top of page
  • Yazarın fotoğrafıEmre Ata

Ampleforth Governance Token (FORTH) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Güncelleme tarihi: 13 Tem 2022

İçerikler

  1. 1 Ampleforth Governance Token (FORTH) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

  2. 1.1 Ampleforth Coin arzı ne kadar?

  3. 1.2 Ampleforth’un Tarihi

  4. 1.3 Ampleforth Ne İçin Kullanılır?

  5. 1.3.1 Ampleforth Nasıl Çalışır?

  6. 1.3.2 Ampleforth Kripto Para Cüzdanları

  7. 1.3.3 Ampleforth Yol Haritası

Ampleforth Governance Token (FORTH) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


FORTH, Ampleforth’ta aynı blok zincirinde bir para birimi olan AMPL’yi tamamlayan bir yönetişim belirtecidir. FORTH, Nisan 2021’de piyasaya sürüldü, AMPL ise 2019’dan beri kullanılıyor. Ampleforth’un arkasındaki ana fikir, AMPL arzını otomatik olarak genişletip küçülterek veya fiyat değişikliklerini takiben yeniden temel alarak elde edilen esnek bir arza sahip bir kripto para birimi yaratmaktır. Bu şekilde, fiyat her zaman 1 $ civarında seyrediyor. Bunun bir uyarısı, her sahibinin cüzdanındaki jeton sayısının, yeniden basıldıktan sonra aynı değeri korumak için sürekli değişmesidir. Bu, kullanıcılardan sabit sayıda stake edilen token gerektiren bazı işlevleri, yani oylama sürecini sınırlar. FORTH, bu sorunu çözmek için esnek olmayan bir kaynağa sahip bir belirteç olarak oluşturuldu. FORTH, Ampleforth topluluğu tarafından ana protokoldeki değişiklikleri doğrudan veya delegeler aracılığıyla oylamak için kullanılır. Jetonlar başlangıçta projenin ilk destekçileri ile aktif topluluk katılımcıları – yani daha önce AMPL ile etkileşime giren kullanıcılar arasında dağıtıldı. FORTH’un lansmanı, Ampleforth ekosistemi kurulduktan ve AMPL’nin ademi merkeziyetçiliğe doğru bir adım ve toplulukta bir güven işareti olarak yararlı bir kripto para birimi olduğunu kanıtladıktan sonra geldi.

Ampleforth Governance Token (FORTH) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum
Ampleforth Governance Token (FORTH) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum

Ampleforth Governance Token (FORTH) Nedir? Nasıl Alınır? Analiz ve Yorum


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505

Kripto Para TR ile Altcoin satın almanın keyfini yaşayın.



Ampleforth Coin arzı ne kadar?

Dolaşan Arz


73,299,728.21 AMPL

19%


Maks Arz

395,345,189


Toplam Arz

83,395,652


Ampleforth’un Tarihi


Ampleforth, UC Berkley (makine mühendisliği ve bilgisayar bilimi) mezunu ve Pythagoras Pizza’nın eski CEO’su Evan Kuo’nun beynidir. Hizmet sektöründeki işçiler için teknoloji startup çalışanlarıyla “aynı ekonomik hareketliliği sağlamak” amacı ile franchise’ını tokenleştireceğini duyurduğunda haberi yaptı.


Kısacası, şirket içi çalışanlar, üçüncü taraf teslimat müşterilerin, sürücülerin ve hatta bağlı kuruluş pazarlamacılarının, Pythagoras Pizza’da bir payı temsil eden jetonları ve basit görevleri tamamlamak için karlarını kazanmalarına izin verecek. Bu proje, Kuo’ya yaklaşan ve onu Google ve Uber’in eski bir çalışanı olan ve SEO ve makine öğrenimi konusunda uzmanlaşmış Brandon Iles ile tanıştıran Pantera Capital yatırımcılarının dikkatini çekti. Kuo, bir röportajda Ampleforth’u yaratabilmek için birincil kişisel motivasyonunun babasının ölümü olduğunu belirtti. Bu, kendi ölümünden sonra uzun süre dayanacak bir şey yaratmaya kararlı olmasını sağladı. Teknoloji ve finans tutkusu bunun kripto para birimini içereceğini açıkça ortaya koydu.


