top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır?

Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, BCH Nasıl alınır?


Bcash olarak da bilinen Bitcoin Cash, bir ödeme ağı ve ana işlem birimi BCH belirteci olan bir kripto para birimi olarak çalışır. İşlemleri hızlandırmak ve ücretleri düşürmek için orijinal teknolojide nasıl değişiklik yapılacağı konusunda Bitcoin topluluğu üyeleri arasında uzun süredir devam eden anlaşmazlığın ardından Ağustos 2017'de ortaya çıktı. Ayrıca, BCH fraksiyonundaki hem madenciler hem de geliştiriciler, Bitcoin'in artan sayıda kullanıcısı ile etkili bir şekilde ölçeklenme potansiyeline ilişkin endişelerini dile getirdi. Bu sorunların çözülememesi, iki grup arasında şiddetli bir rekabet yarattı: biri blok boyutu sınırını artırmak ve artan sayıda işlemin üstesinden gelmeyi kolaylaştırmak için orijinal Bitcoin koduna müdahale etmek lehine, diğeri ise işleri olduğu gibi tutmak o zamanlar dönmüşlerdi. Bölünme, hard fork'a neden oldu ve "reformist" hizip, Bitcoin Cash'i, ana Bitcoin platformunun varsayılan hatalarını telafi etmek için tasarlanmış bir eşler arası (P2P) elektronik nakit çözümü olarak yaratmaya devam etti.


Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır
Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır


Bitcoin Cash Neyi Başarmaya Çalışıyor?


Dolayısıyla, tekerleği yeniden icat etmeye veya belirli bir sorunu çözmeye çalışmak yerine, Bitcoin nakit platformu, kendisine adanmış uygun bir teknik incelemenin olmamasından da anlaşılacağı gibi, Bitcoin platformunun orijinal hedeflerine bağlı kalıyor. Bunun yerine Bitcoin Cash, kullanıcıya Satoshi Nakamoto'nun orijinal çalışmasını ve hedeflerini sunacak ve bu hedeflerin bazılarına kendi teknolojik değişimini ekleyecek.


Yeni başlayanlar için Bitcoin Cash, “elektronik nakit” hedefine ulaşmayı işlem hızlarını iyileştirmekten ayrılamaz olarak görüyor. Savunucularına göre, gerçek "dijital paranın" yaratılması, Bitcoin koduna bir fincan kahve için ödeme yapmaya uygun olanı da dahil olmak üzere günlük bir ödeme aracı yapma hedefine ulaşmak için herhangi bir teknolojik müdahaleyi haklı çıkarır. Bu, Bitcoin zincirinde bulunanla karşılaştırıldığında değer transferi için Bitcoin Cash ile işlem süresinin kısaltılması gerektiği anlamına geliyordu. Bu, BTC'ye kıyasla BCH'nin amacına ilişkin odak noktasındaki kaymaya işaret ediyor; Bitcoin Cash grubu, temelde bir değer depolama platformu olmaktan ziyade, kriptolarının günlük değişim aracı olarak kullanılmasını tercih ediyor.


Bu nedenle, Bitcoin'in o zaman saniyede yedi işlemlik işlem hızını göz önünde bulundurarak, Bitcoin Cash ekibi, doğrulama sürecini hızlandırmak ve ayarlanabilir zorluk seviyeleri sağlamak için Bitcoin'in orijinal blok boyutu sınırını 1MB'ye yükseltti. Bu sınırın yükseltilmesinin, Bitcoin Cash'in günde yaklaşık iki milyon işlem işlenen performans seviyelerini sunmasına izin vermesi gerekiyordu. Tüm bunların daha yüksek işlem hızları sunması ve platformu madencilere Bitcoin'de olduğundan daha az bağımlı hale getirmesi gerekiyordu. Koddaki değişiklik, kripto borsaları arasında daha kolay aktarıma da izin vermelidir.


Bitcoin Cash Yaklaşımı Ölçeklenebilirliğe Nasıl Ulaşır?


Bitcoin Cash kalabalığı, Bitcoin'in ölçeklenebilirlik çabalarının eksik olduğunu ve nihayetinde daha fazla ademi merkeziyetçilik vaadini zayıflattığını düşünüyor. Bitcoin'den ayrılma, yalnızca blok boyutu sınırlarına müdahale etmek anlamına gelmiyordu, Bitcoin Cash destekçileri, Bitcoin ile ölçeklenebilirlik sorununu gerçekten çözemediklerini düşündükleri önerilen SegWit2x çatalından kurtulmayı seçtiler.


Bu protokol başlangıçta, platformun depolama kapasitesini serbest bırakmak, onay sürelerini iyileştirmek ve destek işlemlerini desteklemek amacıyla bazı verilerin blok zinciri dışında depolanmasına izin veren mevcut Ayrılmış Tanık (SegWit) teknolojisi üzerine inşa edilmiş bir uzlaşma çözümü olarak sunuldu. Gelecekteki BCH destekçileri blok boyutu sınırlarının artırılmadığını gördükten sonra, BCH kalabalığı yükseltmeyi reddetti ve sonunda 2018'in ortalarında boyutlarını 32 MB'a yükseltmeye devam etti.


Ayrıca, SegWit'i tanıtma sürecinin yeterince şeffaf olmadığını hisseden Bitcoin Cash kalabalığı, faaliyetlerine veya topluluğun geri bildirimlerinin işlenmesine hiçbir merkezi otoritenin dahil olmadığı merkezi olmayan bir platform sunma sözü verdi.


Bitcoin Cash Bazı Yeni Teknolojileri Tanıttı Mı?


