top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Binance Hesabı Nasıl Açılır?

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Binance Hesabı Nasıl Açılır?

  2. 1.0.1 Binance’in Sektördeki İtibarı

  3. 1.1 Binance’in Yerel Tokeni BNB (Binance Coin)

  4. 1.2 Binance Hesabı Nasıl Açılır? Video anlatım:

  5. 1.2.1 Müşteri Desteği ve İletişim

  6. 1.2.2 Marj Ticareti ve Vadeli İşlemler

  7. 1.2.3 Binance Borsası Yeni Başlayanlar İçin Uygun Mu?

  8. 1.2.4 Binance Hangi Hizmetleri Sunuyor?

  9. 1.2.5 Binance Güvenliği

  10. 1.2.6 Binance Yasal Mı?

  11. 1.2.7 Binance Güvenli Mi?

  12. 1.2.8 Binance Bir Cüzdan Mı?

  13. 1.2.9 Binance’e Güvenilebilir Mi?

  14. 1.2.10 Para Birimleri ve Ödeme Yöntemleri

Binance Hesabı Nasıl Açılır?


Binance şu anda işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsasıdır. 2017 yılında Çin’de Changpeng Zhao (baş harfleri CZ olarak bilinir) tarafından kuruldu. O zamandan beri platform, kripto alanındaki en güvenilir oyunculardan biri olarak kendini kanıtladı. Eylül 2019’da ABD’li müşterileri için FinCEN’e kayıtlı ve ABD’nin düzenleyici çerçevesiyle tamamen uyumlu ayrı bir özel platform başlattı. Özellikle Binance, sahte hacim yapmayan veya yıkama ticareti faaliyetlerine katılmayan bir avuç kripto para borsasından biri olarak kabul edilir. Şirket, faaliyetlerinde sürekli olarak şeffaflığı sağlamaya çalışır. Zamanla, borsa müşterilerine karşı güvenilir ve sorumlu olduğunu kanıtladı ve standartlar ve düzenlemeler belirlemeye devam etti ve kripto para birimlerini bir varlık sınıfı olarak meşrulaştırma konusundaki itibarını pekiştirdi. Genel olarak, Binance, kendisini dijital kripto para birimleri pazarlarına en yaygın olarak kullanılan ağ geçidi olarak kurarak, tüm önemli sektör ilerlemelerini ve yükseltmelerini kapsayarak güncelliğini koruyor. Önceki araştırmamıza göre Binance, Ekim ayında 170 milyon web ziyaretçisiyle dünyanın en popüler kripto borsası olmaya devam ediyor ve onu Coinbase izliyor.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç


Binance’in Sektördeki İtibarı


Binance’i özellikle çekici kılan şey, Bitcoin ve Ethereum gibi endüstrinin ayırt edici özelliklerinin yanı sıra daha küçük ve mikro kapaklı jetonlar da dahil olmak üzere, desteklenen kripto varlıklarının ve ticaret çiftlerinin kapsamlı listesidir. Her tokenin listeleme için dikkate alınması için Binance standartlarını ve kriterlerini karşılaması gerekir (ve ayrıca şartları ihlal ettiği için listeden çıkarılabilir).

2019’da Binance borsası sofistike bir siber saldırı yaşadı (saldırıya uğradı). Hırsızlar o sırada 40 milyon dolarlık Bitcoin çaldı, ancak Binance’in SAFU fonu sayesinde tüm kayıplar borsa tarafından karşılandı ve Binance tüccarlara hemen geri ödeme yaptı. Bu hareket, Binance’in kripto para birimi endüstrisindeki itibarını önemli ölçüde güçlendirdi.


Binance’in Yerel Tokeni BNB (Binance Coin)


Binance’i çekici kılan bir başka yönü de, platformun yerel tokeni Binance Coin’i (BNB) tutarak daha da azaltılan rekabetçi ticaret ücretleridir (%0,1’lik sabit bir oran). Belirteç, değişimin başlatılmasıyla bir ICO’da verilmiş ve dağıtılmıştı (bir Ethereum ERC-20 belirteci olarak, ICO’nun kendisi o sırada yaklaşık 15 milyon dolar topladı).