Ampleforth Ne İçin Kullanılır?


Nihai para biçimi olarak tasarlanmasına ve nihayetinde dünyanın para birimi olmak için rekabet etmeye çalışmasına rağmen, Ampleforth yerel bakkalınızda (henüz) yasal ödeme aracı olarak tam olarak kabul edilmiyor. Şimdilik, Ampleforth’un birincil kullanım durumları kripto para birimi içindedir. Birincisi, Bitcoin ile gerçekten ilişkisiz bir kripto para birimidir ve ikincisi, DeFi uygulamalarında istikrarlı bir değer deposudur. Ampleforth, hiçbir şey tarafından desteklenmemektedir, bu da onu DAI gibi kripto destekli sabit paralara ve hatta Tether gibi fiat destekli sabit paralara daha uygun uzun vadeli bir alternatif haline getirmektedir.

Ampleforth’un son kullanım durumu arbitrajdır. Basitçe söylemek gerekirse, hızlı tepki veren kripto para birimi tüccarları, fiyat arttığında arzın azalmasından önceki kısa zaman dilimlerinde ciddi karlar elde etme şansına sahiptir ve AMPL tokenlerinin tahsisini artırma şansına sahiptir. AMPL ticaretinin kâr potansiyeli, AMPL’nin fiyatı Bitcoin’e bağlı olmadığı için, deneyimli yatırımcıların kripto piyasasının geri kalanından bağımsız olarak istikrarlı getiriler sağlayabileceğini fark ettiğinizde oldukça büyüktür.


Ampleforth Nasıl Çalışır?


Garip bir şekilde Ampleforth, teknik düzeyde anlaşılması kavramsal düzeyden çok daha kolay olan birkaç DeFi projesinden biridir. Özetle, Ampleforth arzı, akıllı bir sözleşme (yeniden temel) kullanılarak talebi karşılamak için günlük olarak (tam olarak 13:00 EST’de) değiştirilir.

Bu akıllı sözleşme, AMPL başına piyasa fiyatının 0.96-1.06$ USD aralığında olup olmadığını kontrol etmek için KuCoin ve Bitfinex’ten fiyat verilerini kaynaklamak için kendi Ampleforth kahini (Chainlink’in oluşturulmasına yardımcı oldu) ile birlikte Chainlink fiyat kahini kullanır. Bu, denge aralığı olarak bilinir ve 1$USD’nin %5’i dahilindedir. Ampleforth protokolünün ayarlamalarını 2019 ABD dolarının fiyatına atıfta bulunduğunu belirtmekte fayda var. Bu, ABD dolarına sabitlenmiş diğer sabit paraların aksine, ABD dolarının yıllık enflasyon oranı yaklaşık %2-3 olduğundan, her bir AMPL tokeninin fiyatının gelecekte USD değerinde artacağı anlamına gelir.


Ampleforth protokolü token fiyatını “mevcut” ABD dolarına yönlendirecek olsaydı, satın alma gücünde ABD doları ile aynı %2-3 yıllık kaybı yaşayacaktı. Kısacası amacına ulaşamaz. AMPL’nin fiyatı 1.06$USD’den büyükse arz artacak ve 0.96$USD’den düşükse arz azalacaktır. Bu iki duruma sırasıyla genişleme ve daralma denir. Genişleme veya daralma, AMPL belirteci başına piyasa fiyatı denge aralığına yerleşene kadar devam eder. Bu arz değişikliği kademeli olarak yapılır ve “gereksiz düzeltmeyi önlemek” için 10 günlük bir süre boyunca gerçekleşecekmiş gibi başlatılır. Bu bölümün başında belirtildiği gibi, arzdaki tahmini değişiklik her gün yeniden hesaplanır.