Bitcoin Cash, platformu yeniden oynatma saldırılarından korumak için Yeniden Oynatma ve Silme Koruması teknolojilerini tanıttı. Bitcoin Cash tarafından uygulanan yeniden oynatma koruması, kullanıcıların bir çataldan sonra birden fazla zincirde madeni paraya sahip olduğu durumlarda yardımcı olacaktır. Bir kullanıcı, eylemleri diğer zincire yansıtılırken bir zincir üzerinden para göndermek istediğinde bir tekrar saldırısı gerçekleşir. BCH'nin çözümü, kullanıcı kesintisini en aza indirirken iki zincirin bir arada bulunmasına izin verir.

Buna ek olarak, Bitcoin Cash, girdi değeri imzalama ve kuadratik hash probleminin önlenmesi gibi özelliklerle yeni bir işlem türü tanıttı.


Bitcoin Cash Nasıl Farklıdır?


Teknik açıdan, Bitcoin Cash, Bitcoin'den daha büyük blok boyutları istedi - blok boyutunu 8MB'ye çıkardılar. Ancak, diğer her şey hemen hemen aynıdır.


Bitcoin ve Bitcoin Cash'in son ortak bloğu Blok 478558'di. Bu bölünmede, Bitcoin sahipleri (blok zincirindeki) aynı değerde Bitcoin Cash aldı. Sürpriz bu sabah geldi. Bu bölünmedeki herhangi bir Bitcoin sahibi Bitcoin Cash aldı. Ancak, Coinbase'in Bitcoin Cash'i halka açık bir şekilde cüzdanına koyduğu güne kadar, Bitcoin Cash, teknoloji meraklısı olmayan yatırımcılar için kolayca erişilebilir değildi.


Bitcoin Cash Nasıl Satın Alınır?


Binance borsasına 30 saniyede kayıt olabilir ve hemen kripto para ticaretine başlayabilirsiniz.


%20 Alım Satım Komisyon indirimi için üye olurken bu kodu kullanabilirsiniz: JL3MPH7U


Bitcoin Cash'i satın alabileceğiniz çok sayıda borsa var, Fiat para birimi ile satın almak isterseniz CEX.io'yu kullanabilirsiniz. Veya biraz Bitcoin'iniz varsa, aşağıdaki borsalarda takas edebilirsiniz;

  • Binance ( %20 Komisyon indirimi kodu: JL3MPH7U )

  • Poloniex

  • Kraken

  • Bittrex

  • Bitfinex

Bitcoin Cash (BCH) parasını Kripto Para TR ( Kripto Para Türkiye ) sitesinden aldığınız bilgiler ile Binance Borsasında kolayca edinebilirsiniz.



Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır
Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır

Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır
Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır

Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır
Bitcoin Cash Hakkında Detaylı Bilgi Rehberi, Nasıl alınır




Bitcoin Cash'e Nasıl Yatırım Yapılır? Nasıl satın alınır?


Bitcoin Cash'e yatırım yapmak istiyorsanız, Bitcoin Cash'in bir para birimi olduğunu unutmamak önemlidir. Bu, bir hisse senedi veya tahvil gibi davranmadığı anlamına gelir. Bitcoin Cash hisselerini satın almak yerine, para biriminizi Bitcoin Cash para birimiyle değiştiriyorsunuz. Örneğin, 1 $ USD bugün Bitcoin Cash'te yaklaşık 4.329 $ 'a eşittir. Amaç, Bitcoin Cash'in değerinin artmasıdır, bu durumda, paralarınızı dolara geri çevirebilirsiniz.


Peki bunu nerede yapabilirsiniz? Ne yazık ki, hisse senedi komisyoncunuzda Bitcoin Cash'e yatırım yapamazsınız. Bunun yerine dijital bir cüzdana ihtiyacınız var. ABD Vatandaşları için bulduğumuz en iyi dijital cüzdan Binance ve Coinbase'dir. Binance, uygulamalarında Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin satın almanıza ve satmanıza olanak tanır. Coinbase aynı zamanda dijital bir cüzdan olduğundan, cüzdanınızı Bitcoin Cash satın almak, satmak, göndermek ve almak için de kullanabilirsiniz (örneğin, çevrimiçi olarak mal veya hizmetler için Bitcoin Cash kullanarak ödeme yapabilirsiniz). Bitcoin Cash'e yatırım yapmak için başka bir seçenek, kripto para birimi yatırımına da izin veren tam hizmet komisyonculuğu olan eToro'dur.


Eski Bitcoin topluluğunun Bitcoin Cash'e karşı eleştirisi, blok boyutunu 8MB'ye yükseltmenin bir güvenlik riski olduğudur. Böylesi bir artışın merkezileştirme riskleri ortaya çıkardığını savunuyorlar ve topluluk üzerindeki kontrolü pekiştirmek isteyen Çinli madencilik şirketleri olan Bitmain ve ViaBTC gibi BCH hard forkunun orijinal sürücülerine işaret ediyorlar. Şimdilik, katı BTC kullanıcıları ile katı BCH kullanıcıları arasındaki küçümsemenin yakın zamanda hiçbir yere gitmeyeceği açık. Ve bu, genel olarak talihsiz bir durumdur, çünkü devam eden ölçeklendirme tartışmaları olan politik çıkmaza anlam vermeye çalışırken alçak bir şekilde kafası karışacak inanılmaz sayıda yeni kullanıcı var. Hem zincir içi hem de zincir dışı ölçeklendirme çözümlerinin avantajları vardır. Ancak her iki taraf da doğru cevaplara sahip olduklarına inandıkları için Bitcoin topluluğu artık ikiye bölünmüş durumda. Buradan tartışmaların nasıl şekilleneceğini bekleyip görmemiz gerekecek.





Kripto Para TR Kurucusu Emre Ata ( LinkedIn hesabı )



Emre Ata
Emre Ata
7 görüntüleme0 yorum
bottom of page