Binance, üyeliğin ilk yılında %50 indirim sunarak BNB’de işlem ücretlerini ödemek için bir teşvik sunuyor ve sonraki beş yıl boyunca her yıl azalıyor. Token sadece bununla sınırlı değil, örneğin Binance’in Launchpad programına katılan ICO’lara yatırım yapmak için de kullanılabilir.


Binance Hesabı Nasıl Açılır? Video anlatım:

  1. Buraya tıklayarak hesap açma ekranına gidin: https://accounts.binance.com/tr/register?ref=JL3MPH7U

  2. Bilgilerinizi girin ve kayıt olun

  3. Hesabınızı doğrulamak için KYC adımlarını kolayca tamamlayın

  4. Kripto Al kısmına tıklayarak saniyeler içerisinde hesabınıza para yatırın ve kripto para al sat işlemlerine başlayın.


  1. Hesap oluştur. Binance ana web sayfasına gidin (ABD vatandaşları için burada) ve bir e-posta adresi ve bir şifre ile kaydolun. Parola seçerken sağduyunuzu kullanmayı unutmayın; hem büyük hem de küçük harfler ve sayılar dahil olmak üzere yeterince uzun ve alfasayısal olduğundan emin olun. Ayrıca, ek bir güvenlik önlemi olarak iki faktörlü kimlik doğrulama (2-FA) kurmanız ve bu amaçla kişinin telefonuna Google Authenticator yüklemeniz önerilir. Bu, her oturum açtığınızda veya herhangi bir işlem gerçekleştirdiğinizde, telefonunuzda size gönderilen benzersiz bir numarayı girmeniz gerekecek. sen olduğunu doğrulamak için.

  2. Kişisel bilgilerinizi onaylayın. Tam adın, ev adresinin, ikamet edilen ülkenin ve kişinin üçüncü taraf doğrulama ve KYC hizmet sağlayıcısına yönlendirildiği doğum tarihinin sağlanmasını içeren basit bir Binance Müşterinizi Tanıyın (KYC) sürecinden geçmek de gereklidir. (NetVerify) işlemin nerede tamamlanacağı, devlet tarafından verilmiş bir kimliğin (kimlik kartı, pasaport veya ehliyet olabilir) bir kopyasını yüklemelidir. Müşterinizi tanıyın ve kara para aklamayı önleme prosedürleri, dünya çapındaki çoğu yargı bölgesinde meşru ve güvenilir bir borsa olarak faaliyete geçmek için düzenleyici onay almak için çok önemlidir (vergi kaçırma eğiliminin tam tersini sağlayan birkaç dikkate değer istisna dışında). sığınaklar ve/veya siber suç merkezleri). Daha fazla ayrıntı için ayrıntılı adım adım Binance Müşterinizi Tanıyın (KYC) kılavuzumuza bakın.

  3. Para ekleyin. Banka hesapları aracılığıyla Fiat para yatırma [7 Mart’ta Binance ve Paysafe, hem masaüstü hem de mobil için sırasıyla SEPA ödeme ağı (SEPA) ve Daha Hızlı Ödeme Hizmetleri (FPS) aracılığıyla EUR ve GBP para yatırma ve çekme işlemlerinin tamamen yeniden açıldığını duyurdu] ve/ veya kredi/banka kartları belirli sayıda ülkede desteklenmektedir; aksi takdirde, önce başka bir yerde (en yaygın olarak Coinbase) Bitcoin veya Ethereum satın almalı ve ardından bunları söz konusu varlık için Binance cüzdan adresine yatırmalıdır. Biri para yatırdıktan sonra (genellikle en fazla 20 dakika içinde onaylanır), ticarete başlanabilir.

  4. Ticarete ve yatırıma başlayın. Ekranın üst kısmındaki “Değişim” düğmesine gidin ve “Temel” veya “Gelişmiş” ticaret platformu arayüzü arasında seçim yapın. Yeni başlıyorsanız ve daha önce ticaret deneyiminiz yoksa, ilk seçenek piyasa ticaret çiftlerine hızlı bir bakış sağlar ve daha gelişmiş olana geçmeden önce önerilir.

Binance indirim ile hesap aç


Müşteri Desteği ve İletişim


Müşteriler, hesap portalı aracılığıyla bilet taleplerini gönderebilir. Yine de Binance, Twitter, Telegram ve Reddit’te iyi, aktif bir hesap içi canlı sohbete ve sosyal medya varlığına sahiptir ve bu genellikle daha hızlı yanıtlar sağlayabilir.


