top of page
  • Yazarın fotoğrafıKripto Haber Editörü

Anatoly Aksakov'a göre dijital ruble en yüksek para biçimi olacak

Güncelleme tarihi: 28 Mar

Anatoly Aksakov'a göre dijital ruble en yüksek para biçimi olacak. Rus Devlet Dumasından Anatoly Aksakov'a göre, dijital ruble 2023 veya 2024 yılına kadar ulusal finans sisteminin ayrılmaz bir parçası olacak. Rusya Devlet Duması Mali Piyasalar Komitesi başkanı Anatoly Aksakov, ülkenin önerilen dijital para biriminin "en yüksek para biçimi" olduğuna inanıyor. Bir röportajda Aksakov Rus merkez bankasının planlanan dijital para konusunda iyimser oldu. Dijital bir rublenin iki veya üç yıl içinde ulusal finansal sistemlerin ayrılmaz bir parçası olacağını öngördü.


Dijital Ruble, Buradaki En Yüksek Para Biçimidir


Aksakov, Rusya Merkez Bankası'nın 2021'in sonunda dijital bir ruble prototipi hazırlamayı planladığını söyledi. Yakın gelecekte bir kalkınma planı yayınlanması planlanmaktadır. "Dijital ruble, buradaki en yüksek para biçimidir" dedi.


Bitcoin ( BTC ) gibi kripto para birimlerinin önemli bir eleştirmeni olan Aksakov, bir dijital rublenin merkez bankası tarafından ihraç edildiği için kripto para birimlerine kıyasla minimum risk teşkil ettiğini söyledi.

Aksakov, Rusya'nın yakında yerleşimler için ABD dolarından yavaş yavaş uzaklaşacağını da söyledi. Çin, Hindistan ve Rusya gibi ülkelerin dünya ekonomisindeki varlıklarını güçlendirmek için önlemler aldıklarını belirtti. Aksakov, dolardan tam bir çıkış için henüz çok erken olduğunu söyledi.


Rusya Merkez Bankası, 2020'nin sonlarında CBDC planlarını resmen açıkladı ve geçtiğimiz aylarda dijital bir rublenin geliştirilmesine ilişkin bir danışma belgesi yayınladı. Rusya Bankalar Birliği Ocak ayında dijital ruble için önerilen modellerin dolandırıcılık ve güvenlik riskleri konusunda uyarıda bulunsa da, Bank of Russia Başkan Yardımcısı Alexey Zabotkin, bankanın CBDC'yi 2022'nin başlarında uygulamaya koymayı hedeflediğini söyledi.


Bu makalede yer alanlar tamamen bilgilendirme amaçlıdır, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.




5 görüntüleme0 yorum
bottom of page