru gelişen net bir vizyon ile gelmektedir. Microsoft Azure dünyaya açılan bir penceredir ve kripto para birimi değişimi rekabetçi ise yasal sorunlar yalnızca dikkat dağıtıcı olabilmektedir. Bu, doğru ortaklarla merkezi olmayan bir değişimdir. Temsil edilen bir Proof-of-stake doğrulama sistemine dayanmaktadır ve BitShares ağının blok zinciri teknolojisi en son teknolojidir. Kripto para borsaları şu anda hizmetiniz için canla başla mücadele ediyor ve BitShares uzun vadede Binance’in beğenisini kazanmak için iyi bir konumda.


Teknoloji

  1. Merkezi olmayan varlık borsası DAX, tüccarlara, saldırıya açık merkezi bir havuz yerine varlıklarını Bitshares cüzdanlarında tutarken token alıp satma yeteneği verir. Bir alım satım platformundan beklenen tüm özelliklere sahip olan DAX, hesap izinleri gerektirmez ve yatırımcılara tam bir finansal özgürlük sağlar.

  2. Grafen, özellikle Bitshares için tasarlanmış açık kaynaklı bir C++ blok zinciri uygulamasıdır. Graphene’i özel yapan şey, modüler olması ve birçok farklı kullanıma uyarlanabilmesidir. Grafen, saniyede etkileyici 100.000 işlemi işleyebilir. Grafen ayrıca merkezi olmayan bir blog sitesi olan Steemit’te ve özel dijital belediye oyları için bir platform olan followmyvote.com’da da kullanılıyor.

  3. Delegated Proof of Stake (DPOS), Bitshares’in işlemleri işlemek ve blok zinciri oluşturmak için kullandığı şeydir. DPOS ile BTS token sahipleri, işlemleri doğrulamak için ‘tanıklara’ oy veriyor. Tanık sayıları belirli bir sayı ile sınırlandırılmıştır ve en çok oyu alan tanıkların en üst kademesine ilgili ücretler verilir. Tanıklar, Bitcoin ağındaki madencilere eşdeğerdir.

  4. Kullanıcı tarafından verilen varlıklar, bireylerin ve şirketlerin Bitshares borsasında sahiplerinin elinde tutabileceği veya ticaret yapabileceği değerli bir şeye bağlı özel jetonlar oluşturmasına olanak tanır. Bir varlık oluşturulduğunda, ad, dağıtım, açıklama ve yalnızca belirli bir beyaz listedekilerin belirteç tutabilmesi gibi herhangi bir özelleştirme gereksinimi belirtilir. Kullanıcı tarafından verilen varlıklar için yaygın kullanım örnekleri arasında ulusal para birimleri, petrol, gaz, mevduat makbuzları, şirket hisseleri, etkinlik biletleri, ödül puanları, bireysel veya kurumsal borç, kitle fonlaması, dijital mülk ve özelleştirilmiş istikrarlı kripto para birimleri (SmartCoins) bulunur.

  5. Dinamik hesap izni, şirket hesaplarına harcamaları işlemek için hiyerarşik bir ağırlık veren bir Bitshares özelliğidir. Bu, bazı hesapların fon için izin almak için diğer hesaplara güvendiği, diğer hesapların ise hesapların hiyerarşideki konumuna bağlı olarak diğerlerinden daha fazla ağırlık taşıdığı bir sistem çözümü yaratır. Örneğin, hiyerarşideki biri bir işlem teklif ederse, diğer hesap sahipleri o işleme “evet” veya “hayır” der ve işlem tüm hesaplardan yeterli onay derecesine sahip olduğunda onaylanır.

  6. Bitshares, kullanıcıların üçüncü bir tarafa belirli limitler dahilinde hesaplarından düzenli para çekme yetkisi verebildiği, planlı ve yinelenen abonelik ödemeleri sunan ilk akıllı sözleşme platformudur. Başka bir deyişle, aylık faturalar gibi şeyler için ‘ayarla ve unut’ ödemeleri için bir işlevdir.