Herhangi bir önemli duyuru genellikle resmi Binance Twitter hesabında yayınlanır (ayrıca @BinanceHelpdesk’te müşteri hizmetleri soruları için ayrı bir yardım masası vardır). Aynı zamanda, Telegram grup kanalları her zaman oldukça aktif ve her türlü soru ve soruya yanıt veriyor. Ek olarak @BinanceResearch, daha sofistike tüccarlar ve yatırımcılar için mevcut kurumsal düzeyde analizler ve daha derinlemesine bilgiler sağlar. Binance’in en yüksek hizmet kalitesini sağlamak için müşteri destek (CS) ekibini büyük ölçüde genişletmekle meşgul olduğunu belirtmekte fayda var. CEO’ya göre, platformun CS ekibi son zamanlarda 5 kat büyüdü.


Marj Ticareti ve Vadeli İşlemler


Marj ticareti de tanıtıldı ve ilgili riskleri anladıklarından emin olmak için özellikle bir marj hesabı için başvuruda bulunulması gerekiyor. Müşteriler, 3:1 marj oranında ödünç alınan fonlara karşı teminat olarak BNB tokenini kullanır. Dikkate değer, BitMex gibi platformlar 100 katına kadar kaldıraç sunarken Binance 19 Temmuz 2021 itibariyle 20 katına kadar kaldıraç sunar).

Vadeli işlem sözleşmelerinin ticareti başka bir ek olmuştur. Bir kişinin bir Vadeli İşlem hesabı açmak için normal Binance hesabını kullanmasını gerektirir, bu da ilgili riskleri ve temel varlıklar üzerindeki vadeli ve vadeli işlem sözleşmelerinin ne olduğunu anlamasını sağlar. 26 Temmuz 2021’de Binance’in AUD, EUR ve GBP çapraz ve izole marj çiftlerini listeden çıkardığını duyurduğunu belirtmek önemlidir.


Binance Borsası Yeni Başlayanlar İçin Uygun Mu?


Binance değişimi, yeni başlayanlar için iyi bir seçimdir. Platform kullanıcı dostudur. Kayıt ve kayıt süreci, yeni başlayanların hızlı ve kolay bir şekilde kaydolmalarını ve para yatırmalarını sağlayan basittir. Ayrıca, kullanıcıların platformlarını kullanırken herhangi bir zorlukla karşılaştıklarında başvurabilecekleri güncel bilgiler ve akademik merkezlere sahiptir. Ayrıca birçok kullanışlı özelliğe ve 7/24 mükemmel müşteri desteğine sahiptir.


Binance Hangi Hizmetleri Sunuyor?


En iyi kripto borsaları hakkında biraz araştırma yaptıysanız, muhtemelen çok fazla seçenek olduğunu ve birine karar vermenin zor olabileceğini göreceksiniz. Sizin için doğru takas olup olmadığını görebilmeniz için Binance’de sunulan en iyi hizmetleri genişleteceğiz.

  1. Satın almak, satmak veya ticaret yapmak için 600’den fazla farklı kripto para birimi: Binance, dünya çapında mevcut en geniş tekliflerden biri olan 600’den fazla farklı kripto para birimi sunar. İşlem hacmi bazında dünyanın en büyük kripto borsası olarak likiditenin yüksek olacağını biliyorsunuz, bu nedenle platformunda istediğiniz coini kolayca alıp satabileceksiniz.

  2. Android ve iOS mobil uygulamaları: Binance, yeni başlayanlar için kolaylaştıran ve aynı zamanda ileri düzey yatırımcılar için de hizmet veren mükemmel bir uygulamaya sahiptir. Tek uygulamada, bir düğmeyi tıklayarak aralarında geçiş yapabileceğiniz iki sürüm vardır – yeni başlayanlar için harika Binance Lite’a sahipsiniz ve birçok gelişmiş özelliğe ve ticaret aracına erişim sağlayan Binance Pro var. Google Play mağazasına göre, Binance uygulaması 319.000 yorum arasından 4.4 yıldızla yüksek bir kullanıcı incelemesi derecesiyle 10 milyondan fazla indirildi.

