top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Ankete göre 4 Amerikalıdan 1'i Dogecoin'i 'yeni Bitcoin' olarak görüyor

Güncelleme tarihi: 29 Mar

Ankete göre 4 Amerikalıdan 1'i Dogecoin'i 'yeni Bitcoin' olarak görüyor


Kumar eğlencesi sitesi Gamblers Pick tarafından yapılan yakın tarihli bir anket göre, Amerikalı bireylerin % 25'inin Dogecoin (DOGE) adlı kripto para birimini 'bir sonraki Bitcoin' olarak gördüğünü ortaya koydu. Muhtemelen kripto eğitiminin genel eksikliğini ve TikTok'un yükselişini böyle bir yargı için bir yatırım aracı olarak suçlayabilirsiniz, ancak bu, ankete katılan 4 kişiden 1'inin (toplam 1.000 kişiye anket yapıldı) Dogecoin demesini engellemedi.


Dünden Bugüne Dogecoin


Bilmeyenler için Dogecoin, 2013 yılında anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi yapmak isteyen Jackson Palmer tarafından bir şaka olarak yaratıldı.


Ağ 1 dakikalık bir blok süresiydi, yani 10.000'den fazla DOGE (bugün itibariyle 6.000 $) üretiliyor ve her dakika madencilere ödüllendiriliyor. Palmer, 2015 yılında projeden (ve kripto alanından) geri adım attı ve kripto para biriminde ara sıra gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ancak gelişme eksikliği, insanların yaklaşılabilir kripto para birimine girmelerini engellemedi.

Çoğu insan için, sosyal medya Dogecoin hakkında bilgi edinmenin birincil kaynağıyken, bireylerin % 18'inden fazlası için kaynak olarak hizmet veren Tesla CEO'su Elon Musk'du.

Musk, geçtiğimiz yıl Dogecoin hakkında defalarca tweet attı ve en küçük çocuğu için bile bir miktar biriktirdiğini iddia etti. Basçı Gene Simmons ve web kamerası modeli Mia Khalifa gibi diğer ünlüler, Dogecoin'i milyonlarca takipçisine ulaştırdı - eylemleri meme parasına 88 milyar dolarlık bir piyasa değerine yardımcı oldu. Bununla birlikte, anket katılımcıların benzer bir yüzdesinin Musk'ın Dogecoin tweetlerini onayladığını (% 43) veya tarafsız kaldığını (% 41) buldu.


Zengin Olma Fırsatı Olarak Görülüyor


Ankete katılanların% 54'ü, token üzerinde kumar oynamayı "eğlence için" olarak görenlerin % 46'sına kıyasla, yanıt verenlerin şaşırtıcı bir şekilde % 54'ü Dogecoin'i yasal bir "zengin olma fırsatı" olarak gördü.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2 görüntüleme0 yorum
bottom of page