Ekip

  1. Dan Larimer, bir yazılım programcısı ve Bitshares’in yaratıcısıdır. Larimer ayrıca blockchain sosyal platformu Steemit’in kurucu ortağıdır ve EOS ağının CTO’sudur. O bir seri girişimci ve kriptosferin son derece saygın bir üyesidir.

  2. BitShares’te “tek” bir geliştirme ekibi yoktur, bunun yerine yalnızca hissedar onayından sonra ağ yükseltmeleri yapan birçok serbest çalışan vardır.

Ortaklıklar

  1. Quintric, Altın, Gümüş ve Briefne’in krallık madeni parasının yanı sıra beş diğer yasal ihale altın madeni parası tarafından desteklenen gerçek zamanlı kurumsal düzeyde bir kripto para birimi ve yasal ihaledir: Kanada Akçaağaç Yaprağı, Avusturya Filarmoni, Çin Panda, İngiliz Britannia ve Avustralya Kanguru. Quintric, Bitshares blok zinciri üzerine inşa edecek.

  2. Herhangi bir dijital para birimini sıfır maliyetle kabul eden bir tüccar POS sistemi olan PalmPay, 3 yılı aşkın bir süredir Bitshares platformunu kullanıyor.

  3. BitsFarm, sanal mahsuller ekmek ve ödüller kazanmak için SEED jetonlarını kullanan Bitshares ağı üzerine kurulmuş bir çiftçilik oyunudur.

Bitshares, önemli bir yardımcı program listesi, yüksek işlem hızları ve ölçeklendirme alanı olan köklü bir platformdur. Benim düşünceme göre, bunun gibi merkezi olmayan borsalar gelecekte çok popüler hale gelecek, ancak bir pazarlama kampanyasının olmaması nedeniyle Bitshares, yeni rekabetiyle halkın ilgisini çekme temelinde rekabet edemeyebilir. Bu bir yana, Bitshares’in güçlü bir platform olduğuna şüphe yok.


BitShares, Wall Street düşünülerek oluşturulmuş bir akıllı sözleşme blok zinciri ile hükümet düzenlemelerine hazırdır. Hisse senetleri, varlıklar tarafından desteklenir ve gerektiğinde alım satımları izlemek için dağıtılmış bir defter ile kolaylaştırılmış finansal alışverişler için kullanılır. Doğru ortaklıklar ve dosyalanmış formlar ile BitShares, bu temel bileşenler sayesinde kendisini çok kazançlı bir konumda bulabilir. BitShares, belirtilmiş uygulamaları barındırabilen akıllı bir sözleşme ağıdır. Jetonlar BTS için değiştirilebilir ve daha sonra gerçek dünya pazarlarına sabitlenmiş sabit paralar olan bitAssets ile değiştirilebilir.


BitShares yalnızca düzenlemelere uymakla kalmaz, aynı zamanda içeriden öğrenenlerin ticaretini durdurmak için tasarlanmış algoritmalara sahip mevcut sistemlerde bir gelişme olduğunu kanıtlayabilir. BitShares, bir menkul kıymet olmadığı konusunda ısrar eden, ancak kendisini bir menkul kıymet olarak adlandıran Ethereum gibi çalışır. Yatırım yapmadan önce yapısı incelenmeli ve herhangi bir kripto veya blok zinciri ile karşılaştırılmalıdır. Kripto para birimine yatırım yapmak karlı olabilir, ancak bu karlarla birlikte tehlike gelir. Finansal hizmetlerde şeffaflık önemlidir ve diğer kriptolar bankacılığı yeniden tanımlamaya odaklanırken, BitShares Wall Street’in kalbini hedef aldı. Öldürücü bir atış mı, yoksa ikisi birlikte yaşamayı öğrenmeli mi, görülmeye devam ediyor.



Binance indirim ile hesap aç

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page