  3. Gelişmiş, Klasik ve Temel ticaret arayüzleri: Binance, yeni başlayanlardan kripto yatırım dünyasına, deneyimli günlük tüccarlara kadar her seviyeden müşteriye hitap eder. Kripto satın almanın en basit yolunu istiyorsanız, aşağıda gösterildiği gibi çok basit bir arayüz getiren temel ‘Dönüştür’ seçeneğini seçmeniz yeterlidir.

  4. Kriptonuzu büyütmek için Binance Earn’ü kullanın: Binance, kriptonuzu borsada bırakırken büyütmeniz için çeşitli seçenekler sunar. Kriptonuzu HODLing’i planlıyorsanız, bu potansiyel bir yatırım fırsatıdır. Sadece orada oturmak yerine, sizin için çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aşağıda mevcut olan farklı stake seçeneklerini görebilirsiniz.

  5. Binance Visa Card: Binance, kripto paranızı dünya çapında 60 milyon tüccarda harcayabileceğiniz bir kart sunmak için Visa ile ortaklık kurdu. Kart ücretsizdir, herhangi bir idari veya işlem ücreti yoktur ve hatta uygun satın alımlarda %8’e kadar geri ödeme alabilirsiniz! Bu, kriptonun ana ödeme yöntemi haline gelmesi için doğru yönde büyük bir adımdır.

  6. P2P değişimi: Binance, kullanıcıların hemen hemen her ülkede, kendi koşullarıyla birbirleriyle doğrudan kripto ticareti yapmasına olanak tanıyan bir P2P (eşler arası) alışverişi sunar. USD kullanarak BTC satın almak istiyorsanız, P2P borsası böyle görünür.

  7. Binance Kredisi: Binance’de kullanıcı olarak kayıtlı olan herkes, isterlerse Binance Kredisine erişebilir. 7, 14, 30, 90 ve 180 gün olmak üzere farklı vadelerle ödünç alabilir, erken geri ödeme seçeneği ile sadece ödünç aldığınız saatler için ücretlendirebilirsiniz. Faiz saatlik olarak %0.001667 oranında (günlük %0.04) hesaplanır.

  8. NFT Pazarı: NFT’ler giderek daha popüler hale geliyor ve Binance, eylemin bir parçası olma fırsatını yakaladı. Binance, NFT’leri basabileceğiniz, satın alabileceğiniz ve satabileceğiniz yeni bir NFT pazarına sahiptir.

  9. 10x’e kadar kaldıraçla marj ticareti: Marj ticareti, yalnızca belirli birkaç ticaret çifti için kullanılabilir ve kullanıcılar bazı çiftlerde 10x’e kadar kaldıraç kullanabilir. Çapraz marj ticareti, tüm hesabınızı riske attığı için çok risklidir, izole edilmiş marj ticareti ise yalnızca o anda baktığınız ticaret çiftini riske atar.

  10. Ticaret Vadeli İşlemleri ve Türevleri: Binance’in sunduğu nispeten yeni bir özellik, kullanıcıların Bitcoin ve Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash ve daha fazlası gibi altcoinlerin fiyatları hakkında spekülasyon yapmalarına olanak tanıyan Binance Vadeli İşlemlerdir. Vadeli işlemler yaparken, kullanıcılar aslında kripto para birimlerini alıp satmıyorlar, sadece para kazanmak için fiyat artışlarından/düşüşlerinden yararlanıyorlar.

Binance Futures’ın arayüzü, ticaret arayüzüne çok benzer. Tek fark, açık pozisyonları görüntüleme yeteneği gibi işlevleri ve tüccarların kaldıracı kontrol etmesine izin veren işlevleri içerir. Binance Vadeli İşlemlerindeki ücretler, herhangi bir ticarette maksimum %0.04’tür. Aylık büyük işlem hacimlerine sahip olan veya işlemleri genellikle uygulanmadan önce emir defterindeki likiditeyi artıran tüccarlar için ücretler daha düşüktür.


