top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Bitcoin dalgalanmasının azalması kurumlara güven verir

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Bitcoin dalgalanmasının azalması kurumlara güven verir


JPMorgan Chase & Co. bankasına göre, bitcoin fiyatındaki istikrar, oynaklığındaki azalma, kurumların bu kripto para birimine daha büyük bir güvenle yatırım yapmalarına yardımcı olabilir. Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en ikonik finans kuruluşlarından biri olan JPMorgan, kripto para birimine kurumsal ilginin BTC dalgalanmasındaki düşüşten fayda sağlayabileceğini savundu. 1 Nisan Perşembe günü yatırımcılarına gönderilen bir e-postada, bankanın finansal stratejistleri “Bitcoin dalgalanmasının normalleştiğine dair işaretler cesaret verici. Bize göre, potansiyel bir bitcoin dalgalanması normalleşmesi, kripto para birimine kurumsal ilgiyi yeniden canlandırmaya yardımcı olabilir ”dediler.


E-postada, finansal stratejistler, son üç ayda BTC'nin ortalama oynaklığının Şubat ayında% 90'ı aştığında % 86'ya düştüğünü garanti edeceklerdi. Bu arada JPMorgan analistlerine göre son 6 ayın ortalaması% 73'te sabitlendi. Stratejistler ayrıca, kripto para biriminin oynaklığının, potansiyel bir fiyat düşüşüne maruz kalmanın finansal riskleri nedeniyle kurumları ondan uzak tuttuğunu da garanti etti.

Aynı şekilde, son 8 ayda, bitcoin'in büyümesinin altının azalmasıyla ilişkili olduğunu da doğruladılar. Kurdukları ilişki, BTC bazlı yatırım fonlarında 7 milyar dolarlık gelir olurken, altın borsa endekslerinin takas edildiği borsalardan 20 milyar dolar çekildi.


BTC'nin volatilitesi ile altın ve diğer geleneksel varlıklar arasındaki korelasyon, yatırımcı güvenine göre azalmaktadır. Stratejistler, Bitcoin fiyatının, pazarının altına özel sektör yatırımına eşit olması için 130.000 $ 'a yükselmesi gerektiğine inanıyor.


Bu miktar, BTC'nin mevcut fiyatı üzerinden% 121'lik bir artışı temsil ediyor, bu nedenle uzun vadeli bir hedef olarak kabul edilebilir. Gönderi, bunun gerçekleşmesi için BTC'nin volatilitesini, tahmin ettikleri gibi yaklaşık % 16 olan altınına ulaşana kadar düşürmesi gerektiğini belirtiyor.


Bununla birlikte, son aylarda Bitcoin piyasasının geleneksel varlıklara göre oynaklığının daha dengeli bir şekilde ayarlandığını belirtiyorlar. Bu, yatırım portföylerini çeşitlendirmek ve kendilerini bu varlıkların ABD doları karşısında değer kaybından korumak isteyenler için cazip bir noktayı temsil ediyor.


Daha Fazla Oynaklık, Daha Fazla Canlılık


Her yatırımcı, finansal stratejilerini ihtiyaçlarına göre değerlendirmek zorunda olsa da, BTC ile ilgili yükseliş tezi, oynaklık fikrinden memnun görünüyor.


Bu yılın Ocak ayında yayınlanan bir röportajda, MicroStrategy CEO'su ve BTC'ye uzun vadeli kurumsal yatırımla ilgili en etkili seslerden biri olan Michael Saylor, istikrarlı ve canlı bir varlık yerine değişken ve canlı bir varlığı tercih ettiğini belirtti.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5 görüntüleme0 yorum
bottom of page