top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Avrupa yatırım bankası blockchain aracılığıyla tahvil ihraç etmek istiyor

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Avrupa yatırım bankası blockchain aracılığıyla tahvil ihraç etmek istiyor


AB üye devletlerinin sahip oldukları uluslararası bir finans kuruluşu olan Avrupa Yatırım Bankası'nın blockchain teknolojisini araştırdığı ve ardından dijital tahvil ihraç ettiği bildiriliyor. Bloomberg'in Salı günkü bir raporuna göre, AYB, Euro cinsinden bir tahvilde olası bir anlaşmayı araştırmak için Banco Santander, Goldman Sachs ve Société Générale gibi büyük küresel bankaları kiraladı. Bu bir blok zincirinde yayınlanmalıdır.


Bloomberg, EIB'nin dijital tahvilleri kaydetmek ve uzlaştırmak için blockchain teknolojilerini kullanmayı planladıklarını bildirdi. İlk satış için yatırımcı toplantılarının Perşembe günü başlaması ve birkaç hafta sürmesi planlanıyor.


Bitcoin ( BTC ) ve Ether ( ETH ) gibi kripto para birimlerinin arkasındaki teknolojik gelişmelerden biri olan Blockchain, son dönemlerde tahvil piyasasında da giderek daha fazla kullanılmaya başlandı. HSBC'ye göre, blok zinciri, aracılara olan ihtiyacı azaltarak ve daha küçük projelerle ihracı mümkün kılarak tahvil piyasası maliyet tasarrufunu on kattan fazla sunuyor.

Avrupa Birliği'nin finans kurumu olarak AYB, Avrupa borç sermaye piyasalarında yenilik yapmada genellikle öncü bir rol oynamıştır. 2007 yılında, AYB dünyanın ilk yeşil tahvilini, sözde İklim Farkındalık Tahvilini çıkardı.


Avrupa Merkez Bankası hala dijital bir avroyu araştırıp araştırmayacağına karar vermek istiyor. Mart ayının sonunda, ECB Başkanı Christine Lagarde, bankanın bir pilot projeye karar vermesi durumunda dijital bir Euro almanın en az dört yıl süreceğini belirtti.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page