Binance Güvenliği


Binance, dijital varlıklarının çoğunu soğuk depoda çevrimdışı tutan ve müşterilerine güvenliği artırmanın yolları hakkında ipuçları sağlayan güvenli bir kripto para borsasıdır. Binance, hesabınıza erişmek için donanıma fiziksel erişim gerektiren 2FA’yı (iki faktörlü kimlik doğrulama), cihazları beyaz listeye alma, para çekme adreslerini yönetme, kimlik avı önleme kodlarını ve hatta U2F’yi (evrensel 2. faktör kimlik doğrulama) etkinleştirme ayarlarına sahiptir.

Güvenli bir kripto borsası olarak kalma çabalarına rağmen Binance, 2019’da bir siber güvenlik ihlalinin kurbanı oldu ve 40 milyon doların üzerinde Bitcoin kaybetti. Binance’in duruma tepki verme şekli övgüye değerdi; zararı tam olarak karşıladılar, bu yüzden müşterileri herhangi bir kayıp yaşamadı. Bu olaydan dört ay sonra Binance, bilgi güvenliği yönetiminin denetimini geçerek ISO 27001 sertifikası almaya hak kazandı. Binance’in müşterileri için güvenli bir platform sağlama konusunda ne kadar kararlı olduğunu gösteriyor. Binance, siber güvenlik savunmasını iyileştirmenin yollarına sürekli olarak yatırım yapıyor.


Binance Yasal Mı?


Evet, Binance 2017 yılında kurulmuş meşru ve köklü bir kripto para borsasıdır. Cayman Adaları’nda kayıtlıdır ve ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsasıdır.


Binance Güvenli Mi?


Evet, Binance güvenli bir kripto para borsası olarak kabul edilir. 2FA’yı etkinleştirme (iki faktörlü kimlik doğrulama), cihazları beyaz listeye alma, para çekme adreslerini yönetme, kimlik avı önleme kodları ve hatta hesabınıza giriş yapmak için donanıma fiziksel erişim gerektiren U2F (evrensel 2. faktör kimlik doğrulama) gibi güvenliği artırmaya yönelik ipuçları sunarlar. . Bununla birlikte, kripto para birimini her zaman bir borsadan kişisel cüzdanınıza (sıcak cüzdan uygulaması veya soğuk donanım cüzdanı) taşımayı düşünmelisiniz. Borsadan çıktıktan sonra daha güvenlidir.


Binance Bir Cüzdan Mı?


Binance, kripto alıp satabileceğiniz bir kripto para borsasıdır, ancak aynı zamanda Binance Chain Wallet adlı resmi bir cüzdanı da vardır. Dijital varlıklarınızı, kripto depolamanın daha güvenli bir yolu olan cüzdan uygulamanıza (yumuşak cüzdan) gönderebilirsiniz. Daha fazla güvenlik, madeni paralarınızı çevrimdışı olarak saklamak için bir donanım soğuk cüzdanı satın alabilirsiniz.


Binance’e Güvenilebilir Mi?


Evet, Binance, 2017 yılında Asya'da kurulmuş güvenilir bir kripto para borsasıdır. Cayman Adaları’nda kayıtlıdır ve ticaret hacmine göre hızla büyüyerek dünyanın en büyük kripto borsası haline gelmiştir.


Para Birimleri ve Ödeme Yöntemleri

Sonuç olarak, borsada takas edilebilecek, yatırılabilecek ve çekilebilecek madeni paraların sayısı, aşağıdakiler gibi büyük altcoinler de dahil olmak üzere yaklaşık 200’dür:

  1. Bitcoin (BTC)

  2. Ethereum (ETH)

  3. Litecoin (LTC)

  4. Ripple (XRP)

  5. Bitcoin Cash (BCH)

  6. Chainlink (LINK)

  7. Binance Coin (BNB)

  8. Binance USD (BUSD)

  9. Basic Attention Token (BAT)

  10. Cosmos (ATOM)

  11. Dash (DASH)

  12. EOS (EOS)

  13. Nano (NANO)

  14. Paxos Standard (PAX)

  15. TRON (TRX)

  16. TrueUSD (TUSD)

  17. Tether (USDT)

  18. Stellar Lumens (XLM)

Kripto, ticaret platformlarında fiat (veya diğer kriptolar) karşılığında takas edilebilir veya şu ödeme yöntemleri kullanılarak doğrudan satın alınabilir:

  1. Kredi / Banka Kartı

  2. SEPA

  3. Banka transferi

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505




17 görüntüleme0 yorum
bottom of page