Unutulmaması gereken son bir önemli nokta, Ampleforth protokolünün özerk olmasına rağmen, merkezi olmayan bir yapıya sahip olmamasıdır. Ampleforth vakfı hala krallığın anahtarlarına sahip – hem token arzındaki değişiklikleri duraklatabiliyor hem de dolaşımdaki tüm AMPL tokenlerini dondurabiliyorlar. Makalede bu noktaya kadar geldiyseniz ve hala Ampleforth’u anlamakta zorlanıyor gibi hissediyorsanız, bununla ilgili YouTube videomuzu izlemeyi deneyin.


Ampleforth Kripto Para Cüzdanları


Ampleforth bir ERC-20 jetonu olduğu için Ethereum tabanlı varlıkları destekleyen herhangi bir cüzdanda saklanabilmektedir. Donanım cüzdanı için buna Ledger, Trezor ve Keepkey dahildir. Ayrıca AMPL’yi destekleyen yazılım cüzdanları sıkıntısı da yoktur. En itibarlı olanlar arasında MyEtherWallet (web), Exodus Wallet (masaüstü/mobil), Atomic Wallet (masaüstü/mobil), Coinomi (mobil), Trust Wallet (mobil) ve Coinbase Wallet (mobil) sayılabilir. AMPL bakiyelerinizin değiştiğini gördüğünüzde çıldırmamayı unutmayın!

Ampleforth Yol Haritası


Ampleforth’un açıkça tanımlanmış bir yol haritası yoktur. Ampleforth’un ICOdrops’taki profili bir yol haritası görüntüsü içeriyor olsa da, bu görüntü Ampleforth’un web sitesinde, Ampleforth’s Medium’da veya onun ekonomi web forumu Ampltalk’ta hiçbir yerde görünmüyor. ICOdrops üzerindeki Ampleforth yol haritasının son kilometre taşları, protokolün topluluk yönetimine geçişi önermektedir. Ancak bu konu, halen projeyi yöneten Evan Kuo veya Brandon Iles tarafından tartışılmadı veya ima edilmedi.


Bununla birlikte, vurgulanması gereken birkaç önemli şey var. Birincisi, bu yılın 24 Haziran’ında denize indirilen Ampleforth Gayzer’in yalnızca 90 gün sürmesi bekleniyor. Kuo, talep devam ederse bu sürenin uzatılabileceğini ve Ampleforth ekibinin girişimin devam edip etmeyeceğine ve ne kadar süreceği konusunda henüz karar vermediğini kaydetti. Hem Kuo hem de Iles, Ampleforth’un şimdilik bir ekonomi deneyi olduğunu vurguladı – sadece ne olacağını görmek istiyorlar. Ampleforth hakkında dikkat edilmesi gereken ikinci şey, Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş olmasına rağmen, EOS gibi diğer blok zincirlerine entegre edilebilecek şekilde tasarlanmış olmasıdır.


Eylül 2019’daki bir AMA’da Kuo ve Iles, protokolün Ethereum dışında diğer blok zincirlerinde de var olduğunu görmenin Ampleforth’un uzun vadeli yol haritasında olduğunu belirtti. Unutulmaması gereken son ve belki de en önemli şey, Ampleforth’un dağıtılmış jetonları kilitlemesidir. Bununla ilgili ayrıntılar aşağıdaki grafikte görülebilir. Gördüğünüz gibi, Ekosisteme, Tohum Yatırımcılarına, A Serisi yatırımcılara, Takıma ve Danışmanlara ve Ampleforth Hazinesine tahsis edilen AMPL jetonları belirli bir süre boyunca kısmen veya tamamen kilitlenir. Bu, ağın bütünlüğünü korumak için yapıldı. Her tahsis kategorisi, fonlarının kilidinin farklı bir oranda açıldığını görecek ve tüm fonların kilidi Mart 2024’e kadar açılacak.


Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505



Binance indirim ile hesap aç

16 görüntüleme0 yorum
bottom of page